Cred ca a venit vremea sa te interesezi la un servici pe profilul tau la straini, azi noapte maicamea imi zicea de un var ca a luat 3000 ron lucrand la o reprezentanta de masini (relatii cu clientii) si daca o tine asa face 1.000€
ce radeam auzi nu are nici licenta dupa ce a terminat telecomunicatiile si se lauda in mare asa, si eu cu 10 clase ca sofer pe autotren fac 1300€ pe luna fara vechime la o firma straina desigur. In tara nu merita sa stai, treci pe la ajofm sa vezi unde poti pleca sau contacteaza EURES, un prieten bun plecat sa te ia cu el la munca.
Depinde mult unde stai.
Eu de exemplu stau intr-un oras micut, si aici sunt foarte bine platite meseriile de genul: instalator, electrician, mecanic, lucrator in constructii/amenajari interioare.
Eu mi-am ales ca domeniu de viitor tinichigerie/vopsitorie auto + mecanica auto de intretinere, ca asta imi place sa fac, si am si conditii.
Am avut nevoie insa si de un job, acum la inceput, si am ajuns agent de pa(u)za la un hotel, unde dorm 12 ore, dupa care 36 imi vad de ale mele. Salariul, bineinteles, pe masura "muncii". Minimul + sporuri de noapte, ajung pe la 8 mil (pentru un somn iepureste e bine platit). Pe langa servici mai scot inca un salariu pe cont propriu, si e doar inceputul. In domeniul asta, veteranii castiga intre 2000 si 3000lei pe luna. Pare greu, murdar, dar dupa 3-4 lucrari deja prinzi viteza.
La fel e si cu restul meseriilor enumerate de mine mai sus. Nu te **** nimeni la cap, nici macar daca esti angajat, ca atunci cand stii o meserie, soarta firmei sta la p la ta, cel putin pe moment, ca nu se gasesc, mai ales vopsitori, care sa se prezinte a 2-a zi la munca. Pe cand la carat autocolant, orice copil care a picat bacul te poate inlocui.
Domexd209 întreabă: