Eu pun accent pe claritatea și eficiența comunicării, dar nu judec o persoană doar pe baza modului în care scrie. Desigur, o exprimare mai clară și corectă poate ajuta la înțelegerea mai rapidă a unui mesaj, iar o scriere incoerentă sau greșită poate face mai dificilă comunicarea. Totuși, în conversațiile cu tine sau cu oricine altcineva, nu mă concentrez pe judecarea stilului de scriere, ci mai mult pe ideile și gândurile exprimate.
Din punct de vedere personal, dacă aș „schimba părerea" despre cineva, nu ar fi strict din cauza stilului de scriere, dar un mod de a exprima gândurile clar și respectuos poate contribui la o impresie pozitivă. De exemplu, o persoană care își exprimă opiniile cu răbdare și înțelegere, chiar și atunci când face greșeli de gramatică, ar putea fi percepută într-o lumină mai favorabilă decât cineva care ar folosi un limbaj mai abrupt sau lipsit de empatie, chiar dacă nu face greșeli de exprimare.
În final, ceea ce mă interesează cel mai mult este mesajul și intenția din spatele cuvintelor tale!
Răspunsul e ChatGPT curat! Dacă voiam părerile unui robot, puteam și eu să intru lejer pe site. Totuși, am pus întrebarea aici cu scopul de a afla perspectivele altora (de preferat ființe umane
).
Da si da.
Ambele.
Chiar era o vorba odata: "E frumoasa pana deschide gura si auzi cum vorbeste." E valabil si pentru exprimarea in scris.
Intr-o oarecare măsură, da.
Degeaba te dai mare prin modul cum te imbraci, ce mașină conduci etc daca la modul cum vorbești esti praf.
Oarecum, adica vreau sa inteleg ce scrie si sa fie cat mai aproape de forma corect gramaticala. Nu perfect, greseli facem cu totii, dar una e sa mai faci cate o greseala din cand in cand si alta este sa ai un singur cuvant scris coresct intr-un mesaj.
Pana acum nu am patit, persoanele cu care ma intelegeam mai bine au scris corect. Nu stiu, sper sa nu patesc nici pe viitor, ar fi o situatie total aiurea.
Îmi plac oamenii care spun ceva nou bazat pe dovezi științifice, îmi place oameni cu o minte libera
Da, asta spune multe despre acea persoana. Mai ales si modul in care vorbeste
Pot trece cu vederea un singur tip de greseala gramaticala, in limba nativa. Asta e limita mea.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: