| Sawarekh a întrebat:

Salutare.

Am o intrebare ciudata dar cu foarte multa logica.

De ce sa venim imbracati la costum la birou, sa stai 8-9 ore pe scaun cu pantalonii de stofa? Nu are nici un pic de sens din punctul meu de vedere.

La birou trebuie sa te simti comod, este cel mai important acest lucru, mai ales ca nu poti avea productivitate asa mare, daca nu esti relaxat si nu ai mediul tau.

Eu nu pot sa inteleg, de ce nu suntem lasati sa venim in haine comode?

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Și ce te faci dacă te simți bine în maieu și bermude? Firma are o imagine de promovat.

| johnnny123 a răspuns:

Dacă unul se simte confortabil în bermude, șlapi și maieu de plasă, trebuie să vină așa la birou?

În primul rând, regula este că la birou trebuie să vii îmbrăcat într-o ținută decentă. Nu neapărat în costum, dar decent.

Iar în anumite birouri, da, se cere să mergi la costum, pentru că trebuie să proiectezi o imagine care inspiră încredere, seriozitate și profesionalism (bănci, asigurări, case de avocatură, consultanță financiară, etc).

Dar, de curiozitate, tu unde lucrezi de ai un cod vestimentar atât de strict?

| eliancodrut a răspuns:

Pe dansatorul prost si fuduliile il incurca.
Arata-mi cum te imbraci, ca sa stiu cine.
Haina nu-l face pe om, dar ii imbunatateste imaginea.
Respecta-te ca sa fi respectat.
Un om imbracat elegant ma face sa ma simt bine cand stau in fata lui si sa-l respect.
S.a.m.d.p.
Fiecare loc de munca cere o anumita etica de comportament. Ori imbracaminte face parte din etica de comportament profesionala.
Si altela. Nu mai repet ce au scris predecesorii.
Sa luam exemplul de la femei: stiu sa se imbrace elegant in orice imprejurare.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Pentru că mediul de lucru "de birou" reprezinta un mediu cu seriozitate si disciplina maxima, nu esti acasa. Si depinde si ce fel de "costum". Exista si haine elegante care sunt foarte comode.