anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,am 15 ani si sunt baiat.Am o problema mai ciudata,cum as putea sa fac sa fiu cu "capul pe umeri" adica de exemplu daca imi propun sa fac ceva cand vin de la scoala,ma pun pe pc si uit sa fac acel lucru.da,cam stau mult pe pc.DAR,se intampla de multe ori pur si simplu sa imi uit telefonul la scoala de ex...mi s-a intamplat de cateva ori, la fel si cu caciuli uitate prin banci etc.Pur si simplu uit de anumite lucruri.ce as putea face "sa ma trezesc"? tin sa precizez ca sunt dezordonatlaughing

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Te auto-educi cu pedepse si premii. daca intr-o zi te-ai asezat la calculator si ai uitat sa faci ceva important, iti impui ca o luna sa nu folosesti absolut deloc calculatorul (si respecti pedeapsa). Daca intr-o zi faci tot ce ai de facut si lucrezi, in plus, sa zicem 5 probleme la matematica, atunci te premiezi cu 30 de minute in plus la calculator (peste cele 20 de minute permise pe zi). Daca respecti ritmul si nu te "ierti" de pedepse, te vei obisnui in 2-3 ani. Este o vina a parintilor tai ca ai ajuns aici ca nu te-au educat corect in prima copilarie, rasfatandu-te excesiv si transformand rasfatul intr-un grav handicap.

| SkyPilot a răspuns:

Iti organizezi viata. Ai o lista cu tot ce ai de facut. Iti creezi niste rutine Eu cand plec de oriunde ma gandesc: acte, bani, chei, telefon. Pleci de laa scoala, verifici intotdeaun in bncaa si sub bnca. Ajungi acasa, te uiti pe lista ce ai de facut si lasi PCul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand te apuci sa faci ceva opresti tot ce-ti sta in cale.
Sau faci cum am facut eu.
Iti iei un caiet si pe a 3a foaie scrii :
"Sarcini de lucru"
Scrii tot ce iti propui sa faci si langa ele pui casuta.
Cum ai facut acel lucru, te duci si bifezi.

| Boruga_Iulian_1982 a răspuns:

Poti la telefon sa ii setezi alarma când termini orele, la pc când stai iti pui ceasul desteptator lângă tine si îl setezi sa sune din 5 in 5 minute si poate asa iti dai seama cat de mult timp a trecut de când stai la pc sau iti notezi pe ceva si iti pui lângă monitor ce trebuie sa faci. Cu căciula poti sa tii-o legi de exemplu de bluza sau ceva de genul sau sa o bagi in ghiozdan. Cel mai potrivit ar fi sa iti faci un program strict pe care sa il respecti cu sfintenie. Sper ca ti-am fost de ajutor si bafta! Asa sunt si eu, dar încerc sa tun toate lucrurile in buzunare, in ghiozdan, etc. Calculatorul nu îmi merge si intru de pe telefon si când am de scris si îmi vine pofta de fb ma gandesc cate calorii consum pana la telefon si asa ma abtin. Baftă!