Imi spun parerea, nu o las.Nu sunt de acord.Noi,oamenii obisnuiti, nu avem nimic de castigat. Dimpotriva.Vor mai muri multi oameni nevinovati.Mai ales militari de ai nostri care lupta pentru interesele altora.Ca in Afganistan.NU.
E adevarat tot ce spui tu, dar sa mori intr-un atac cu gaz, fiind constient de ce ti se intampla nu cred ca e prea placut. Sa ti se contracte toti muschii, sa incepi sa elimini tot din corp fara sa vrei ( urina, fecale, lacrimi, saliva ) Si sa mori la un sfarsit asfixiat din cauza contractiei generale a muschilor, CONSTIENT! Se vor pierde vieti omenesti si din partea celor buni, sigur, si nu prea imi convine ideea, dar un regim de asa un fel ca si cel Sirian, sa ataci oameni nevinovati, este imposibil de lasat in pace, nu va dura mult pana pun mana pe plutoniu si fac bombe atomice, sau bombe murdare. Interesul, nu cred ca e doar stoparea razboiului civil si distrugerea guvernului, s-ar putea sa mai fie si altceva de care noi nu stim, om vedea doar varful iceberg-ului.
Sunt si alte cai.Nu numai calea razboiului.Vezi ce se intampla si acum in Irak, Afganistan.Acolo unde s-a intervenit in forta de catre coalitia internationala.S-a rezolvat ceva? Nu.Dimpotriva.Criza s-a acutizat.Si nu se stie cat va mai dura.
Adevarat, astia din Orientul Mijlociu, sunt o problema mondiala, se bat intruna. Dar ce cai ar mai putea fi, cand i vezi ca ataca oameni nevinovati, si nu vor sa termine nenorocitul de razboi la amenintarile de atac ale puterilor mondiale. Ce le poti face, pe plan diplomatic s-a incercat - nimic cu razboi s-a incercat - nimic, ce sa le faci sa i extermini atunci?
Noapte buna.
Caută o hartă.
Pune un deget pe Syria, unul pe România.
Vezi cât de departe sunt țările astea două?
Acum calculează cam ce șanse ar fi sa-mi pese mie de ce fac ăia de-acolo sau cine îi atacă? Nu cunosc pe nimeni din Syria, deci chiar dacă ar muri toți într-o zi, viața mea nu s-ar modifica cu absolut nimic.
Și asta o consider o chestie de bun simț, tu, ca român, să nu ai treabă cu ce se întâmplă acolo pentru că oricum nu e ceva care să țină de competența ta.
Raidurile aieriene ar inrautatii situatie, plus ca civilii sirieni au declarat ca nu vor sa vina americanii sa ii ajute(la cat de bine se descurca americanii cu raidurile le-ar distruge casele ca in razboiul civil din Libia)
trebuie sa se astepte sa vedem ce zice ONU.
Din partea mea sunt liberi sa stearga de pe harta lumii Siria, pentru ca n-am tangente cu poporul sau locul ala.
Bun, atunci hai sa dam nucleare in fiecare tara din lume si sa exterminam tot, dupa parerea ta.
Tu asta ai inteles din ce-am zis? Nu n-am sugerat asta, am zis ca nu ma intereseaza de soarta Siriei, atata timp cat eu n-am vreo vina. Razboaie sunt si vor mai aparea, consider ca nu ar trebui sa ma agit la orice **** de amenintare in legatura cu o tara cu care n-am treaba.
Da,Da,Da.
Ce contează pentru tine?
Oricum aviaţia americană şi rachetele de croaziera vor face pulbere armata lui Assad.
Şi rebeli vor veni la putere.
Tot acelaşi rahat o să fie.