| TristanTzara a întrebat:

Poate fi sinuciderea un lucru rațional? O rudă a unei cunoștințe s-a sinucis de curând. Motivul fiind că se confrunta cu vreo 7 ani de închisoare și niște datorii uriașe în urma unor tâmpenii pe care le-a făcut la firma sa-din câte explica cunoștința respectivă, ar fi fost făcute mai mult din propria lui prostie nu neapărat lucruri făcute pentru a câștiga ceva necinstit.

Lăsând la o parte cât de corectă ar fi interpretarea de mai sus. Dacă v-ați confruntata cu o asemenea situație, în care va tebui să plătească pentru o greșală oarecum minoră, ați putea găsi motiv să mai trăiți?

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Da plecand in brazilia unde e zona aia cu femei care vor barbati raman cu ele si scap de tot

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

...ați putea găsi motiv să mai trăiți? Da.
Un sinucigaș caută o scuză, o justificare rațională pentru gestul său. Motivele sunt totdeuna mai complexe, mai profunde.

| Celcestietot a răspuns:

Depinde de fiecare om cum are stabilita deja viziunea vietii in parte, daca mai are planuri, ori nu, si de multe alte astfel de aspecte. Daca este rational, va decide doar persoana in cauza, nu altul, ca, la general vorbind, nu stii tu ce trairi a avut.

Eu nu m-as sinucide orice ar fi, sunt in lumea asta si o pot modela dupa bunul plac, am atatea posibilitati, imi pot crea singur drumuri oriunde as intra, noi orizonturi se vor deschide cu o mutare facuta.

| siriusblack98 a răspuns:

Chiar sunt foarte curios ce ar fi putut sa faca in propria firma (fara sa-si dea seama) ca sa fie condamnat la 7 ani de inchisoare. Nu stiu ce as face, n-am inteles nimic din ce reprezinta situatia individului (pentru ca detalii nu ai dat) daca avea alte posibilitati sau nu. Greseala minora nu mi se pare. 7 ani de puscarie si o groaza de datorii nu apar din nimic.

| TristanTzara explică (pentru siriusblack98):

Păi nici eu nu cunosc detalile poveștii, numai ce mi-a fost povestit. E vorba de acte pe care pe care nu și le-a făcut și venituri pe care nu și le-a înregistrat cu trebuie, cumva reieșind că din perspectiva legii a făcut spălare de banii și fraudă, sau ceva asemănător--nu sunt expert în chestiunile astea economico legal, nici persoana respecte deci s-ar putea oarecum să portretizez greșit lucrurile. Nu e chiar o greșală minoră, dar din câte mi s-a spus e mai mult imprudență la mijloc și faptul că omul s-a băgat unde nu se pricepe.

În orice caz, esența întrebării era, dacă chiar te-ai confrunta cu un viitor groaznic, ai putea duce viața mai departe? Lucru care m-am întrebat după ce am auzit povestea.

| siriusblack98 a răspuns (pentru TristanTzara):

Am inteles. Deci este vorba de evaziune fiscala. Nu-i tocmai sfarsitul lumii. Nu cred ca mi-as pune capat zilelor pentru asa ceva dar sper sa nici nu fiu vreodata intr-o asemenea situatie.