| biabianca a întrebat:

Mate sau romana? Justificati.

17 răspunsuri:
| Slavic a răspuns:

Românâ... big grin Nu pre dau eu cu mate big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prefer mate. La mate trebuie sa inveti moduri de a rezolva exercitii si daca iti da rezultatul corect nimeni nu iti poate contesta cunostintele(asta daca nu e copiat), pe cand la romana e interpretabil de cum bate vantul si soare si e lasata nota si interpretarea la latitudinea profesorului, asta fiind o gandire de o fata ce da pe realahee heebig grin

| Goofy77 a răspuns:

Romana ca la matematica se invart cifrele in cap

| ImmortalQueen a răspuns:

Romana.Pt ca e mai usoara dupa parerea mea.

| botosel a răspuns:

Matematica e logica si la obiect.
romana e interpretabila

| LoveForShania a răspuns:

Amandoua sunt importante. Desi la fiecare ora de mate ma uit la tabla ce scrie profa si nu inteleg nimic, parca e pe alta limba (Asta doar uneori cand o intreb cum se rezolva exercitiul ala si ea ajunge la chestii cu cubul si vorbeste de paralelipiped, care imi ia o ora sa il pronunt).
La romana imi place literatura. Imi plac poeziile, sa povestesc, sa fac rezumate... intrebarile in legatura cu povestea respectiva etc. Gramatica nu imi place! Atatea sufixe, prefixe si neologisme ma enerveaza!
Deci prefer matematica. Romana e o chestie care o inveti in sufletul tau, numai in tara ta (ma refer la materie).
Dar matematica este o stiinta! E peste tot!
Unii caracterizeaza materia dupa profesor. Adica (Exemplu) : nu mi place biologia deoarece profa vorbeste prea mult.
Daca o iau asa nici mie nu imi place mate pentru ca profa ne da la teme, aoleu! Si pe cand ea doar ne preda lectia si DACA facem niste exercitii usoare, cand la tema ne da exercitii de gradul 3. Ne da exercitii foarte grele la tema, si noi nici macar nu am facut exercitii cu lectia aia.
Dar mie imi place matematica.
(doresc sa ma fac judecatoare)

| Fifylici a răspuns:

Romana! pentru ca la mate intodeauna am fost mai "bata" si cand am invatat cate ceva a fost din todeauna din obligatie
(mai rar cand invatam eu din propie initiativa). Nu am nicio tangenta cu matematica si nicioadat nu am putut sa inteleg ceva decat ecuatiile si inecuatiile.

| Elena1234456 a răspuns:

Romana - limbajul asta il stie tot prostuhee hee.

| Typsy a răspuns:

Romana...la rom ai ideile tale personale. si nimeni nu are dreptul sa le comenteze.la evaluari nimeni nu o sati kopie eseelebig grin.nu stiu, cel putin mie orele de roamna imi par mai interesante.(ex, gramaticaa). la matem trebuie s retii formula si teoreme, daca nu, degeaba inveti.INsa totusi ambele sunt importante, romana ajuta la imbogatirea vocabularului si la afirmarea ca personalitate, matem pentru a nu fi un tont cind iei restul de la magazin big grin tongue

| Luori a răspuns:

Dintotdeauna mi-a placut mai mult matematica. In generala eram mai buna la mate decat la romana. In liceu, datorita profesoarei, romana este altfel, si imi place foarte mult.
Insa revin la mate, ea va fi mai mereu favorita.

Matematica este frumoasa, atata timp cat o intelegi!

| DacaVreiSaVeziNimikTeRogSaDaiUnCLICK a răspuns:

Romana.pana in clasa a 4 a mi-a placut mate dar acum... o urasc de ci romana...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am pus accent pe ambele materii, dar stii cum e: oricat te-ai stradui sa faci un lucru, daca nu-ti place parca nu iese cum ti-ai dori. La romana am invatat din obligatie si am citit din placere(desi literatura care se face la scoala nu-mi place). Pe cand la matematica rezolv exercitiile din placere si parca as mai face ceva, ca sa fiu sigura ca mi-am fixat cum trebuie cunotiintele. De asemenea, la mate am obtinut rezultate bune la olimpiada si pot spune ca ma pricep.

| juniper a răspuns:

Mate, pentru ca tot ce e in lumea asta se bazeaza pe matematica, fizica, chimie etc. La romana spui doar un rezumat sau o caracterizare si gata, pe cand la mate iti da de gandit si asa iti imbunatatesti inteligenta.

| Klara a răspuns:

Mate, romana a fost cosmarul meu din liceu: multe comentarii inutile de invatat pe de rost (nu mi-a folosit niciodata la nimic caracterizarea lui Ghita Samadaul sau lui Ion), multe opere inutile care mai degraba ma iritau decat sa ma satisfaca, multe chestii care chiar nu-ti folosesc la nimic.
Mie imi place sa citesc, dar intotdeauna am urat sa mi se bage pe gat carti si nuvele haotice.
Asadar, prefer matematica.

| Jane a răspuns:

Imi place mai mult romana, pentru ca acolo, mai ales la literatura, lucrurile vin din suflet.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Ca importanţă, ambele sunt importante însă mai importantă este matematica.
Poate sunt eu subiectiv căci am absolvit liceu de matematică-informatică şi am ajuns şi în faze superioare la olimpiada de matematică.
Totuşi, asta nu mă împiedică să scriu corect (mult mai corect decât o bună parte din utilizatorii TPU), nu mă împiedică să deţin cunoştinţe despre literatură şi să mai citesc şi eu câte o carte bună.
Totuşi, limba română, mai ales în liceu, este studiată foarte prost, groaznic de prost şi, în plus, mult prea multă literatură inutilă şi mult prea puţină gramatică şi norme de limbă care sunt mai utile. Dacă s-ar preda şi ceva gramatică nu am mai vedea oameni la 20 de ani care abia ştiu să scrie sau cărora li se pare normal să utilizeze "care" chiar dacă uneori se pretează "pe care", "prin care", "de care", etc. etc.
Matematica însă este logică, clară şi la obiect. Nu există vrăjeală la matematică. Cunoşti problema sau nu o cunoşti. Poţi da o soluţie, sau nu poţi da o soluţie. Totul e pragmatic fără loc de întors.
La română, pe de altă parte, mereu e loc de întors şi practic nu prea înveţi să spui ce gândeşti pentru că ai nevoie de note mari la examene şi înveţi să spui ce gândesc alţii citind comentarii şi dându-ţi cu părerea în mod fals.
Poate de aceea am şi avut eu antipatii mari pentru acest obiect pentru că eu nu puteam spune că este o operă genială când mie mi se părea o superficialitate penală şi o pierdere reală de timp studiul acelei nulităţi şi, chiar dacă aduceam argumente pertinente, eram notat slab pentru că nu mă încadram în părerile dracu'-ştie-cui critic literar, de parcă ar trebui să-mi pese mie de un nenea care a scris şi el cum vedea el lucrurile acum ceva ani buni.
Matematică = logică, realism, ştiinţă, precizie, pragmatism, libertate în gândire
Română = îndoctrinare, relativism, pupincurism şi argumentare doar conform "normei".
Salut!

| Razvan a răspuns:

Numai cand citesc cuvantul matematica mi se ridica parul in capI don't want to see
Mai am doi ani de trauma. O eterninate.Intre mine si matematica a fost dezgust la prima vedere.De 10 ani suntem in razboi si pana la urma tot eu o sa castighee hee
La romana e altceva. Din nimic poti face tot. Din doua cuvinte pot sa scriu zece pagini.Aici e vorba de originalitate, de ce aduci tu in plus peste mediewinking

Întrebări similare