În engleză cozonac e tradus cu "cake", dar acelaşi cuvânt înseaamnă si prăjitură, si tort si multe altele. Am impresia că cozonacul asa cum îl stim noi nici nu există în alte ţări. Atunci întrebarea trebuie văzută doar d.p.v. al nostru, al românilor. Cât despre stafide, eu le prefer strugurilor care sunt în supermarket, care nu mai au nici sâmburi, dar nici zeamă; iar gustul bate cumva spre corcoduşă.
Cine te-a mintit ca se spune cake?
Cake e cu totul altceva aici.
In cel mai rau caz poti sa-i spui brioche loaf with chocolate
sau brioche loaf with cocoa and turkish delight.
sau chiar panetone, ca sunt si panetone cu rahat si ciocolata.
Au si ei un fel de cozonac, briosa asta ca o paine, si cu diferite chestii, dar in nici un caz nu se spune cake ![]()
Cake ei folosesc pentru torturi care sunt uscate, fara sirop. Gen blat, icing sau cine stie ce crema, si atat. Sau cupcakes, sau chec-uri.
Si ai si ei tort, si se spune tot tort si in engleza.
Deci cake e ori tort uscat cu blat gen de chec sau sponge, sau checuri,
Tort este cel pe care il avem si noi, cel cu blatu insiropat
Si pentru cozonac, ori panetone, ori brioche loaf si cu ce mai are inauntru, daca esti norocos sa gasesti ceva care sa aiba si ciocolata si rahat, ca sa semene cat de cat cu al nostru.
Srie pe hallo.ro cozonac si vezi ce-ţi dă.
E un dictionar prost, care traduce nici macar mo-ta-mo.
N-are nici o legatura. Prin ce tari am fost si le-am dat si la altii sa guste cozonac, au zis, oooo we have this here as well, cand of, minus the turkish delight its like a brioche. Dar au si ei acea briosa a lor, si gasesti si cu nuca, si cu ciocolata, si cu rahat, daca cauti pe la mai multe magazine.
Iti garantez eu ca nu spune nimeni cake aici, la cozonac. In cel mai rau caz, la chec. Dar chec-ul e facut altfel, cu oua, si e mai inecacios, n-are nici o treaba cu cozonacu.
Da. Mie.
Ma bucur atunci
Dacă nu-ți plac stafidele în cozonac încearcă omleta cu stafide.
Am avut surpriza asta într-un restaurant prin Croația.
Distracție mare.
Cozonacu ala pare tare ciudat, pentru cineva care nu e crescut de mic prin asa traditii culinare.
Chiar nu inteleg de ce ai pune stafide in cozonac sau in salamul de biscuiti.
Ai gustul ala de ciocolata-rom in gura si dintr-odata simti ceva relativ-gelatinos prin gura (stafida). De ce le place oamenilor senzatia asta? Imi plac stafidele, le mananc goale, iar la anumite prajituri merg. Dar romanilor le place sa puna stafide peste tot.
Nu îmi plac fructele uscate.
Da. Chiar și acum 500 de ani erau arși pe rug cei care puneau stafide în cozonac. Acum, cu democrația asta, nu mai e așa și suntem obligați să mâncăm cozonac cu stafide.
împreunăfacembine întreabă:
Gustos.ro întreabă: