| MissAvocado a întrebat:

Uitati ce am gasit pe net pe wikipedia despre zeita diana : Diana este zeiţa vânătorii din mitologia romană, fiind echivalenta romană a zeiţei Artemis din mitologia greacă.

Diana era adeseori asociată cu animalele sălbatice, pădurile, fiind zeiţa vânătorii, şi cu Luna. Era faimoasă pentru puterea, graţia atletică şi frumuseţea sa.

Era fiica lui Jupiter şi a Latonei. S-a născut în insula Delos şi era soră geamănă cu Apollo... zice ca era fiica lui jupiter si latoniei si ca are un frate geama apollo dar cand dau pe apollo zice Era fiul lui Zeus şi al lui Leto. Dupaia scrie : Leto a adus pe lume doi gemeni: pe Apollo şi pe Artemis. si Diana e la romani, artemis la greci ( e aceeasi persoana ) dar daca-s gemeni dc au parinti diferiti si dc intr-o parte zice ca pe diana a nascut-o leto si intr-o parte latonia, e tot aceeasi persoana cu nume diferit, dar daca e, cine e tatal? zeus sau jupiter? cine ma face sa inteleg, fundita

Răspuns Câştigător
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Zeus la greci=Jupiter la romani, Artemis la greci=Diana la romani, Leto la greci=Lato sau Latona la romani, Apollon la greci=Apollo la romani, asta din cauză că mitologia romană a fost influenţată de cea greacă. Articolele din wikipedia au fost scrise probabil de persoane diferite care n-au ţinut cont de diferenţele de nume dintre cele două mitologii. Un dicţionar mitologic(cum am eu) e întotdeauna mai sigur decât ceea ce apare pe net...

4 răspunsuri:
| rebb a răspuns:

Latonia e varianta romana a lui Leto. Zeus este tatal si al lui Apollo si al Dianei.
Apollo:In mitologia greaca, fiu al lui Zeus si al lui Leto, fiica unui Titan.
Artemis:In mitologia greaca, una din principalele zeite, iar in cea romana, zeita Diana. Ea a fost fiica lui Zeus si a lui Leto, si sora geamana a zeului Apollo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa cum se fura si astazi de pe internet, asa se fura si inainte obiceiurile. ce este asa greu sa intelegi anumite lucruri rationale.

| dianaprintesa a răspuns:

Si pe mine ma cheama diana si trebuie sa fac un proiect pe pc despre zeitele greciei

| Voicu_Andreea_1997_5Ke0 a răspuns:

Jupiter romani=Zeus greci
Diana romani=Aremis greci
Apollo romani=Phoebus Apollo sau Apollon la greci
Latona romani=Leto greci