| pisipisicutzapispis a întrebat:

Sal am primit si eu o broasca testoasa de balta si azi dimineata mi-a facut 11 oua ce masuri trebuie sa iau pentru a ajuta ca toate ouale sa imi dea cate un pui dragalas si sanatos? nu vreau sa se intample nimic rau nici cu mamica lor poate sa aiba probleme de sanatate din cauza numarului mare de oua? aproape era sa uit DAU FUNDITA!

Răspuns Câştigător
| DennK a răspuns:

Lasa ouale departe de mamica si punele la loc cald, nu fierbinte.
Mamica ingrijeste-o si pe ea bine de tot pana ies ouale.Cand se crapa coaja oualor du repede ouale mamicii si fugi si ascunde-te undeva unde sa vez faza.
Cam atat.Asa am facut si eu cu broastele mele testoase si au iesit asa frumosi!

2 răspunsuri:
| Micheline a răspuns:

Http://www.blog.petz.ro/cresterea-si-ingrijirea-broastelor-testoase/
http://www.animale-iubite.ro/......e-a62.html
Citeste aici!
Sper sa reauseasca toti puii:x
Dar ai grija am auzit la cineva ca femela isi poate manca ouale depuse de ea:|.

| datoo a răspuns:

In primul rand trebuie sa afli exact ce specie, tip de broasca testoasa este. Iar apoi sa te documentezi(cel mai probabil cautand pe google) despre comportamentul si conditiile de inmultire precum si inmultirea propriuzisa la acel tip de broasca testoasa.
Din proprile mele cunostinte si din ce am mai vazut la televizor, toate broastele testoase pe care le-am vazut isi depuneau ouale in nisip la vreo jumatate de metru adancime poate putin mai mult si la o distanta de aproximativ 3-4 metri de malul apei. Iar apoi din cate stiu testoasa (femela) isi abandoneaza puii in nisip iar cand le vine timpul sa iasa acestia sapa prin nisip pana ajung sus(la suprafata) iar apoi se tarasc in mare, in apa.