anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sora mea nu a mai iesit afara din casa de 11 ani sta numai in casa, pe calculator in special pe chat si tv varsta ei este 37 ani! a spus ca ii este rusine sa iasa afara din casa fara bani,se scuza la noi si la parinti este normal? voi ce parare aveti,cine o poate ajuta, dc pe noi nu ne asculta!

12 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ce putem noi sa-i facem? Ar trebui dusa cu forta la doctor dar ma gandesc ca la 37 de e cam greu. Asta e boala.

| Cloudless a răspuns:

Iti pot da o scurta explicatie dar in privinta ajutorului deja trebuie multa atentie, pentru ca un pas gresit poate arava totul. Situatia surorii tale nu este iesita din comun, dimpotriva devine tot mai frecventa in randul cerora ce isi gasesc linistea si intelegerea pe diferite forumuri, bloguri etc. Este o problema ce are la baza respingerea din partea societatii, inadaptarea, sau in cel mai rau caz abuzul. As recomanda consultarea fetei la un psiholog, dar numai cu acordul ei. E bine chiar daca macar iasa din camera, si din cand in cand, ori foarte dimineata, ori mai spre seara iesi impreuna cu ea la o plimbare cand nu e nimeni pe strada. E nevoie de multa rabdare deci pot doar sa iti urez mult succes.

| Hakuouki a răspuns:

Chemati doctorul la ea sau poate un preot (unii pot vorbii foarte frumos si pot rezolva anumite probleme) poate se teme de lumea de afara.

| Chiru_Ionut_1979 a răspuns (pentru Hakuouki):

Noi am chemat doctorul de familie, si a sfatuit-o ce sa faca dar ia nu sa tinut de cuvant

| Hakuouki a răspuns (pentru Chiru_Ionut_1979):

Ma refeream la un psiholog sau la un psihiatru.

Refuza sa mearga la psiholog sau la psihiatru nu vrea sa mearga cu nici unul din familie ie rusine zice ea sau sa nu se faca de ras, dar asta nu e de ras cata lume nu a fost la psihiatru

| Hakuouki a răspuns (pentru Chiru_Ionut_1979):

Dar sunt care fac cunsultatii la domiciliu, puteti chema unul acasa.

Acum am intrebat-o zica ca nu avem bani multi spune ea sa chemam un consultant

| Blamely a răspuns:

Du-o la psiholog, dacă nu merge, la psihiatru, alt sfat mai bun n-am.

| stefaniaaaaaa a răspuns:

Banii nu conteaza sa stii conteazaccum ai sufletul!

| sskrillex96 a răspuns:

Daca banii sunt problema, atunci datii bani si vedeti ce se intampla(daca nu cumva ati facut deja asta)daca nu oricare va va zice ea ca e problema rezolvatio tot voi pentru ea, daca chiar va doriti sa iasa din casa...dar parerea mea e ca chiar ar trebui sa se mai trezeasca si ea la realitate.toturi 11 ani e foarte mult. poate si de asta refuza sa mai iasa din casa, ca asta e tot ce stie ea, e viata ei, asa sa obisnuit sa traiasca...