Întrebare recomandată | AlexandraAlelovesU a întrebat:

Ti-ar place sa stai la tara?

Răspuns Câştigător
| vreauTotulSauNimic a răspuns:

Nu.
Cred ca m`as plictisi.
Imi place sa merg la cumparaturi, sa am o viata mai agitata. happy

81 răspunsuri:
| AtateaConditii a răspuns:

Aș vrea. Un orășean nici nu stie cum arata o vaca si se sperie numa daca o vede. Viata la tara e mai activa si mai sanatoasa, ii mai ajuti pe ai tai si nu stai toata ziua la tv sau computer.Eu ma simt bine vara cand merg chiar daca nu am tv nici net si bunicii prea exagerati.

| Klaudya27 a răspuns:

Nu.
E prea multa mizerie!

Răspuns utilizator avertizat
| Gefox a răspuns:

Da

| Annya206 a răspuns:

Din cand in cand mi-ar placea sa pot evada undeva la tara, liniste, aer curat, dar nu mai mult de 3-4zile. M-am obisnuit vcu viata de oras.

| Ciuuf a răspuns:

Uh...daca ti-ai face timp sa citesi asta...iti garantez eu 90% ca ai vrea sa te muti la tara.

Frate, la tara e cel mai frumos...ce eu daca stau la tara nu ma duc in oras la scoala, la cumparaturi?
Nu ai vazut la TV (daca tot stai la oras)ca din ce in ce mai multi oameni vor sa se mute la tara...
De ce?

Cam de asta:
-Nu platesti asa de mult ca la apartament.
-Tii un animal ba chiar 2 pana ce te obisnuiesti si il tai cand creste mai mare (Ai carne din belsug) si nu mai cumperi cu kg din magazin ai carea ta si nu mai ai treab cu nimenea.
-Este o liniste deplina! (Mai ales noaptea, pin cerul de stele cand afara...of ce frumos.)
-E aer curat
-Ai curte si asta te avantajeaza
-Faci un gratar ceva...
-NU cheltui asa de mult pentru alimente pentru iarna k alea le faci u.

Dar ce e cel mai frumos la tara e ca e liniste pace si foarte foarte rar trec masini pe ulite, happy Asta e parerea mea

| FlaviusS4 a răspuns:

Da!
dar depinde unde

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Ciuuf):

Te fură liniștit noaptea, stau babele la poartă, crapă semințe și te vorbesc pe la spate de îți vine să le treci două peste moacă să le sară proteza. E mai multă cheltuială crescând un animal decât să-l cumperi, da, e adevărat că l-ai crescut tu cu ceva bun și nu cu cine știe ce căcaturi, dar e mult chin, dacă dă o boală de astea de animale, rămâi cu ochii umflați, plus că vara pute de-ți cade nasul, poți să speli cu ce n-ai spăla cotețu' etc, e ca-n iad.
. Locuri de muncă, ha. nici o bază, la fel cu ajutorul medical, un unchi putea să moară în spital, că alea nu vroiau să-i facă o injecție, sunt ceva medici buni pe la țară, da-s rari și ambulanța te poate duce direct la cimitir. Aer curat?, bine, dar vara când trece vreo mașină ridică tot praful și îți intră în ochi, gură, când plouă, nu înoți în apă peste genunchi, ești în nămol și te miști ca dracu.

| lolium a răspuns:

Stau deja ..si nu im place

| Euuu99 a răspuns:

Buna!
Stau deja la tara si e foarte frumos.E mai multa liniste decat la oras si aerul este mai curat.

| FrumoasaTa a răspuns:

Imi place la nebunie la sat.P.S Am trait la sat 6 ani si acum m-am mutat la oras si sincer imi place dar mai mult imi placea la sat.Aici e:
1.aglomeratie
2.Multe masini care scot fumuri care-mi fac rau la plamini
3.Se intimpla foarte si foarte multe accidente.Adica la sat nu sunt intr-atit de multi indivizi care sa vina sa-ti sparga geamurile doar pentru haz sau sa-ti fure masina din parcare si d-astea.
Pe cind la sat:
1.Aer 100%curat
2. Poti sa ai orice animal iti doresti:ciine, pisica etc
3.Chiar daca nu toti de la sat pot avea calculator, tableta etc dar toti au un mediu de viata sanatos.

| Woodenpints91 a răspuns:

Mi-ar plăcea, însă nu la conceptul de "ţară" la care se gândesc cei mai mulţi de aici.
Nu aş vrea să stau într-un sat, unde mai stau câteva mii de oameni şi unde duminca e zi de dus la biserică şi muls vaca.
Aş vrea să stau undeva la munte, într-o cabană izolată, fără vecini curioşi şi cretini sau alte chestii de genul. Să nu mă deranjeze nimeni iar eu să nu fiu nevoit să interacţionez cu nimeni.

| Zeflemitoarea a răspuns:

Nu mi-ar plăcea să stau într-un oraş, asta e clar. Şi nu ştiu la ce fel de,, ţară" te referi. Eu, de când mă ştiu, am stat lângă o pădure, într-un loc destul de nepopulat. Alţii ar numi locuinţele astea cabane sau locuri uitate de Jizăs. thinking

NOname
| NOname a răspuns (pentru Woodenpints91):

Parcă mi-ai citit gândurile, Wooden.

Și mie îmi displace ideea de "țară", vehiculată pe la noi, din cauza lipsei de intimitate.
Devii prea expus. Nu poți să faci o mișcare fără să știe tot satul. Prea mulți ochi curioși...

În schimb, aș sta cu cea mai mare plăcere într-o cabană sau la o fermă izolată, undeva în mijlocul naturii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.dar să am aproape aceleaşi condiţii ca la oraş

| reysp a răspuns:

Da... dar langa tine )

| BiuL a răspuns:

Nu. Am casa la tara deci pot vorbi din experienta proprie. Cat eram in general mai mergea, dar apoi din liceu ma plictiseam groaznic, nu suport, acum in facultate nici nu ma mai duc pentru ca nu am ce face acolo, eventual vara stau la plaja insa si de aia ma plictisesc dupa 2 - 3 zile. Animale nu avem ca e casa de vacanta si nici oameni cu care sa vorbesc, in mod evident au alte interese si activitati decat mine.

| aiCEVAcuMINE a răspuns:

E destul de frumos acum depinde si in ce zona sa nu fie chiar pustiu pentru ca conditiile sunt aproape la fel ca la oras acum nu mai este cu wc-ul in fundul curtii doar ca nu mai este "casa peste casa" in rest e aproape aceeasi chestie

| butterflyyy a răspuns:

Nuu

| Ciuuf a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing
Draga,tu ai stat vreodata la sat?
Du-te vreo 3, 4 zile si apoi vino si zi-mi cum a fost.
Imi pare rau, dar in satul meu nu e ca in alt sat...babele stau si mamanca seminte si nu mai stiu eu ce.A zisele ''Babe'' cu le zici tu,nu stau si crantaie seminte asa cum ai vazut tu la TV. Femeile batrane din sat, pentru ca asa e frumos sa le zici merg Duminica la Biserica.
Si nu stau pe la porti.

Imi pare rau, dar la oras este mai mare cheltuiala decat la oras.
Draga, un animal il cresti din placere si il cresti ca sa ai ce pune pe masa.

Si ce daca da intro boala, tu ai auzit de MEDIC VETERINAR?
Si daca vrei sa stii nu este obligatoriu sa cresti un animal daca stai la tara sa stii.
Si faza cu prafu`... laughing La noi ulitele sunt asfaltate asa ca, daca nu stai la tara nu mai zi nimic. Oricum daca stai la oras informeaza-te mai bine ca eu nu am timp laughing Ca stau la tara tongue happy

A,da si faza cu furatu`sa stii ca sau inventat incuietorile laughing

anonim_4396

Să nu-mi spui că aveți și trăsuri pe-acolo trase de doi cai albi, frumoși.
Când vin de la biserică, ce fac, stau cu nepoții la poartă și le spun povești despre vecinul de alături? Le aperi pentru că faci și tu la fel cu amicele. Btw, chiar și la biserică la merge gura, le știu eu.
Ia calculează matale mai bine și pe urmă spune-mi concret. Hrană/apă în fiecare zi, cum spui tu medicamente când e nevoie, dacă aduni toate astea pe o vreme, îți dă același rezultata dacă ai vrea să cumperi. Știu că nu e neapărat nevoie să crești păsări și ce mai vrei tu.
Du-te pe o stradă mai dosnică, vara, în mijlocul zilei, când e cald și câinii scot limba afară și să vii să-mi spui cum a fost.
Hoții sunt echipați cu toate "gadgeturile" necesare muncii lor, se modernizează.
Și eu stau la țară, deci nu-s chiar zălud/ă să scriu ceea ce nu știu/este.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru NOname):

Chestia-i că în 99% din satele din România, oamenii au o mentalitate gen "părrea vecinilor contează mai mult decât părerea mea" şi au impresia că părerea lor despre cum îţi amenajezi tu curtea sau ce faci în timpul liber ar trebui să conteze. Mentalitate de ev mediu...

WTF?
-Stii,fiecare vine la biserica nu ca sa le zica nepotilol nu stiu eu ce.Vin sa se roage sa se inchine Dumnezeu.
-Cu hrana si apa e foarte usor, dar dumneata nu ai de unde sa stii ca nu stai la tara.
-Tu ai auzit de FANTANA?
-Si pentru hrana sunt si magazine si apropo de animal cred ca ai uitat ce am zis cu procul sau cu e animal mai tii (il tai si ai carne)+e GRADINAAA happy
In gradina ai toate legumele de care ai nevoie laughing) Astate avantajeaza cel mai mult.
-Daca esti om destept si inainte de a veni la tara, iti pui de o parte 500-600 lei siti iei medicamente si nu mai stiu eu ce.
-Si in legatura cu hotii, asta e penibil...Ce daca vin hotii in casa tu stai si te uiti la ei? Si daca dormi, nu te trezesti cand auzi un zgomot.

Las-o balta ca daca tot ne contrazicem asa nu ajungem la nimic, tu cu orasul si eu cu tara.
Fiecare cu regnul lui.

anonim_4396

Am spus eu că le vorbesc nepoților în biserică? *face cruce* Fac asta pe stradă în timp ce sparg semințe.
Nu mai citi printre rânduri, că ești fată mare. Nu toate satele au sursă de apă(gen lacuri, râuri), sunt nevoiți să care ei din satele vecine, sau dacă au o fântână, e plină cu nămol. Bani pentru hrană?, dacă nu ai loc de muncă, nu ai nici ce mânca tu, nu să mai ții și animale. Chiar dacă ai pus fundamentul unei gospodării bune, tot ai nevoie s-o întrețiii, și nu e deloc ușor(întreabă-ți părinții). Ești singură acasă cu lingura în mână la masă, și intră un hoț peste tine cu toporul, acționează tu. Chiar crezi că sunt proști să vină când ești pe-acasă cu cineva (nu-s deloc ei de azi de ieri), dacă nu ești acasă, te fură și ziua și noaptea.
O mai avea ceva bun satul, dar se duce pe apă ca vaporașul de hârtie.

Ma rog...nu ma mai complic ca nu am cu cine si de ce.

Întrebări similare