@Dara vorbeam de cei foarte tineri, fără posibilitate de discernământ solid. Cei care nu şi-au format încă personalitatea. Tu ai dreptate în felul tău, dar la vârsta aceasta tinerii sunt instabili, am exemple destule în jurul meu. Multora tocmai anturajul ( sau net-ul ) le schimbă personalitatea. De obicei din bine în rău, din păcate.
Numai bine!
Uită-te ce se întâmplă pe site de câteva zile şi vei avea răspunsul cuvenit.
Bunul simţ nu numai că e o pasăre rară, dar e şi pe cale de dispariţie.
Cei foarte tineri care intră pe site vor considera la modă acest limbaj care s-ar putea generaliza foarte uşor.
@Lora Gândeşte-te la părinţii plecaţi peste hotare, gândeşte-te la cei care muncesc aici până seara târziu... familia modernă în general, indiferent de motive trebuie să recunoaştem că se ocupă din ce în ce mai puţin de copii, lăsând acest lucru în seama grădiniţei, a şcolii. Ar fi ideal să fie aşa cum spui tu, dar pe zi ce trece lipsesc din ce în ce mai mult cei şapte ani de acasă şi tot ciobanul a învăţat să-şi posteze filosofia de viaţă pe net ( cu limbajul de rigoare bineînţeles ).
În afara acestui lucru am învăţat un fapt şi anume : românul nu prea ştie ce să facă cu libertatea şi cum să o folosească.
Bineînţeles, e o simplă părere.
@Lora Ai punctat bine. Adevărul are întotdeauna mai multe feţe. Depinde din ce direcţie priveşti lucrurile.
Succes în continuare!
@Arthur, vad bine ce se intampla pe site. Insa la fel de bine ti-as putea spune ca am cunoscut destui tineri cu mult, mult bun simt (sunt cateva exemple si pe TPU) care nu se lasa influientati negativ de ceea ce vad aici sau pe un alt site.
@Arthur, nu pot decat sa-ti dau dreptate. Insa tot nu pot fi de acord cu instaurarea unui asemenea "cod de conduita virtual" - pentru ca mi se pare o aberatie!
Ce e asta? Vrei sa protejezi si sa educi minorii? Incepe ordinea in sistemul de invatamant (care sistem? vorba Lorei), mai fa putina curatenie in programele de televiziune (fara show-uri stupide, fara manelisti, fara pitzipoance s. a. m. d.), hartia igienica – pardon, ziarele – gen libertatea, cancan, click (si care-or mai fi) sa dispara.
Si sunt o gramada de lucruri care merg prost in mult iubita noastra tarisoara (o lacrima á la Catavencu!). Dar in viziunea PSD si a Patriarhiei Romane toate lucrurile sunt ok, doar mediul virtual mai creeaza probleme (adica blogarii care ii injura liber pe maaarii nostri politicieni) iar acest lucru trebuie remediat urgent, nu?!?
Atat ar mai lipsi, injuri si tu pe blogul personal si nu numai ca Wordpress iti inchide blogul, dar te mai trezesti si cu o amenda acasa...
Iti dai seama ce ar insemna punerea in practica la noi, a unui astfel de "cod"?!? Probabil inchiderea multor bloguri care trag de urechi politicienii si fac glume pe seama lor.
Si in acest caz, mai putem vorbi de libertate de exprimare?
Ramonaaaa întreabă:
Mario_Pașitoniu_1999 întreabă: