| HulkSmash a întrebat:

Salut, am si eu nevoie de putina indrumare. Vreau sa-mi schimb jobul si nu stiu in spre ce domeniu sa imi indrept atentia. Eu sunt angajat in cadrul unei companii de vreo 3 ani, m-am angajat aici imediat dupa ce am terminat liceul. Jobul este in publicitate mai exact productie publicitara, sunt operator print p... mea oricum nu conteaza. Ca idee colectivul e destul de ok, format in majoritate din serpi si hiene care sunt mai preocupati de ce face vecinu' decat de propria persoana. Patronul (nea burghezu) e un ghertoi parsiv obsedat de bani si penalizari, care face mereu pe prostu cand te arde la bani doar ca sa-si mai reduca el din pierderi. In rest e ok, adica nu ma duc cu scarba la munca. Problema e ca nu e ceva de viitor ( si tata tine sa-mi reamintesca mereu asta happy plus ca e destul de stresant si solicitant in acelasi timp. Adica rolele pe care le montam pe masini ajung la 100 si de kg, si le ducem by carca. Oricum, idea e ca trebuie sa imi schim domeniul, dar nu stiu unde sa ma bag. Ma gandeam sa ma bag in it, web design cv nu mi se pare greu, sunt doar 2 fisiere de invatat. Dar gandul de a sta 8, 9 ore pe zi in fata calculatorului ma inspaimanta. Pana la pensie orbesti. Pana acum am fost la un singur interviu, cv gen gestionar/receptioner nu stiu care c #t era asemanarea dintre nume si atributii ca tanti aia mi-a vorbit numai de carat la interviu, trebuie sa cari, sa muti alea, sa le cari, cari, cari p mea a fost mai misto ala cu sefu de depozit, ca idee (cuvintele nu e punctele lui forte ). Oricum la sfarsit mi-au zis ca salariul e de10 milioane, jumate din cat castig aici. Imi venea sa-i dau aleia un pumn in p a atat de tare, incat sa se duca 20 de m taras, da pl. Scz daca m-am intins prea mult, dar voi ce parere aveti, ce ar trebui sa fac?

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Cred ca a venit vremea sa te interesezi la un servici pe profilul tau la straini, azi noapte maicamea imi zicea de un var ca a luat 3000 ron lucrand la o reprezentanta de masini (relatii cu clientii) si daca o tine asa face 1.000€ laughing ce radeam auzi nu are nici licenta dupa ce a terminat telecomunicatiile si se lauda in mare asa, si eu cu 10 clase ca sofer pe autotren fac 1300€ pe luna fara vechime la o firma straina desigur. In tara nu merita sa stai, treci pe la ajofm sa vezi unde poti pleca sau contacteaza EURES, un prieten bun plecat sa te ia cu el la munca.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde mult unde stai.
Eu de exemplu stau intr-un oras micut, si aici sunt foarte bine platite meseriile de genul: instalator, electrician, mecanic, lucrator in constructii/amenajari interioare.
Eu mi-am ales ca domeniu de viitor tinichigerie/vopsitorie auto + mecanica auto de intretinere, ca asta imi place sa fac, si am si conditii.
Am avut nevoie insa si de un job, acum la inceput, si am ajuns agent de pa(u)za la un hotel, unde dorm 12 ore, dupa care 36 imi vad de ale mele. Salariul, bineinteles, pe masura "muncii". Minimul + sporuri de noapte, ajung pe la 8 mil (pentru un somn iepureste e bine platit). Pe langa servici mai scot inca un salariu pe cont propriu, si e doar inceputul. In domeniul asta, veteranii castiga intre 2000 si 3000lei pe luna. Pare greu, murdar, dar dupa 3-4 lucrari deja prinzi viteza.
La fel e si cu restul meseriilor enumerate de mine mai sus. Nu te **** nimeni la cap, nici macar daca esti angajat, ca atunci cand stii o meserie, soarta firmei sta la p la ta, cel putin pe moment, ca nu se gasesc, mai ales vopsitori, care sa se prezinte a 2-a zi la munca. Pe cand la carat autocolant, orice copil care a picat bacul te poate inlocui.

| cristimihailov a răspuns:

Legiunea straina?