| Sebi2023 a întrebat:

Salut TPU! Eu personal nu înțeleg obiceiul asta de a aduce flori profesorilor/profesoarelor la început și la sfârșit de an scolar.Stiu că poate reprezenta un gest de respect dar respectul poate fi arătat și prin comportament bun și dorința de a învăța.Voi sunteți de acord cu acest obicei?

3 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Acest obicei dateaza de mult timp si s-a mostenit
Ce face o diriginta cu treizeci de buchete de flori? S-au vazut flori aruncate la gunoi inca vii.

| StoicAnalysis a răspuns:

E un obicei frumos. Ce e aiurea e ca s-a ajuns la stadiul de competitie. Fiecare parinte se zbate sa ia cel mai frumos si mai mare buchet pentru a da intentia ca copilul lui merita mai multa atentie decat a altora.
Putini stiu, ca profesorii respectivi oricum le arunca la gunoi cand ajung acasa. Ca nu au ce sa faca cu atatea flori primite. Ce rost are sa ii iei un buchet mare de neam prost, daca oricum va fi aruncat la gunoi?

| Miruna333 a răspuns:

Nici eu, mi se pare penibil. Si nu sunt de acord.
Respectul se arata doar prin comportament, venind de la niste copii. A iti respecta proful nu inseamna sa ai dorinta de invatat, asta e alegerea ta. Atat timp cat stai in banca, faci liniste si nu deranjezi proful, il respecti.