Alocatiile nu se mai maresc ca fondurile au disparut sub guvernarea PSD.De ce au venit cei de la PSD cu aceasta propunere dupa ce au picat? Pentru ca stiau ca nu mai sunt fonduri dar fraierii pun botul la vrajeli ieftine si vor spune ''uite draga, astia voiau sa mareasca alocatiile, sa faca treaba buna si noi i-am dat jos, lasa ca-i votam data viitoare''.
Pai ideea e cam asa:
PSD-ul cand a fost la guvernare a consumat mai multi bani din buget decat trebuia.
Nu stiu eu cu exactitate acele sume, dar sa-ti faci o idee.
Pe an se acorda un anume buget pentru pensii, alocatii, si toate cele, ei bine, PSD-ul a consumat mai multi bani decat trebuia, nu stiu exact cu cat, dar sa zicem ca au consumat in 6 luni, banii care trebuiau sa-i ajunga pe 8 luni, prin urmare, pentru restul anului, le-au ramas mai putini bani decat ar trebui.
Ei bine, ei au pierdut puterea, si cum puterea a ajuns la altii, a ajuns si gaura la ceilalti, si prin urmare, actuala putere trebuie sa sa faca rost de bani lipsa, pentru a putea platii ce e de platit.
Iar, pentru a arunca cu noroi in cei ce sunt la conducere, au folosit aceeasta smecherie cu alocatiile pentru a face paguba si mai mare, astfel incat sa zica ca puterea nu se descurca la guvernare, nu se descurca cu banii, iar cei neinformati sa creada asta.
Daca nu ai inteles, iti voi da un alt exemplu.
Sa zicem ca tu si cu mine trebuie sa traim un an cu 10.000 de lei.
Ei bine, in prima jumatate a anului eu administrez banii, si cheltuiesc 6.000 de lei, din cei 10.000 de lei.
Dar vine a-2-a partea a anului si tu trebuie sa administrezi banii, dar eu am cheltuit mai mult decat trebuia, iar tu va trebui sa te descurci cu suma ramasa, adic, tu va trebui sa faci cu 4000 de lei, ce am facut eu cu 6000 de lei.
Si ca si cum nu ar fi de ajuns, iti spun ca din banii aia, trebuie sa platesti si facturile pe luna trecuta.
Cam asta a facut si PSD-ul, a cheltuit mai mult decat trebuia, lasand mai putini bani pentru actuala guvernare, iar cum nu ar fi fost de ajuns, a hotarat sa mai provoace inca o gaura in buget, ca mai apoi sa ii discrediteze pe cei de la putere, ca vai, nu se descurca sa administreze banii.
Inteleg dar din pacate lumea nu o sa inteleaga asta, chiar vad ca sunt nemulțumiți ca nu se mai maresc alocațiile refuzând sa gândească.
Adevarul e ca lumea nici nu este informata, de asta si tin astfel de manipulari sirete.
Ei vad doar partea care ii afecteaza.
bobolotioana întreabă:
Geici7474 întreabă: