| wingis a întrebat:

Salut.Am 13 ani si am devenit dependent de energizant.RIENERGY este singura... hai sa spun marca de energizant. Ce urmari vor urma? Pot sa fac ceva sa le ocolesc? E singurul produs pe care il consum care cred ca imi face rau. Droguri, tigari si alte bauturi alcoolice nu consum.Decat energizant, sucuri si apa.De bauturi alcoolice, tigari si droguri nici nu vreau sa aud!

Răspuns Câştigător
| EllyFMS a răspuns:

Stii ca poti muri de o supradoza de … cofeina? Este de ajuns sa bei 6 cesti de cafea. Bauturile energizante contin mai multa cofeina concentrata decat cafeaua, asa ca trebuie sa ai mare grija. Chiar daca ti se pare ca sunt un suc, afla ca bauturile energizante contin o cantitate mult mai mare de cofeina si zahar. Daca o bautura racoritoare contine 25-40 miligrame de cofeina, bauturile energizante contin o cantitate dubla, iar atunci cand cofeina ramane in organism prea mult timp provoaca insomnie.

Cel mai mult poate afecta inima. Continutul acestor bauturi modifica tensiunea arteriala si pulsul. Daca bei cantitati mari de cofeina, bataile inimii pot deveni atat de rapide, incat risti sa-ti pui viata in pericol.

Sper sa iti fie de ajutorhappy

5 răspunsuri:
| Alex >D a răspuns:

Chestia cu energizantele nu pot sa o dezbat pentru ca nu sunt constient de rezultate pe propria piele, altfel ce se zice si eu nu simt nu prea cred. Singura chestie pe care ti-o pot spune ste urmatoarea : am un prieten, care la fel ca mine nu prea mai bea apa, dar nu suc ca mine, ci Red Bull. Cate 5-6 pe zi. Si dupa vreo luna l-am gasit cu capu' umflat, rau, stare nasoala, dureri de cap, tampeni. Spital, pac pac, refacere, 0 ENERGIZANTE. Acum ce sa-ti zic, bea dar nu prea mult. Maxim 1-2 pe zi. Zic eu.

| wingis explică:

Acest energizant contine 0, 032 CAFEINA! E mult? eu beau 2-3 pe saptamana!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba copii nu mai haliti tot ce auziti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu de obicei cand beau energizante ma supradozez altfel nu e dc sa beioh go on

| cyberwest a răspuns:

laughing wingis
ai baut si tu 2-3 doze de energizant si de acum zici ca esti dependent?laughing
in primul rand (rienergy) este slab!
cele mai puternice sunt:red bull,burn, monster, hell...(la astea sa nu te bagi)
bafta