N-am inteles niciodata ideea asta de "tara ca afara".
Cred ca fiecare tara isi are valorile, cultura, obiceiurile proprii pe care ar trebui sa si le pastreze.
Faptul ca ne aliniem cu orice pret la o Uniune Europeana (de altfel, foarte diversificata) mi se pare strict ilustrarea vorbei aleia: Fa-te frate cu dracul pana treci puntea.
Si, pana la urma, modul in care guvernele succesive ale Romaniei au inteles "alinierea" e rupt din romanele lui Kafka.
Aliniem preturi, dar nu si salarii. Rezultat: saracim populatia si o determinam sa-si ia campii. La propriu.
Lasam, insa, infrastructura asa cum e de la ultimul razboi incoace.
Si, bomboana pe coliva, adoptam faimoasa lege antifumat, ca si cand am rezolvat toata problema poluarii si a sanatatii populatiei si asta mai ramasese de facut.
Si ar mai fi inca multe de spus.
Nu stiu. Ma gandeam spre exemplu ca la noi infractionalitatea este mai mica decat in afara. Asta poate fi unul din motivele pentru care as putea sa nu doresc o tara ca afara?
Nimeni nu se gandeste la asta cand spui o tara ca afara. Toata lumea se gandeste la calitatea pozitiva a vietii: nivel de trai, relatii intre oameni, relationarea cu oficialii statului, etc.
Pai si nu ar trebui sa se gandeasca?
Nu pentru ca nimeni nu-si doreste ceva negativ.
Pai daca te gandesti la TOATE aspectele, pozitive si negative, nu inseamna ca iti doresti ceva negativ. Inseamna ca sa faci o analiza firesca si completa.
Discutiile sterile nu-mi plac. Nu vreau sa pierd timpul cu asa ceva.
Dada, inca mai vrem.
Tu nu vezi ce spitale avem?
Ce salarii/ce pensii?
Afara au murit cativa intr-un atentat terorist si ii plange toata lumea, toti sunt speriati, dar pe aia care mor la noi in tara prin spitale insalubre si altii care mor de foame pe aia cine ii plange?
De aia nu le pasa mai nimanui.
Avem niste taxe de ramai fara salariu pe un an daca iei o amenda.
Avem o mentalitate de toata jena "Lasa ca merge si asa" "Mie nu mi-se poate intampla asta"
De aia mor copii in spitale, iar noi construim moschei si catedrale...
A fost nevoie sa moara zeci de tineri in colectiv sa se schimbe ceva, si pana la urma in afara de niste coruptii care au fost inlocuiti de altii nu s-a rezolvat mai nimic, tot ce s-a vazut a fost postura proasta in care este sitemul nostru medical, birocratia care ucide vietii.
Asta e problema noastra, spitalele si conditiile josnice de trai ale unora, restul cu teroristii sunt doar povestii, dupa cum am spus, mai multi oameni mor la noi in tara, datorita spitalelor insalubre si a conditiilor josnice de trai, decat mor altii in atentate teroriste in alte tari.
Cat despre terorisit, daca tot ar dorii sa se detoneze prin Bucuresti, cel mai bine ar face-o in Palatul parlamentului, sunt sigur ca in ziua urmatoare am iesi toti sa petrecem.
O tara curata cu oameni educati, fara coruptie, salarii bune, nah, imposibil pentru Romania...