"Iadul nu e un loc, iadul e o stare de spirit" a spus inteleptul Papa Ioan Paul al doilea.Cu alte cuvinte, iadul si raiul exista aici si acum, in aceasta unica viata, in aceasta unica, deocamdata, dupa cunoasterea noastra, lume. Daca esti fericit, daca sufletul tau se extaziaza in fata desavarsitei creatii, daca simte divinul din existenta, poti spune ca raiul este in inima ta; daca esti nefericit, daca aceeasi existenta pare a-si deschide spre tine haul deznadejdii, poti afirma ca in iad te afli.Asadar,nu cred ca avem de asteptat spre a afla ce e una sau alta. Le experimentam zi de zi AICI si ACUM.Cat priveste banii, adu-ti aminte cuvintele lui Iisus:"Dati Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu."Prin urmare, nu religia are nevoie de bani ci aceia ce se cred trimisii Divinitatii pe Pamant si intermeiari intre aceasta si oameni. Or, intre Om si Creator, dupa parerea mea, trebuie sa fie o relatie personala si neintermediata. Iar daca cei ce se declara "trimisi"au multe pacate, printre ele si iubirea de arginti, asta e o dovada in plusca pretentiile lor de intermediere sunt o dovada de impostura.Sunt oameni, traiesc in lume si se toate pacatele acesteia ii impregneaza.Chiar daca exista, incontestabil, si sfinti printre ei, acelasi lucru l-am putea spune si despre lumea celor laici.Nu rasa(haina)il face pe sfant...Numai bine.
In iad e foc, arzi, te intoxici.De unde si pana unde asta? in rai sau iad ajung sufletele noastre dupa moarte.Nu corpul in sine.Asta daca e sa ne luam strict dupa ce ne spune religa. Dumnezeu iubeste pe toata lumea indiferent daca el face rau sau bine dar la acea judecata de apoi care se face, iarasi luand biblia, Dumnezeu judeca faptele tale iar dupa ele practic tu alegi unde vrei sa mergi. Iad sau rai.Ca sa ajungi in rai nu ajunge ca doar Dumnezeu sa te iubeasca, trebuie sa il iubesti si tu pe el. Fara reciprocitatea asta nu prea se poate.Raiul, paradisul e locul unde ajung sufletele curate care nu au incalcat cuvantul lui Dumnezeu care au aratat ca il iubesc si care e un loc bun, iadul e locul unde ajung sufletele rele care nu au aratat ca il iubesc pe Dumnezeu.Deci nu te trimite El acolo, tu pe parcursul vietii alegi unde si incotro vrei sa mergi.Asta strict dupa biblie si religie.In realitate deschidem in fiecare zi ochii si vedem lumea in care traim. Dar mereu avem sansa ca macar eu tu, x, y sa nu ne luam dupa lumea asta si sa ascultam, sa incercam sa urmarim cuvantul Lui.Nu fac propaganda dar asta e realitatea.Alegerea rai, iad e la tine. Legat de banii, biserica, preotii nu uita ca traim intr-o societate in care din pacate biserica in 90% din ceea ce inseamna ea ca si institutie e folosita cu scop de manipulare.De aceea se duc multi bani inspre ea si e scutita de multe lucruri.Sa nu uiti ca preotii sunt oameni in primul rand.De multe ori oameni care nu au nici o treaba cu cele sfinte.Prin biserica se pot controla mase intregi de oameni mai mult sau mai putini educati.Viata pentru fiecare trebuie sa aiba un sens, trebuie sa ai un scop. Urmeaza-l si lasa deoparte orice altceva.Bafta!
1. Iadul a fost creat de Dumnezeu pentru Satana si demonii sai.
2. Oamenii ajung in Iad daca nu sunt mantuiti.
3. Cum te mantuiesti? Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Deci in concluzie:
nu tu preoti, nu tu icoane, nu tu Maria Fecioara, nu tu nspe mii de biserici, nu tu nspe mii de sfinti, nu tu in fiecare duminica la biserica, nu tu Craciun, nu tu Paste, nu tu bagat capul sub sortulet pentru "iertarea pacatelor", si alte zeci de tampenii care "te invata biserica" sau Baba Omida, Matusa Tamara si alti dusi cu pluta. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai incredere in Isus, sa urmezi invataturile Sale din Noul Testament, si cu siguranta vei ajunge in Rai.
Nu ati inteles nimic. Despre preoti, ei au salariu ca toti oamenii care muncesc. Are salariu de la stat.
In fine. Inca nu mi sau explicat unele lucruri
SaraBoss15 întreabă:
Neagracaceara întreabă: