| Fatamuntilor a întrebat:

Se stie ca varsta majoratului difera de la tara http://ro.wikipedia.org/wiki/V%C3%A2rsta_majoratului_leg al
De la 14 ani (Albania) la 21 ani ( SUA!)

V-ati intrebat oare de ce aceasta difenta?
In general corpul se dezvolta la fel in oricare colt al lumii!
Care credeti ca ar fi varsta ideala pentru a fi major pentru tanarul din ziua de azi? (scuzati cacafonia)Asta avand in vedere gandire lor.

Aaaa...voi cand v-ati dat seama ca sunteti majori?

Răspuns Câştigător
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Nu stiu ce sa spun dar si eu sunt de parere ca varsta minima pentru a deveni major ar trebui sa fie 21 de ani. O persoana majora nu are numai drepturi, are si obligatii in fata legii, obligatii care sunt vazute drept modalitate de control in masa si spalare pe creier de catre adolescenti si prin urmare nerespectate. Cum adolescent in adevaratul sens al cuvantului incetezi sa mai fii in jurul varstei de 23 de ani am putea sa ne gandim ca 21 de ani este chiar un compromis... Nu mai vorbim de 18 ani, varsta la care esti doar un copil naiv si impulsiv.
A nu se confunda majoratul cu maturitatea (matur in adevaratul sens al cuvantului esti abia atunci cand iti capeti independenta financiara, unii nici la 30 de ani nu sunt independenti)

8 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Depinde de mentalitatea oamenilor din x zona.In Romania nu-s considerat apt sa conduc la 16 ani da' din punct de vedere fizic si psihic sunt, si nu sunt singurul.De ce? Pentru ca motive.
Chiar crezi ca le pasa ca n-au voie la alcool pana la 21 de ani?
"Turned 21, now I can drink... legally". Chestia asta o gasesti pe net ca si gluma. Putin le pasa cati ani au.
Nu exista o varsta ideala.Nici nu inteleg ce e cu prostia asta cu "majoratul"...adica inteleg ce e cu ea, da' nu inteleg de ce exista. Oricum multi care-s idioti la 16 ani or sa fie la fel de idioti si la 18.

| sappy a răspuns:

Major esti in momentul cand poti lua decizii bune care te privesc si cand poti sa te intretii.Eu unul as propune ca sa nu ti se acorde aceasta distinctie(simbolica cei drept)decat atunci cand cand dezvoltarea mentala este deplina!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Hmm nu stiu exact care e treaba cu cifrele alea, dar spre exemplu in SUA ai drepturi de la 16 ani (gen permis) esti major legala la 18 iar pana la 21 ai interzicere la alcool.

Eu m am simtit major in ziua in care am incasat primul salariu happy
Desi pot zice ca m am simtit major si in prima zi in care am baut prima bere "legala" in oras

| Fatamuntilor explică (pentru suntserios):

Cu varsta de 21 de ani pentru interzicerea alcoolului in SUA, sunt de acord.Am inteles ca legile sunt destul de drasrice si rareori sunt scapari.

Dar in Romania sunt destui copii care sunt vazuti cumparand alcool si tutun inca de la 10 -11 ani

| suntserios a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Asta nu are nicio legatura cu varsta majoratului, ca daca au sau nu voie sa cumpere tot o sa gaseasca o cale.
Asta are lagatura cu aplicarea legii in Romania.

| Fatamuntilor explică (pentru suntserios):

Stiu....era o constatare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca 21 e bine. am citit ca astia in SUA vor sa mareasca cei 21 la 23. nu ar fi rau. la cat de idioti sunt, nu as gasi ceva mai bun.
"voi cand v-ati dat seama ca sunteti majori?" cand imi plateam singur chiria si mancarea la 16 ani.

| TwiSt1997 a răspuns:

E foarte ok 18 ani...Macar suntem si noi in standarde la ceva(in opinia mea, altii cred ca la 21 gen endoryus, altii poate mai putin).