anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Știți că mulți afirmă despre ei înșiși că nu le pasă și nu îi afectează ce zic ceilalți despre ei dar oare chiar așa e?
Chiar vorbesc serios acești oameni sau o zic doar ca să-și autoinducă asta sau să demonstreze altora că nu se lasă afectați de părerile negative ale altora?
Pe voi chiar nu vă afectează când alții spun chestii neadevărate despre voi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut!

De cele mai multe ori cand cineva spune ca nu-i pasa, de fapt ii pasa.

Asta nu inseamna ca e valabil de fiecare data.

Majoritatea oamenilor carora le pasa despre ce zice lumea sau crede, sunt oameni care pun pret in primul rand pe imagine, oameni superficiali si slabi in opinia mea.

Sunt oameni care s-au sinucis si oameni care s-ar sinucide daca si-ar "pata" imaginea.

De ce? Pentru ca asa au crescut si invatat ei, iar cu timpul asta a ajuns sa fie totul pentru ei, iar atunci cand totul se prabuseste, ori te sinuzici ori incepi cu viciile, asta in cele mai multe cazuri.

Personal chiar nu mai am o problema de mult cu ce spune lumea despre mine sau crede, poate doar daca asta afecteaza un prieten sau membru al familiei cu care voi avea un conflict, atunci si doar atunci o sa ma intereseze sa discut cu persoana apropiata mie astfel incat sa vorbeasca cu mine ci nu cu lumea.

Succes!

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe voi chiar nu vă afectează când alții spun chestii neadevărate despre voi?
Nu, că m-am obișnuit.

| relian a răspuns:

Stii cum este?
Stai te gandesti,ba da ce prost mai sunt. Apoi te uiti in jur,vezi alti mai slabi ca tine si prinzi curaj laughing vorba lu Creanga asa ca mereu vei gasi unu mai bun sau mai slab ca tine,asa ca stii ca nu esti nici primul dar nici ultimul laughing deci este adevarat ca nu le pasa.

Parerea unei persoane depre o alta persoana nu are absolut nici o relevanta fara o dovada,fara o explicatie sau o demonstratie.
Vine cineva si spune ceva negativ de mine,asa si? Pe ce se bazeaza?
Daca vine cu ceva clar,cu ceva sa arate ca eu am spus ceva gresit, sau ca mereu gresesc, atunci da, poti sa spui ca tiar pasa.
Dar ata timp cat ala ce face o afirmatie negativa despre tine si doara e ceva verbat, bate din gura cum zic unia laughing nu vad de ce sa bagi in sama, dupa mine nici nu merita sa te gandesti ca spus ala ceva.

| Freya1 a răspuns:

Cand ti se repeta iar si iar un lucru, în subconștientul tău fie ca vrei fie ca nu se implementeaza o îndoială sau un semn de intrebare. Diferenta e ca uni sunt mai sensibil si ii afecteaza pe termen lung, iar altora le trece mai repede sau se resemnează cu idea ca asa e cum spun ceilalti dar nu le mai pasa.

| Emma30555 a răspuns:

Nu are cum sa nu te afecteze deloc, dar e bine sa nu bagi în seama sau sa te detașezi de persoanele care te vorbesc de rau, ne interesează și părerea celor din jur fiindcă trăim în societate și vrem sa ne facem plăcuți, remarcați etc, doar ca unii sunt mai dependenți de părerea lumii alții mult mai puțin.

| Mirel4412 a răspuns:

Eu cand eram mic spuneam ca nu ma afecteaza lucrurile astea dar de fapt o faceau. Acum spun acelasi lucru, dar il si fac.

| SingleForOne a răspuns:

Da, îi afectează, dar vor să para duri...

| DonEduardo a răspuns:

Ba da.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde de la om la om. Unii sunt într-adevăr imuni, alții doar de fațadă.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ma afecteaza. Uit in maxim 10 minute, fiindca apare alt prost care zice alta tampenie si na.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma deranjeaza totusi cand strainii de pe TPU sunt ei convinsi 100% ca stiu ceva despre mine, din neant asa.

Una era sigura sigura ca sunt baiat, asa, fara motiv, din senin. - de fapt sunt fata, si culmea, era evident ca sunt fata fiindca foloseam genul feminin cand ma refeream la mine.

Altul ma ia el pe mine la 13 metri, ca n-as stii matematica - realitatea? Trec in ultimul an la o facultate unde se mananca matematica pe paine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu

| AndreeaWTS a răspuns:

Adică, în traducere, dacă îți pasă sau te afectează dacă unii te bârfesc?
Nu. De ce m-ar afecta?
Părerea despre tine, a majorității persoanelor care te cunosc, e formată chiar de tine. Prin ceea ce ești, cine ești, ce faci, etc.
Și nu poate fi schimbată atât de simplu, doar pentru că bate unul câmpii despre tine.

| AndreeaT23 a răspuns:

Unii o zic doar asa fiindca vor sa ascunda suferinta si de fapt sunt foarte goi pe interior si singuri.