Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

Se poate schimba mentalitatea unui om?
Zilnic ne,,lovim" de prejudecati sau sterotipuri care de multe ori ne pun in situatii neplacute si devin enervante.
Omul, de la o anumita varsta (sa zicem incepand cu varsta a doua ) este mai greu de modelat si se lupta pana in panzele albe cu idei total gresite.
Exista ceva sau cineva care poate schimba mentalitatea omului?

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

Nu prea cred....nu dupa o anumita varsta.

Odata ce ajungi sa ai propriile prejudecati incerci sa ti le argumentezi pana in panzele albe indiferent de opinia celorlalti sau ...de ce nu, de imprejurari.

Totusi intr-un fel nu stiu ce e mai rau.
Un om care isi pastreaza aceeasi mentalitate inapoiata indiferent de circumsante.....sau omul care si-o schimba dupa cum bate vantul.

35 răspunsuri:
| AdamjacK01 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa aiba loc un impact puternic, ca un om sa-si schimbe mentalitatea(la o varsta inaintata),ceva care sa-l marcheze pe viata cum ar fi pierderea cuiva drag(fie a plecat departe, fie a decedat), o intamplare de neuitat, un accident(doamne fereste). Scuze ca dau asemenea exemple dar ar trebui sa fie ceva permanent, iar in viata de zi cu zi cam asta il schimba om, printre altele, desigur, nu neaparat cele enumerate mai sus.

| methodmen a răspuns:

Nimeni nu poate schimba mentalitatea unui om decat el insasi si doar daca vrea.

| Gogu06 a răspuns:

Da, se poate.

| anonim191 a răspuns:

Foarte foarte greu.de obicei experientele care isi pun amprenta asupra noastra au puterea cea mai mare de schimbare.insa modul in care un om se formeaza este foarte greu de schimbat.depinde de cat de puternic este factorul schimbarii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Abia dupa ce ii speli creierul.Lucid si scapat de acele prejudecati, se poate uita inainte si inapoi pentru a face diferenta.