anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Introvertit sau "Extrovertit nepracticant"? Care-ar fi diferența? V-ați gândit că poate sunteți extrovertiți nepracticanți și nu neapărat introvertiți? Zic asta in contextul în care pare că crește numărul celor care se identifică cu introvertismul, de fapt nu prea știu mai pe nimeni care să zică "Da, domle, sunt extrovertit" în ziua de azi. Totusi, ma gândesc ca balanța ar tinde să fie cât de cât egală in lume.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

M-am gandit la aceasta varianta dar consider ca nu se aplica pentru mine. Sunt ambiverta dar predominant introvertita. Pot sa fiu sociabila sau sa fiu in centrul atentiei daca asta imi doresc, dar in majoritatea timpului nu am chef de asa ceva, imi displac majoritatea oamenilor, ma seaca de energie interactiunea cu oameni nepotriviti si am o toleranta inexistenta pentru anumite categorii de oameni. Prefer conversatiile de tip unu la unu si sa am acea chimie conversativa cu persoana respectiva.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu bagi de seama ca tineri din ziua de azi suntem cei mai introvertit oameni care au existat vreodată? Eu pot spune ca sunt la mijloc

| raMLesS a răspuns:

Daca cineva mi se pare interesant, atunci ii acord atentie.
Daca simt ca nu suntem pe aceiasi lungime de unda nu prea ma intereseaza de el si nu vreau sa port discutii fara rost despre vreme, masti sau lucruri evidente laughing

| Apokales a răspuns:

As putea sa-ti raspund ca sunt extrovertit cu persoanele pe care le agreez si introvertit cu cei ce-mi displac profund. Insa asta ar fi un raspuns pe care nu-l vrei, ar insemna sa-ti spun ca sunt asa-si-asa. Sunt introvertit, nu-mi plac aglomeratiile, nu-mi place sa fiu intre multi oameni, simt ca-mi pierd din personalitate. Plus ca multi imi spun ca-s pustnic.

| anonim_4396 explică (pentru Apokales):

Ba e un răspuns pe care îl vreau. Sunt conștient că există ambiverți cât și un spectru. Nimeni nu e 100% introvertit sau 100% extrovertit. Nu am scris intrebarea crezând asta. Dar am incercat sa condensez niste lucruri incât să citească mai multă lume. Eu ma refeream in mare parte la cum se identifica oamenii. "Eu sunt introvertit", nimeni nu zice ca e ambivert sau, nu stiu, 60% introvertit, 40% extrovertit. Cu toate ca asa e de multe ori. Merci mult, Oracol Pustnic.

| Apokales a răspuns (pentru anonim_4396):

Lasa-ma sa ghicesc sau sa te intreb. Esti mai extrovertit cand intalnesti o persoana ce pare introvertita, calma, care nu prea vorbeste, aparent timida?

| anonim_4396 explică (pentru Apokales):

Sunt mai extrovertit cu o persoană calmă, timidă, desigur. Deoarece și eu sunt foarte calm. Odată ce cineva are o izbucnire de nervi(nefondată), îmi dă un sentiment neplăcut cu privire la acea persoană worried Cât despre partea cu "nu prea vorbește", nu aș spune că mă încurajează să fiu mai extrovertit. Până la urmă. trebuie să vorbești. Dar orice om își dă drumul la vorbit dacă are cu cine. happy

| Apokales a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai putin laughing! Extrovertitul nu este unul care izbucneste in nervi, este mai mult o persoana care se manifesta zgomotos, care socializeaza fara nicio bariera in comunicare. Deci intri in contact mai repede cu un introvertit sau cu unul extrovertit. Cu introvertitul este mai greu ca trebuie sa gasesti un subiect de comunicare, iar cu extrovertitul este mai usor ca el isi manifesta prezenta cu mai multa usurinta.

| anonim_4396 explică (pentru Apokales):

Pai nu am vrut sa insinuez ca nervii au treaba cu a fi extrovertit. Ma deranjeaza indiferent cine ai fi.

| Anuket a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai zis bine, o persoană care izbucnește în nervi este coleric, deci extrovert. Total diferit e melancolicul, se supără și ține în el foarte mult, cum este poetul George Bacovia.

| Anuket a răspuns:

Ești în funcție de cum îți vine în mod normal să te comporți, nu limitat de rațiune sau forțat de împrejurări să îți schimbi atitudinea.
Nu am mai auzit "nepracticant", dar poți fi un flegmatic, deci introvert, gânditor și să nu vorbești când sunt mulți alții, extroverți care se afirmă, însă atunci când ești nevoit să ți un discurs/o prezentare trebuie să ieși din zona de confort și să fi puțin mai extrovert, adică să vorbești, să menți o discuție.
Sau poți de fel să fi coleric, dar știind că îți poți face probleme, te autocontrolezi căci temperamentele nu se schimbă, dar pot fi cizelate.

Întrebări similare