| DjReal a întrebat:

Cine-mi poate da o idee, ceva de genul in a realiza un proiect pe tema Teribilismele modei:influenta vestimentatiei, procesul de comunicare si etc! Multumesc si astept raspunsuri urgent!

60 răspunsuri:
| norik a răspuns:

Iti zic asa o idee in mare.nu stiu cat de bine e sau cat de mult te ajuta. Poti face pe tema asta un carton cu poze cu moda si modele (poti pune chiar si cu anorexice si ai putea sa scrii despre acestea aratand astfel cat de mult conteaza pentru unele persoane moda si ce ajung sa faca). Pe langa pozele de pe carton poti scrie despre influenta vestimentatiei, cat de mult conteaza astazi felul cum arati( ex in ziua de astazi persoanele sunt catalogate dupa vestimentatie). Si o alta idee ai putea sa le iei diferitor persoane interviuri sa ii intrebi gen Ce influenta are vestimentatia pentru tine? Dupa ce aspecte iti formezi parerea despre o persoana care o vezi asa la prima vedere? Vestimentatia, dupa parerea ta, este importanta in comunicare? Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Moda nu este, la baza, decat una din nevoile de a ne afirma social, exploatata de o intreaga industrie. De ce este atat de importanta moda ca nevoie de afirmare: Pentru ca desi ne-am emancipat destul de mult, orgoliile personale, teama de a te expune si a fi refuzat este foarte mare, gasim metode paralele (implicit mai putin eficiente, iti poti face o parere despre un om dupa haine, dar te si poti insela) dar care nu presupun expunerea directa...

| Katyusha_4814 a răspuns:

Ai putea face un eseu pornind de la un citat al lui Karl Lagerfeld (Chanel) "Moda este cea mai sanatoasa motivatie pentru a slabi" si cum priveste designer-ul "sanatatea", si la ce se ajunge prin asta. Poti face eseul sub forma unei reviste de cateva pagini cu poze cu modele si cu afirmatii ale vedetelor despre curele de slabire drastice pe care le tin pentru a incapea in rochiile designerilor. Sper ca ti-am fost de folos si spor la munca!happy

| iacobitza a răspuns:

Poti face o plansa un desen sau poze de pe internet cu moda din 1900 pana azi.Si sa scrii cate ceva despre evolutia ei in dreptul fiecarei poze poti lua din 10 in 10 ani. E ciudat sa vezi cat de imbracate si rafinate erau femeile atunci si in ce hal au ajuns azi.Succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Complex, foarte complex. E psihologie curata. Ne creem un model si prin vestimentatie cautam sa ne transpunem imaginea...
Uhhhh, imi pare rau pentru tine, e greu, f greu. Bafta!

| andreylarentiu a răspuns:

Gasesti aici cateva info www.zuum.ro/pagina.php?id=477

| madalinacr a răspuns:

Dupa parerea mea ai putea face un proiect care ar putea incepe cat de mutl influenteaza moda pe tinerii din ziua de azi! dupa pareea mea influenteaza foarte mult pe unele persoane care se uita doar la felul in care este imbracat asa se catalogheaza oamenii acumhappypentru mine nu asta conteaza ca are haine de firma sau ceva asemanator conteaza sa aiba in special cap pe umerihappysi oricum daca ne luam dupa moda din ziua de azi, nu pe toata lumea prinde acele vestimentatii chiar si cu ele nu poti iesii pe drum, eu personal nu as iesi cu tocuri de 10 cm imi rup gatullaughingsau cu orice alt gen de vestimentatie parerea mea este ca moda tio faci tu personal si sa te simti tu bine in acele hainehappy! DUPA MODA DIN ZILELE NOASTRE VOM AJUNGE SA UMBLAM IN CHILOTI SI SUTIEN PE DRUMhappy!happy:d

| Ale_6471 a răspuns:

Trebuie neaparat cu Teribilismele modei? mai bine faci un colaj cu poze cu tine ...si o sa fie TEribilismele Terreibatting eyelashes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti face un album cu poze cu haine la moda si poti scrie sub fiecare poza ce haina este si cat de la moda este. Crede-ma chiar este o idee foarte buna. Daca nu ai un album de fotografii in care sa pui pozele cu haine la moda, poti face chiar tu un album din carton+ capsator+gaica. Asa se procedeaza : fa gauri in cartoane(foi) si apoi prinde ''gaica'' si dupa aceea ca sa fie mai funk prinde panglica intr-o funda pe gaica!

Răspuns utilizator avertizat
| Silvara a răspuns:

Pai cauta pe bloguri despre moda, poze, uita-te pe wikipedia si intereseaza despre anumite stiluri si cand, cum, de ce au aparut.
In proiect ar fi bine sa ai urmatoarele :
Titlul, numele, scoala, clasa.
Justificarea temei.
Introducerea.
Continutul : tratarea efectiva a temei.
O poezie, un cantec sau un desen.(daca ai desen, trebuie interpretarea acestuia.)
Si la sfarsit, concluzia!
Succes!
Pa-pa!

| Nume a răspuns:

Raspunsul meu este:
Nu trebuie sa fim dependeti de haine care dupa un timp nu o sa le mai purtam dupa o vreme. Daca vrem sa comunicam cu cineva sa nu il injuram pe acel om fara un motiv anume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teribilism:StyLLRoCKwinking

| LoveStoned a răspuns:

Vestimentia in mod cert este foarte importanta si a fost dintotdeauna. La prima vedere, vestimentatia poate comunica despre o persoana detalii de genul: domeniu de activitate (business, casual...), pasiuni, cultura, etc. Cred ca te poti lega de acest subiect. Cat despre teribilisme, consider ca este foarte mult de dezbatut: incepand cu genul de vestimentatie pitzy-wanna-be si mergand la extreme cu tipi care merg dezbracati pe bicicleta prin Barcelona.

| SCosmin a răspuns:

Un proiect de :,, Salvati Pamantul'' daca imi dai funda iti dau mai multe idei...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu poti sa iti schimbi proiectu adica nu teribilismele modei si Valentine Days

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Influenta modei poate sa fie si contra sanatatei. Slabirea exagerata. Poti gasi o multime de articole si poze pe aceasta tema.

| LauraD a răspuns:

Http://www.pr-romania.ro/......atie-.html eu zic sa scoti careva idei de aici cu niste poze frumoase o sa iasa minunat

| A_7901 a răspuns:

Incearca sa enunti evolutia modei in anii '60,'70,'80(perioada care a fost mai nefericita si s-a vrut repede uitata) si "moda de amorul artei"-hainele imposibil de purtat gasite in magazine si cele create exclusiv pentru defilari.dezvolta ideea asta si da'i si niste date istorice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauta si tu pe net ding

| cristianorudi7 a răspuns:

Teoretic, adolescenta incepe la 15 ani si ia sfarsit la 25 de ani. Practic, adolescenta tine pana cand sistemul nervos central se maturizeaza si influenteaza ca atare maturizarea psihica, aceasta insemnand: autocontrol, cenzuri, valori si nu numai.

In general, teribilismul este un comportament prin care tanarul doreste si simte ca trebuie sa iasa cumva in evidenta, sa fie "important", aceasta tendinta manifestandu-se concomitent cu o cautare a "propriei identitati", o incercare de formare prea rapida, din pacate, a propriei structuri de personalitate.

Factorii care determina acest lucru sunt, pe de o parte, cauzali, iar, pe de alta parte, favorizanti. Cei cauzali se refera la mostenirea genetica - constitutia temperamentala si la factori sociologici - mediul si anturajul. Cei favorizanti se refera la microclimatul familial, mediul scolar, anturajul apropiat si, nu in ultimul rand, neidentificarea cu un model pozitiv sau negativ de personalitate.

Referitor la ultima fraza, trebuie mentionat ca teribilismul nu are o conotatie strict negativa, ci poate fi neutru si/sau constructiv, respectiv pozitiv. Aceste ultime doua categorii presupun: dorinta de autodepasire, singularizare-personalizare, atitudine hipercritica, sensibilitate exagerata, sugestibilitate si hiperemotivitate.

Sa ne referim la o situatie adiacenta si, totodata, favorizanta teribilismului "negativ", si anume conflictul dintre generatii, din cauza caruia tinerii au toate conditiile sa-si dea viata "peste cap". Mentionam ca acest fenomen se petrece nu doar in familiile in care parintii nu au incredere in copii. Iata cateva greseli pe care parintii le comit:

- Prima greseala ar putea rezulta din necunoasterea corecta si la obiect a caracteristicilor varstei: de ce mamele consulta indrumare numai pentru perioadele varstelor mici ale propriilor copii? De ce nu se studiaza cu acelasi interes si varsta adolescentei?

- A doua greseala poate fi faptul ca, nu de putine ori, mamele dau dovada de lipsa de tact: se poarta ca si cum copilul ar fi un obiect "manevrabil", ceea ce nu mai este valabil la aceasta varsta a adolescentei, uitand pe moment sau neconcepand ca diplomatia face minuni in procesal educativ.

- A treia greseala ar fi faptul ca unii parinti nu sunt flexibili, sunt rigizi, prea impunatori si chiar duri, uneori; in aceasta situatie, tentatia fructului oprit isi spune cuvantul.

- A patra greseala, opusa celei de-a treia, s-ar putea petrece atunci cand parintii ii considera pe copiii lor cuminti, ingeri si, mai ales, cei mai frumosi. Obedienta nu aduce respect si nici o mai buna comunicare.


Toate aceste cauze - la care se adauga altele, spre exemplu: nedezvoltarea personalitatii, care presupune o personalitate de nivel inferior (debilitatea mintala), o personalitate dizarmonica, inadaptata social, o anumita structura temperamentala care presupune vitalitate forte si absenta inhibitiei -, nu se manifesta independent, separat, ci apar pe un fond mixt si sunt, bineinteles, grefate pe o vulnerabilitate mai mare sau mai mica a personalitatii in plina si deplina formare a adolescentului.

Consecintele se cunosc foarte bine: abandon scolar, consum de alcool si droguri, "inconstienta" la volan, uneori chiar suicid sau intrarea in viata printre gratii, din pacate.

Cea mai sigura cale de a forma un teribilism neutru sau pozitiv este aceea de a le castiga increderea tinerilor adolescentini prin cunoasterea si intelegerea particularitatilor varstei si prin abordarea unei cai diplomatice de comunicare parinti-copii.




fundaaaaaaaaaaaaa?

| DragonFLoW a răspuns:

Poti incepe prin a observa ca grupurile in institutia in care inveti tu, au un anumit simt al modei si cam la fiecare membru din grup este acelasi, de la grupuri care nu dau 2 bani pe asortarea macar a 2 culori pana la grupurile celor care-si iau haine "de firma ", haine cat mai scumpe sa para cat mai " cool "... bullshit.
Un grup la extrema pozitiva si un alt grup la extrema negativa a "modei " nu vor socializa niciodata, pur si simplu nu se vor suporta privinduse macar.
Ce am scris mai sus poti lasa pentru cuprins iar la sfarsit sa bagi cateva concluzii.
La inceput poti incepe cu anumite "mode " care au trecut peste tinerii actuali, de exemplu ce observ eu la mine in scoala, multi poarta fulare, daca nu are ceva la gat, nu se simte bine omul, fularul sa fie cat mai "la moda " cum zic ei, doar asa se pot simtit bine unii. Sau ghetele alea purtate de fete incredibil de incarcate cu ( ma rog nu-i blana e imitatie ) dar prea pufoase, prea de copil par... sa mai vezi si o persoana matura cu asa ceva, e deja oribil. Moda fesurilor, cam in orice sezon. ( multi nu stiui dau seama ca ce raman resturi de la anumite "creatii" sunt noua moda ) la fesurile lungi ma refer... alea care arata ca ale lu Gogu de pe santier.
a/w observa si u ce ai in jur si o sa ai ce scrie in proiectul tau, ai grija sa nu jignesti totusi presupun ca cei care vor citi/asculta proiectul/prezentarea ta sunt acesti oameni care iau pre ain serios "moda".

| βσσblėėŝ_3748 a răspuns:

Buna.mmmwaiting,, teribilismele modei". cred ca s-ar potrivi sa vb despre acesti,, emo kid's":nfluentza vestimentatiei, cmunicarea lor care este la pamant. tunsorile!thinking sper sa te ajute cat de cat:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspunsul meu e sa cauti pe google si sati gasasti intrebarea

| EllyFMS a răspuns:

Daca mi-ar fi dat mie asta.


sincer. as fii facut ceva legat de pitipoancele care se tin pă trend. si de fapt asta le face sa arate groaznic.

| VadSuneteAudCulori a răspuns:

Poti sa scrii ca moda chiar infuenteaza, daca o fata se imbraca demodat, normal ca nu este bagata in seama, sua daca una este la moda, este in centrul atentiei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai, teribilismul in moda e dat de creatorii de moda. Tot felul de haine nasoale pe care multi nu le-ar purta, haine din pungi de plastic, din hartie, prea lalai, din tot felul de materiale ciudate, si asta pentru ca ei cred ca-si pot permite sa ne prezinte orica tampenie doar pentru ca sunt creatori de moda si cred ei, multi ii vor cumpara sau copia ideea. Poti sa cauti astfel de creatii, sa spui numele creatorilor, sa spui ce si cum, exact despre colectie, ce este ciudat in ea. Un alt mod ar fi felul in care este adoptata moda de catre,, consumatori", felul in care multi adopta fara sa inteleaga cum si de ce, doar pentru ca se poarta sau ca sa poata fi inclus intr-un grup/gasca; dorinta de a iesi in evidenta prin haine scumpe, a caror eticheta tind sa o arate tuturor.