| Nesssyy4444 a întrebat:

Voi ce ziceți, dacă era George Simion președinte era la fel de rău? Adică tot erau taxe și impozite la fel de exagerate, salariile la fel de mici, deci era tot asa de rău în tara cu alte cuvinte?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La fel de rau? Ar fi fost si mai rau.
Crezi ca Simion scotea din c.ur banii ca sa acopere deficitul facut de psd si pnl?

Pe langa asta ar fi agreeat probabil in continuare o guvernare exclusiv psd iar ratingul de tara ar fi ajuns in junk si ne-am fi imprumutat la dobanzi mult mult mai mari.

Ca sa nu mai zic ca UE ar fi fost mult mai reticenta in a da bani unei tari conduse de un extremist... cum se intampla in Ungaria de altfel

| LisaJulie a răspuns:

In primul rand niciunul ca el nu are cum sa câștige vreodată prezidențialele! De ce? Au idei care sunt imposibil de realizat și habar nu au despre ce vorbesc! Multinaționalele pleacă dacă le impozitezi! Sa dispara fast food-urile și supermarket-urile sau sa fie mai puține? Oferă locuri de munca pentru milioane de români! Nu au nicio alternativa mai buna pentru a crea locuri de munca! Cu ce sa ne exploatam resursele dacă nu avem banii necesari sa o facem? Nu va castiga niciodată unul dintre ei! Oamenii ș-au dat seama ca este imposibil de realizat ceea ce spun ei și mulți cu care am vorbit, votanti PSD și PNL de ani de zile sunt gata sa voteze pana și REPER sau SENS ca să nu iasă unul de la AUR, SOS România, POT sau ACT! Ceea ce spun ei ca vor realiza sunt miciuni și nu știu nimic despre economie! Dacă ar veni ei la putere, economia ar fi la vale mai mult decât acum

| LisaJulie a răspuns (pentru LisaJulie):

Wow! Sunt a doua! Parca suntem la downvoturi pe reddit

| goguPatent a răspuns:

Simion presedinte ar fi declansat o criza politica uriasa. Uriasa.
E clar ca nu ar fi nominalizat niciodata un premier al majoritatii. Ar fi mers cu vreun aurist sau in cel mai rau caz, desi nu cred cu Georgescu. S-ar fi ajuns probabil ca nici acum sa nu avem premier si sa ne indreptam spre primele alegeri anticipate parlamentare ale tarii.
In situatia in care ne aflam cu deficitul, o astfel de criza ar fi pus capac.

Sau, cealalta situatie, ar fi facut o coalitie cu PSD si atunci am fi avut toata puterea concentrata pe filiera PSD + AUR... groaznic. Groaznic

| gllopel a răspuns:

Bineinteles. Presedintele se ocupa de treburile externe. De cele interne se ocupa premierul.
In plus, chiar si premierul (iata ce se intampla in aceste zile) nu poate face nimic singur. Are nevoie de guvern, de parlament. Il sustin sau se opun.

| gllopel a răspuns (pentru gllopel):

P.S. Salariile sunt mari. Asta o dovedeste comportamentul romanilor.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru gllopel):

Salariile nu sunt in de ajuns de mari la inflatia actuala. Noi suntem fortati sa marim drastic taxele si impozitele datorita deficitului bugetar.

1. Avem termen pana in 2041 printr-o directiva europeana, sa ajungem cu salariile minime pe economie ca cele din celelalte tari UE.
2. Avem datorii externe cu dobanzi mari si deficit bugetar si suntem fortati sa marim taxele si impozitele.

Una rece una calda. Pana in 2041, avem de munca. Abia copii nostri vor avea un posibil viitor mai bun. Sper insa ca pana atunci, sa nu se mai intample vreo catastrofa.

| gllopel a răspuns (pentru StoicAnalysis):

"Abia copii nostri vor avea un posibil viitor mai bun."
Asta au sperat si parintii nostri in 1989. Si am cazut din lac in put. Eu nu mai sper nimic.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru gllopel):

Atunci hai sa ne punem latul pe gat si sa ne aruncam din copaci. Daca mergem pe premisa asta.

| EuSiNimeniAltcineva123 a răspuns:

Eu l-am votat pe George Simion.
Nu mai are rost să ne gândim „ce-ar fi fost dacă". Răul a fost făcut deja. L-au votat pe Dan profesorii că au fost impresionați că a fost la două olimpiade, iar acum tot ei fac grevă.

| suntserios a răspuns (pentru EuSiNimeniAltcineva123):

Nu domnul meu... l-au vota pe Dan oamenii educatiti care au inteles ca Romania are nevoie in continuare de UE si de pun presedinte ca sa asigure acest parcurs.
L-au votat pe Dan oamenii care nu s-au simtit reprezentati de un personaj care tipa in gura mare in parlament "Te agresez sexual scroafo".
L-au votat pe Dan oamenii care nu s-au simtit reprezentati de un personaj care promite case la 35.000 oamenilor asa ca marketing.
L-au votat pe Dan oamenii care nu s-au simtiti reprezentati de un personaj care ia ministri, primari si deputati de gat sa le dea palme.
L-au votat pe Dan oamenii care au repulsie fata de educatie si bun simt.
L-au votat pe Dan oamenii care au vrut o schimbare si nu un partid AUR plin de pesedisti, condamnati penal, xenofobi, homofobi si misogni.

Prinzi unde bat?