NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Înainte să adormi, brusc ai un gând că gândul ţi-e departe şi devii foarte conştient de tine şi te nelinişteşti că eşti prea neliniştit ca să poţi să adormi şi încerci din nou să duci gândul departe, să-l alungi din capul tău...
Ţi s-a întâmplat?
Ceva soluţii?

47 răspunsuri:
| ihacoswhy a răspuns:

Mereustraight face in fiecare seara...si incerc sa visez un fel de utopie, ce nu cred ca se poate intampla, dar nu ca n-ar fi posibil doar ca e ce vreau euhappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da mi s-a intamplat mai inainte, pana acum 4 ani cand gandurile acelea mi s-au transformat in halucinatii.Intrasem in panica, o frica..nu de oameni sau de ceva anume, ci frica pur si simplu. Nu stiu daca e cazul tai dar, imediat a doua zi am fost la psihiatru, am urmat un tratament (picaturi) si de 4 ani incoace dorm linistit chiar f linistit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si stii de ce? Pentru ca gandim profund, creierul nostru are capacitate nebanuit de mare, dar nu trebuie fortat peste limita. Unii spun ca de la stres, o fi, Stresul te face sa gandesti mai profund.

| Wøodenpints a răspuns:

Când mă pun în pat cu scopul de a dormi, înseamnă că-s mult prea epuizat fizic să mă mai pot gândi la ceva.
Dacă mai am energie să mă gândesc şi nu adorm instant în primele 5 minute, înseamnă că nu-s destul de obosit pentru a mă culca, deci mă pot întoarce la ce făceam înainte.

| ionutzul31 a răspuns:

Mda,mi s-a mai intamplat.Solutia?
Bagi un sprit, asculti putina muzica sa te inveselesti si adormi imediat. happy

| Rock10 a răspuns:

De nenumărate ori. Este o formă de anxietate.
Eu scap de asta doar forțându-mă să adorm sau după 2-3 țigări. (recomand prima variantă)!
Un truc simplu pentru a putea adormi rapid:
Așează-te cât mai confortabil ( de preferat cu fața în sus), încearcă să respiri cât mai adânc, lasă-ți fiecare mușchi să se relaxeze complet. Inchide-ți ochii și numără în gând până la un număr propus de tine (1inspiri, 2 expiri...). De fiecare dată când te vei gândi la altceva sau când ai ajuns la numărul propus, reîncepi numărătoarea (fără să te streseze ideea reînceperii).

Sper să funcționeze (cu ceva exerciții la mine a funcționat)!

NOname
| NOname explică (pentru Rock10):

Dar număratul şi respiratul calculat nu m-ar face şi mai prezentă şi conştientă de mine? Întreb şi eu...

| Rock10 a răspuns (pentru NOname):

Incearcă să te gândești doar la acea cifră (ca intr-o prezentare Power-Point). Poți adăuga eventual un loc în care ai vrea să fii, dar nu unul care să îți provoace amintiri neplăcute sau melancolie. Trebuie să îți induci o stare de bine și confort atât psihic cât și fizic.
Unele studii arată că simpla oxigenare (suficientă) a creierului ne detensionează.
Trebuie sa recunosc ca nici la mine nu funcționează mereu, îndeosebi când sunt foarte stresat sau nervos. Atunci încerc varianta extenuării fizice (nu o recomand).

NOname
| NOname explică (pentru Rock10):

Mulţumesc, o să încerc.

| Rock10 a răspuns (pentru NOname):

Cu plăcere. Sper să funcționeze!

| h3r a răspuns:

Da, în fiecare seară, habar n-am...
Trag aer în piept și îl alung.
Și merge, că mai trebuie să și dormim... dacă mai apucăm...

mariana
| mariana a răspuns:

Cand am "beneficiat" de o zi tensionata si mie mi se intampla sa nu pot adormi si sa-mi revina in minte ganduri, care nu ma lasa sa ma linistesc. In asemenea cazuri obisnuiesc sa deschid larg geamul (indiferent daca este vara ori iarna) si sa ma reintorc in pat, timp in care ma concentrez pe respiratie si asa cum ti s-a mai spus, incerc sa-mi induc in minte un loc frumos in care am fost si m-am simtit fericita.
Iti pot recomanda sa iei si un preparat din plante denumit Extrasedyl, care se gaseste la farmacie si care are posibilitatea sa te linisteasca si sa te ajute sa-ti echilibrezi perioada de somn-veghe.
Mai poti folosi si un ceai de tei, indulcit cu putina miere de albine, care este calmant si te poate ajuta.
Eu citesc in fiecare seara, ceva care sa-mi faca placere si care are darul de a-mi reechilibra starea sufleteasca si tensiunea interioara si ca urmare si creierul incepe sa-si revina si sa nu se mai focalizeze pe acelasi gen de idei, care m-au preocupat toata ziua.
Sper sa-ti foloseasca sfaturile mele si sa-ti "aduci" somnul "aproape de tine", atunci cand inchei o noua zi din viata ta.
Multa sanatate si o viata cat mai frumoasa si implinita.

NOname
| NOname explică (pentru mariana):

Mulţumesc, dragă. Utile sfaturi.
M-aţi tratat şi de insomnii. : ))
Multă sănătate şi ţie şi să ai somnul dulce şi fără nelinişti că te-ai neliniştit. Te pup.

NOname
| NOname explică (pentru h3r):

Şi eu folosesc aceeaşi metodă. Mă chinui câteva minute, după care iar sunt departe şi e firesc şi bine.

| h3r a răspuns (pentru NOname):

Mai bine îl așteptăm pe Moș Ene.

Încet ne cheamă patul, sper să ai un somn pufos, liniștit!

NOname
| NOname explică (pentru h3r):

Mulţumesc, şi tu.

De ne chema "Hombre", recurgeam la număratul oilor sau caprelor, că-s mai la modă. : ))

| h3r a răspuns (pentru NOname):

laughing, nu zici tu rău!

Mulțumesc.

| ihacoswhy a răspuns (pentru ihacoswhy):

Cand devin foarte constienta de ce e in jurul meu, incep sa ma enervez, sunt nelinistita si nu stiu de ce, dar incerc sa inchid ochii si sa visez ceva frumos; de exemplu, vara la aqua magic, la mare cu prietenii.

| Angelove a răspuns (pentru anonim_4396):

Se intampla uneori atunci cand esti foarte obosit si nu poti dormi, nu pentru ca nu esti obosit, ci pentru ca ai acumulat ft multa tensiune in urma fostelor activitati si esti obosit ata fizic cat si moral...dar nu e un motiv major de ingrijorare

| Gregory a răspuns:

Bună! Consider că cea mai bună soluţie este rugăciunea/rugăciunile scurtă/scurte, până ce adormi. Văzusem lunile trecute, în cadrul emisiunii doctorului Oz, că este bine ca omul să adoarmă abia după 10-15 minute, din momentul în care s-a pus la orizontală. Şi pentru a avea un somn liniştit este bun un ceai cald sau o cană cu lapte cald. happy

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Tragi de stecher sa eviti alte scurt-circuite din astea.

NOname
| NOname explică (pentru ardnaxur1961):

Chiar mă miram că încă nu mi s-a recomandat un glonţ în cap. : ))

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns (pentru NOname):

Nu-i timpul pierdut. Nu-ti pierde speranta!

NOname
| NOname explică (pentru ardnaxur1961):

Ar ieşi din tine un doctor grozav. Ai trata pe loc şi SIDA, şi cancerul, şi coşmarurile, şi indigestia, şi zilele proaste... Panaceu, nu alta. : ))

| NeverSayNever a răspuns:

Da deseori, dar eu incerc sa ma relaxez si sa ma gandesc doar la somn, e singura solutie care da roade, incearca si tu.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Angelove):

Azi nu e motiv, maine nu e motiv, pana cedezi. depinde cat esti de tare si cat de repede poti trece peste.

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Da.
Eu unul incep sa ma gandesc la altceva, insa daca nu pot sa alung acel gand il modific treptat.
ex. Ma gandesc la note. Treptat trec de la note la materii, de la materii la profesori, de la profesori la colegi si de la colegi la alti oameni si de acolo ma gandesc la ce vreau.

In caz ca nu merge, ai putea sa te linistesti si sa nu te gandesti la nimic, pur si simplu sa iti simti respiratia, sa te concentrezi la ritmul ei fara al modifica. (la mine merge, sper ca va merge si la tine).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-am tratat insomnia cu rugaciuni, iti iei un rozariu si spui tatal nostru ...stiii cum merge? parfum. succes.

NOname
| NOname explică (pentru ZambetulNebuniei):

Ai înţeles perfect la ce m-am referit.
De regulă, rămân blocată câteva minute în această stare şi până la urmă treptat reuşesc să decolez gândul de pe mine şi să-l las să zboare lin şi liber, pe autopilot, în ce direcţie vrea el. Dar e enervant, când/că se întâmplă.

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru NOname):

Stiu cat e de naspa.
Sincer, zi mersi ca nu te tine mai mult de cateva minute.happy
Oricum, eventual incearca sa te concentrezi asupra respiratiei (nu sa o controlezi, sa o asculti) cand te bagi la somn sau mai poti incerca sa nu te gandesti la nimic (nici chiar nimic, eu de regula ascult linistea sau pur si simplu imi imaginez intuneric, fara nimic altceva).
Sper sa te ajute!

Întrebări similare