| Hammurabi a întrebat:

Sinuciderea ca "reset"?
Sunt persoane care se sinucid pentru că au făcut greșeli pe care nu le mai pot repara, iar sinuciderea e modul de a bloca acest curs considerat greșit al vieții lor?
Poate fi asta o motivație acceptată ca logică?

39 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru syd):

Eu am o idee despre - știința de sine- a oricărei ființe vii, care precede con-știința, ceea ce știm împreună, care necesită un limbaj de comunicare.
====
adica senzatia de "siguranta" de dinainte de nastere sa fie inscrisa in adn?
Nu în ADN, ci pe creierul în formare a fătului uman sub formă de soft. La fel pe creierul fătului pisicii un soft pentru șerpi și multe altele, la om la fel.
De exemplu reflexul suptului și al deglutiției - inghițirii laptelui matern sunt reflexe motorii înscrise nu în ADN ci în arii motorii specifice din creierul fătului, la naștere le are gata. Neuronii i-a avut prin creșterea masei creierului prin diviziune celulară, iar echiparea cu soft, transmisă de la creierul mamei. Ipoteza nu este numai a mea, o susțin și alții.

| T0T a răspuns:

Nu există logică în așa ceva. Orice greșeli ai fi făcut, dacă continui să trăiești încă ai ceva, moartea înseamnă nimic, ieși din existență.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Da, așa cum este ea, durează de vreo 3.5 miliarde de ani și va mai dura până se stinge soarele după care vom pleca pe altă planetă.
Dacă pentru dta este de rahat, acesta ar începe cu dta. Fiecare trăiește cu ce produce.

| mgtow a răspuns:

In tarile unde nu se promoveaza seriozitatea si facilitatea de a trai bine mi se pare normal ca omul sa se sinucida altfel isi traieste amarul vietii in continuare. Cine moare si-o face singur cine vrea sa traiasca bine pleaca in lume

| mentholinks a răspuns:

Eu nu vad sinuciderea ca fiind ceva foarte grav, mai ales daca ti s-a facut lehamite de tot ce inseamna viata ta pe pamant. Ma gandesc si eu daca sa ma sinucid pe la 60 de ani daca apuc ca sa nu ajung dement si sa primesc mancare cu lingurita la 80 de ani. Am facut practica intr-un azil aici in Germania si sunt multi care ajung asa.

| Freya1 a răspuns:

Chiar daca se spune ca sinuciderea nu este o solutie pot sa inteleg anumite situatii in care se procedeaza astfel.
Sunt multi oameni bolnavi ce se sinucid pentru ca se chinuie si stiu oricum ca vor deveni curand neputinciosi sau vor muri.Sau mai sunt altii ce au ajuns la fundul sacului si singuri si stiu ca orce ar face doar i-ar ingreuna pe altii.Si chiar daca pentru uni este ilogic si gresit nu are de unde sa stie nimeni ce este in sufletul omului sau cat poate un om sa duca.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru mentholinks):

Am cunoscut mai mulți care susțineau exact așa ca tine, iar când s-au aflat în fața morții, se rugau la divinitate să le mai acorde o zi, fiecare cu motivele lui. Eram lângă ei când au decedat.

| anonimg a răspuns:

De aceea cunoasterea de Dumnezeu este vitala. Mai importanta decat apa si hrana; decat casa, serviciul si chiar familia. (Extremistilor si batjocoritorilor le place cand aud asta. Dar nu despre satisfacerea gusturilor lor vorbesc.)
Va veni vremea cand fiecare om se va convinge personal de lucrul acesta. Important este sa nu fie prea tarziu.

Logica, gandirea fiecarui individ in parte trebuie sa aiba o temelie stabila, testata in mod personal. Niciodata nu trebuie sa ne luam dupa spusele unora sau altora. Lucrurile trebuiesc cercetate personal.
De aceea in privinta acestor lucruri educatia este vitala. Imi este teama ca din mana parintilor se va cere viata acelora ce si-au curmat-o cu propriile maini. Ar fi corect ca pentru orice copil care se sinucide, sa fie inchisi pentru crima parintii acestuia. Mai bine neglijam sa ne uitam in oglinda cand iesim afara din casa, decat sa neglijam educatia copiilor.
In sinucidere nu poate exista logica; ci se cauta autocompatimirea, care este o imitatie a logicii in astfel de situatii.

| sofisis a răspuns (pentru Hammurabi):

Ma, e naspa situatia. Cred ca are nevoie sa se ierte si asta o poate face doar cu ajutor, fie psihiatric, fie religios. Stii ce l-ar putea ajuta? Sa infieze un copil. Sa aiba un alt scop in viata.