anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand auzi ceva de genu: un copil ii reproseaza celuilalt " aa tu esti proasta ca ai telefon de 100 de euro eu am telefon "jmeche" de 600, esti o proasta. E gresit din partea mea sa gandesc : ma copilul asta e prost, o lasam aici. Pe de alta parte imi e mila de parintii lui, habar nu au sa isi creasca propiul copil.

De ce zic asta, daca nu il inveti de mic ce e ala respectul, cand creste se crede mai presus de restul, dar nu stie ca tine de noroc, ca s-a nascut in o famillie cu bani si nu toti au norocu asta. Toti vor ce e mai bine pentru copilul lor inteleg asta. haine frumoase, telefon scump, masina de la 18 ani si alte prostii, dar e vina lor ca nu ii invata sa nu deschida gura aiurea la altii care nu au avut norocul lor.

Gresesc?

27 răspunsuri:
| MiyakoSaki a răspuns:

Astia sunt copii rasfatati.Telefoane,calculator,internet si toate astea de la o varsta frageda.Nu ii iei, plange copilul.De ce plange? Ca vrea ala si prin alt mijloc nu-l poate obtine.Parintii au ajuns sa cumpere o multime de lucruri pentru copii lor, chiar daca le sunt de folos sau nu.De invatat de 7 ani de acasa..pauza straight face Sunt in totalitate de acord cu tine.Dar uneori parintii devin jucariile propriilor copii :\

| anonim_4396 explică (pentru MiyakoSaki):

Atunci aia numai sunt parinti, sunt niste cochilii. daca un copil face ce vrea din tine doar ca incepe sa boceasca, atunci unde ceva in capul la oamenii aia e fara functiune.

| Mădă0611 a răspuns:

Mie imi place genul asta de persoana, sunt in stare sa moara de foame ca sa aiba nu stiu ce chestii scumpe devil, sau sa faca ceva rau, si poate au noroc si ajung la puscarie. Asa platesc si ei, si parintii.

| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Ma mir ca dai pe la conversatii. cand dau din an in paste pe la "religie" te vad acolo mereu ca te certi cu toti laughing, incerci sa schimbi firea omului? crezi ca ai cu cine sa te intelegi acolo?

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Misun pe la categorii unde raspunsurile mele sa nu aiba un "puternic impact emotional" laughing, ca sunt om si se poate sa gresesc.
Nu incerc sa le schimb credinta in prieteni imaginari, sunt prea slabi pentru asta, ci sa descopere bunul simt. Citeam azi un articol despre ciuma si era un fragment scris de un nene care a trait pe la 1700 in care povestea ce credeau medicii ca o sa vindece oamenii de ciuma, normal ca respectivii mureau in chinuri. Asta fiind acum 300 de ani. De ce o carte de acum cateva mii de ani ar fi buna? Daca am fi trait pe vremea aceea, ne-ar fi ars de vii. In alt articol, despre holera, era o imagine cu un text in rusa in care li se cerea oamenilor sa se vaccineze impotriva holerei. Stai asheeea! Ciuma era pedeapsa de la dumnezeu, cica, probabil si holera, de ce sa incerci sa fugi de pedeapsa daca o meriti si dumnezeu oricum fiind atotputernic te prinde? Rusii fiind ortodocsii ortodocsiilor. Tine de bun simt sa faci ce spui. Crezi in dumnezeu? Crede! Asta inseamna sa accepti orice iti da. Ei impart lumea in alb si negru, esti du dumnezeu sau cu diavolul, dar cand ii doare ceva, hoopa, stai ca ui' ce fain e griul, care e alb de fapt (adica iau chestii "necrestinesti", cum e medicina/biologia, si le fac crestinesti ca le convine, dar daca aceeasi chestie afirma lucruri necrestinesti, nu mai e buna, paaaai inainte era, si faptul ca te simti bine e dovada ca nu se inseala). Te-am ametit deja. laughing)

| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Nici in o declaratie de dragoste nu se gaseau atatea cunvinte asta e cert laughing.
vad ca e punct de interes pentru tine religia a? ar treebuit sa fie mandri de tine oamenii religiosi nu sa te credea a lui satana laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma intereseaza siguranta mea, atat, iar astia prezinta un mare pericol. Daca acea credinta i-ar afecta doar pe ei, mi-as cumpara popcorn si i-as privi amuzandu-ma cat de dusi cu pluta sunt.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Mădă0611):

Recunosc ca la ora asta nu mai am rabdarea necesara sa citesc tot ce scrieti dar crezi ca ai putea sa ma luminezi si pe mine intr-o privinta? Ce treaba au telefoanele si toalele scumpe cu religia si credinta fiecaruia?

| Mădă0611 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Pai daca ai fi citit macar raspunsul scurt al lui Endoryus, ai fi stiut. "Endoryus explică (pentru Mădă0611):
Ma mir ca dai pe la conversatii. cand dau din an in paste pe la "religie" te vad acolo" si mai e ceva, dar daca esti lenes nu pun tot. laughing)

Nu sunt deloc lenes doar ca nu am o minte atat de odihnita ca altii la ora asta. Te las sa-ti dai seama singura de ce.

Vai, numai a ta nu e odihnita. Pai a mea cand nu e odihnita, nu citesc deloc ce e pe aici, sau nu intru pe forum, asa ca fii chill, nu esti singurul care gandeste. oh go on

Pai vezi? Eu fac exact invers. Cand am mintea odihnita, o pun la treaba, nu o irosesc pe TPUwinking

Daca stii cum s-o folosesti, ce informatii sa iei, ce sa faci cu ele, n-o irosesti nici pe TPU.winking

| zurick a răspuns:

N-am să înțeleg niciodată cu ce se poate lăuda un copil.La adulți îi mai ușor de înțeles, chiar dacă insuportabil.
Câtă inteligență poate să aibă un copil care se laudă cu munca altuia? Nu el a muncit, nu-i meritul său că are mai multe beneficii financiare.În afară de ''smecherie'' și prostie nu-i superior cu absolut nimic unui copil cu mai puține resurse. Dacă vrea cineva să fie admirat să lase pe ceilalți să observe din performanțele lui, nu să fie un nesimțit.

| anonim_4396 explică (pentru zurick):

In ziua de azi numai conteaza ca nu e munca ta. basta sa fie scump si mult, de unde provine nu doare pe nimeni, atata timp cat continua sa vina

| AtateaConditii a răspuns:

Nu gresesti, cum zic parintii: hai sa ii dau tot ce nu am avut eu. Si asa li se urca la cap, trebuie sa ii dai ce e necesar, nu iphone( si daca tot ii dai sa ii dai pe merit), haine de firma si puii mei.

| anonim_4396 explică (pentru AtateaConditii):

Si eu as gandii la fel " sa ii dau ce nu am avut eu ". primul meu telefon l-am avut la 17 ani si aia din munca mea, astia la 13 ani au tel de 400 de euro mai inteligenti ca o clasa de liceu daramite ei. Dar as avea grija sa il invet sa respecte pe altul si sa nu se dea mare cu ce are, ca tot timpul se poate sa ajungi la fel de rau ca cel de langa tine si atunci sa vezi cine mai rade. Copilul e copil, adica prost, dar parintii aia nu vad ce au la usa.

| AdrianaBacescu a răspuns:

Asta e generatie prea rea pentru copii.Multi copii stie sa fie in trupa LaLa Band sau un copil emo
Pe vremea aniilor 1970-1980 nu erau emo,LaLa Band,telefoane,mancare buna
Ei au habar de Emo,LaLa Band, Vedete, Filme, Vampire Diaries si alte ceva nu de carte, scoala si altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu ce sa gresesti?
Daca ai copii nu inseamna automat ca esti si parinte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nope.
Şi ciudat e că unii sunt nemulţumiţi cu muntele de telefoane şi tablete în faţă, iar alţii sar în sus de bucurie când găsesc pe jos o piatră cu o formă neobişnuită.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Intr-adevar sunt si multi nemultumiti chiar daca au foarte mult. eu i-am trimite pe o insula vreo saptamana, sa vada cum e fara sa aii nimic, poate asa se invata minte. dar la cat de idioti sunt unii nu ai pretentii

O săptămână?
Îţi zic eu că mai mult de 5 minute nu rezistă laughing

De rezistat nu rezista 2 minte. iti dai seamca ca sunt crescut in puf, habar nu au sa isi faca patul ( aici mai ales la cei cu masini gen lamborghini la 17 ani)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu gresesti deloc! din contra ai mare dreptate!
...in plus consider ca o persoana ar trebui sa fie mai mult apreciata pentru comportamentul de care da dovada in societate, dupa modul in care se poate exprima ''liber'' -fara a adopta spiritul de turma... pentru capacitatile sale intelectuale NU (doar) pentru aspectele financiare si respectiv aspectul fizic(am observat ca in ultimul timp aceste aspecte sunt cele mai valorizate, restul nu prea conteaza).

Eu consider ca degeaba ai bani daca esti prost(oricum tot prost ramai, cei adevarat unul cu bani, DAR TOT prost!)
Un exemplu...
http://www.youtube.com/watch?v=zK4duWqEH7g
...in plus :''Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul''...

Acelasi lucru si daca ai obtinut o diploma dar acea diploma nu-ti atesta capacitatea in respectivul domeniu.
http://stiri.tvr.ro/......40324.html
(bine -asta e un caz de CULPA MEDICALA, stiu...dar ma intreb oare nu are legatura nu competentele medicului in domeniu? Adica cat de orb poti sa fi(ca medic) sa operezi un picior sanatos?-Se mai intampla cazuri si afara sau cele mai frecvente cazuri sunt aici in Romania unde diplomele se ''fabrica'' pe banda rulanta?!)

Concluzia e urmatoarea:Totul tine de noroc in viata, de oportunitati...insa (ar trebui) sa conteze/conteaza si personalitatea!

".insa (ar trebui) sa conteze/conteaza si personalitatea!", intr-adevar ar trebui, dar nimeni nu da 2 bani pe tine daca nu ai buzunaru mare. nici in un mall/restaurant/bar, niici partenerul de viata nici pe nicaieri laughing

Asa e!(din pacate oameni nu prea sunt apreciati pentru CALITATI(afectivitate, inteligenta...) ci doar pentru aspectele care astazi sunt inaltate la rang de ''atuuri''.

Nu sunt saraca dar nu pot sa sustin ca am absolut tot ce-mi doresc, daca as avea mai multi bani as studia mai mult, as face ceea ce-mi place()...din pacate nu am avut NOROCUL de fi un copil de bani gata.

| Mechanix a răspuns:

Normal că greșești. De ce naiba să nu fii respectat când ai telefon de jdemii de euroi(chiar dacă n-ai muncit pentru euroii ăia sau dacă ai muncit, banii și lucrurile care te fac să ieși în evidență nu clădesc un caracter).

Și înainte era lumea prlină de consumatoriști superficiali care au impresia că banile te fac șmecher, da acum parcă-s prea mulți.