Să ai democrație și să sărbătorești de bună voie zilele unor personaje politice exact ca pe vremea dictatorilor mi se pare o prostie next level. Adică și eu îl susțin pe ND, Zelensky e idolul meu în viață, dar habar nu am când s-au născut vreunul și nici nu le-am urat LMA și nici nu cred că o voi face, cu atât mai puțin să îi sărbătoresc. Lui Zele i-am mai trimis niște mesaje de admirație care m-au lăsat și pe mine mască de cât de frumos pot să scriu, însă doar atât. Am făcut donații ucrainenilor în repetate rânduri, dar nu au treabă cu admirația pentru el și da, donez și ajut constant și românii și sfătuiesc pe toată lumea să facă asta, în loc să sărbătorească niște persoane corupte, pro-ruse care o duc mult mai bine decât majoritatea românilor.
Corect! Acești prieteni ai lui Putin ar trebui sa își facă bagajele și o șteargă acolo! Nu le va duce nimeni dorul! Ori înapoi in Austria cu ei sa îi suporte austriecii nu noi
Iar oamenii care îi susțin, sa le urmeze exemplul!
Ești pe lângă la fel ca de fiecare dată.
Da, eu prefer un "dictator"care nu își lasă țara înjosită nici măcar de superputerea SUA, care și-a donat averea soldaților și nu vrea să cedeze niciun centimetru din teritoriul țării cotropitorilor ruși.
Dacă vouă vă plac dictatorii care invadează alte țări și le anexează teritoriile indiferent de pretext și vreți să vă lăsați țara condusă de marionetele lor e alegerea voastră, dar asta nu înseamnă că e cea bună.
CG nu a spus că îl susține pe Simion.Cred că a realizat până la urmă că Giordano s-a folosit de el ca să strângă voturile hăbăucilor.
Cu vreo 3 zile înainte de a spune că va candida, a anunțat că el este cinstit domne și nu va mai candida, o să susțină pe CG și turu 2 anapoi până în pânzele albe.Trei zile a durat cinstea lui.
Eu vreau să îl aud pe CG că îndeamnă lumea să voteze pe Putin măcar așa ca un semn de protest și bag mâna în foc că 90% din susținători îl votează pe Putin.Și atunci sper să nu se mai supere nimeni dacă îi facem proști de dau în gropi.
Am vazut materialul din noaptea in care a fost atacata Ucraina; trupele ruse inconjurau Kievul aproape, iar Zelensky era in buncar, in Kiev si il arata pe camera pe fiecare ministru: ''Fratilor, Rusia ne-a atacat; a atacat intreaga lume civilizata. Eu sunt aici, el e aici, cutare este aici, suntem toti aici, in Kiev.'' Nu e modelul meu in viata; modelul meu in viata sunt chiar eu. Dar sunt dispus sa invat de la eroi, mai ales daca sunt si genii in comunicare, ca Zelensky. Intreaba-te daca ai ramane in Kievul inconjurat, sa conduci apararea nationala.
Și i-au oferit un avion pentru a fi evacuat, însă a refuzat și a cerut arme pentru a se apăra. Ăsta a fost momentul în care am realizat cum trebuie să arate un lider, că încă există eroi pe lumea asta.
Și o spun eu care până atunci îl admiram Putin datorită inteligenței și prestanței pe care o avea în fața liderilor mondiali. Încă cred că Putin este unul dintre cei mai inteligenți lideri pentru că ai nevoie de un IQ extrem de ridicat pentru a manipula jumate din Europa și SUA și a-i face pe oameni să creadă că Rusia e bună, ori să voteze în țările democratice partide pro-ruse în procente peste 20%. Este un maestru al strategiilor de dezinformare și dacă e adevărată varianta unui Trump racolat de KGB și pare că este, Putin plănuind toate astea de zeci de ani pentru a acapara cât mai multe teritorii și a le controla prin interpuși pe altele, atunci este un fel de geniu.Sigur inteligența lui este folosită în scopuri diabolice, dar trebuie să îi recunoaștem capacitățile intelectuale care se aseamănă cu ale lui Hitler sau alți dictatori care aproape au controlat lumea.
Dar despre persoane care susțin Rusia pe fața ce părere ai?
Măcar au curajul să își exprime părerea sincer, nu să se ascundă în propriile minciuni precum CG, Simion, Ponta.Și bineînțeles că sunt de partea greșită a istoriei cu toții.
Unde ai vazut tu desenele animate astea ce povestesti Kievu inconjurat si ce basme mai spui amice cred ca visezi. Daca rusii erau in kiev ocupau orasul Zelinski al tau cine stie pe unde ar fi fost, prin ce tari starine.
Asa ca idee citi 15 ani ai? Zelinski era in buncarul din Kiev poate era cine nstie la plaja in tari extice, si sa dea un video oricine poate. SAi fost in buncar cu el, era la Kiev? Ai dreptate sa ai idoli, pentru ca tu singur nu poti gandi, trebuie sa spui sa faci si orice altceva ce zic altii.
E bun si asa rau,
Nu isi lasa tara injosita? Amice zelenski al tau va juca cum ii cinta altii. Tu si alti ca tine visati. Armele alea si ajutoarele nu-s moca, iar daca individu face figuri s-ar putea trezi pe alta lume nu-ti da nimeni arme si ajutoare moca. Asa ca acest bambilici, acest personaj este un fel de Gerogescu din Ro
care va impresioneaza prin prostia ce o are in capatna aia goala.
Voi fiind mai slabi ca ei, deja ii vedeti ca eroi, mari salvatori Nu e de mirare la ce scrii.
Nu vor sa cedeze nici un cm din teriotiru tari? Care tara mai tantalaule? Ukraina na exisata ca tara, pune mina si mai citeste inainte sa bati cimpii. Tara asta e de fapt Rusia, acolo era Rusia cand s-a format in Kiev, asta pentru cultura ta generala.
Auzi exprimare, nu cedeaza nici 1 cm cotropitorilor afla ca Ukraina are teritorii si de la Ro, sudul basarabie si nordul Bucovinei is teritorii romanesti. Plus teritorii din Polonia si Slovacia.
Stii ca Romanii erau vecini inainte de ultimul razboi cu Polonia si Slovacia? Nu ai de unde sa stii, teritoriile au fost luate de cotropitorii uktrainieni sau rusi, ca toti erau rusi, dar teritoriile au ramas la ei, la Ukraina.
Daca erau atit de coresti si eroi, dadeau teritoriile inapoi.Nu mai te baga in discutii cand habar nu ai nici in ce tara stai.
După logica asta și Moldova e a rușilor, că tot așa o luaseră în URSS ca pe Ucraina.
Iar teritoriile luate de la noi au fost luate tot de ruși, pe ei trebuie să dai vina.Și dacă ție ți-ar plăcea ca în locul Ucrainei să îi ai vecini pe ruși care au omorât milioane de români, ești analfabet.
Sunt de acord să dea teritorii Ucraina așa de bună voie, dacă ne apucăm și noi să dăm Transilvania pentru că era a ungurilor.Ce, nu e bine? Noi decât să primim teritorii, dar să nu cedăm, decât noi avem dreptul la teritorii iar alții nu? Atunci sunați exact ca dictatorii criminali cu tendințe expansioniste pe care îi glorificați.
Mie și multora ne plac "dictatorii"care nu invadează alte țări și care își apără patria și bineînțeles că suntem mai slabi decât ei pentru că nu luptăm în război. Însă suntem mai curajoși decât voi care tremurați de 3 ani că vă bagă în război și vă este teamă dacă România doboară dronele rusești ce cad peste casele și terenurile oamenilor.Nu vă mai băgați voi în discuții despre eroi și război, când voi ați pleca în secunda doi dacă țara ar fi atacată, iar noi am sta să apărăm țară. Eroii adevărați deja luptă voluntar în Ucraina pentru a nu lăsa Rusia să ajungă la granița Moldovei și apoi a României, așa cum vă doriți voi, pentru a nu fi nevoie ca noi să luptăm, să avem casele distruse, animalele omorâte.
Au murit români luptând în Moldova pentru a nu le-o lăsa pradă rușilor după căderea Urss-ului, iar voi le faceți de rușine memoria susținându-i pe ruși.Mor români și acum în Ucraina, nu pentru că le este drag de ea, ci ca proștii de români pro-ruși să poată să trăiască și să cânte lma trompetelor rusești sau să îi voteze în alegeri.Lor trebuie să le mulțumiți că puteți să glorificați Rusia în pace.Ei sunt eroi.
Amice tu stii sa citesti? Altceva in afara se TPU, Fb mai citesti si tu cate o carte, sau stiu si eu chestii adevarate? Sau doar barfa si doar asculti ce rahat maninca unia si tu iei de bun oprice zboara.
Ai auzit de Rusia Kieveana? Ba esti beat Rusia acolo s-a format, acolo s-a format natia asta de huzbeci sau ce mai sunt rusii astia
si tu vii sa spui de Moldova si alte desene animate?
Pune mina pe o carte de istorie, mai citeste si alte chestii reale, lasa birfa si gargara, propaganda si la ce mai pui tu botu si multi ca tine.
Du-te pe wikipedia, nu spun sa ma asculti pe mine, sau citeste o carte de istorie si o sa vezi, Kievul e mama rusilor, nu a ukrainienilor, asa ceva n-a existat vreodata pe planeta asta.
Moldova a existat, era o natiune diferita de rusi, tu compari avioane cu submarine.
Teritoriul unde este astazi Ukraina, a fost al Rusiei, si alte bucati luate de pe la RO, Polonia, Slovacia, asta daca nu stiai.
Nu te mai agita aiurea, fa bine si mai citeste.Eu nu-s rusofil, nu am fost niciodata, nici nu-i sufar, as spune ca sunt chiar impotriva lor.
Dar cum asazisii ucrainienii is de fapt tot rusi, sau o corcitura de rusi, sai ia jalea pe toti sa se bata pana leoi zice eu sa se opreasca.
Wow eroii lupta sa nu lase Rusia sa ajunga la granita cu Moldova ba esti nebun
Amice Rusia a facut o greseala cand a lasat Ucraina sa fie independenta, nu stiu cea fost in capul lor, ori probabil conducatorii Rusiei de pe atunci erau de prin zona asta a Ucrainei si de acolo a plecat chestia cu independenta.
Dar Ucraina, exceptind teritorii de la RO si alte tari din jur, este teritoriu itoric rus, cum ti-am zis mai sus, acolo s-a format natiunea rusa, nu exiatau ucrainieni pe timpuri si nici recent.
Ca idee, ucraina, este cuvint polonez, asta daca vrei sa stii si tu. Polonia prin nu stiu ce secol numea o bucata de pamint din zona asta, dincolo de Nistru, care nu era mai a nimanui, o numeau Ucraina, care in limba poloneza inseamna la margine.
Ucraina ca tara na exisatat veci, doar Polonia se referea la bucata asta, dincolo de Modova de Nistru, dar nu in sus spre kiev, acolo erau rusi.
Asa ca atunci cand au venit turcii, daca nu stiai turcii au ocupat si Crimeea, si tot tarmul Marii Negre, iar Polonia sa nu aibe granita cu turcii, au adus in locul asta oameni, dar nu unde este astazi Ucraina, doar latura cu RM de astazi.
La origine, majoritari erau moldoveni, care sau mutat acolo, apoi si rusi de astia parapditi si alte neamuri, le-au dat polonezii pamint acolo, sa fie ca un tampon intre ei si turci.
Aia e tot, doar polonezii numeau zona, atentie zona nu locuitorii ucraina.
Mai tarziu rusii au anexat teritoriu si asa a ramas in componenta rusilor.
Asta spune istoria nu spun eu. Tu daca doar barfa si TPU, habar nu ai de istorie, desi ai net ai calculatoare telefoane, dar istoria nu-i o lectura prea palcuta pentru multa lume.
Dar uite ca va bagati in discutii fara sa aveti habar de ceva.
Tot ce spui este copiat cuvânt cu cuvânt din propaganda rusă, de parcă nu știam asta, însă și dacă ar fi adevărat, asta nu e o scuză ca să omori oameni nevinovați, care nu vor să se unească cu țara ta și vor să trăiască în granițele recunoscute internațional de toate țările.
Majoritatea țărilor care există acum, nu existau acum câteva sute sau mii de ani, ci s-au format din alte state.Asta nu înseamă că se poate trezi Italia de exemplu să cucerească toată Europa pentru că a stăpânit-o cândva.Nici România nu a existat dintotdeauna, însă existăm acum și suntem un stat suveran și independent ca toate statele recunscute internațional și avem dreptul să existăm în granițele noastre. Dacă Ucraina vrea să se unească cu Rusia, foarte bine să se unească, dar nu să fie distrusă pentru că nu vrea asta și să i se impună voința Rusiei cu forța.Eu consider Moldova teritoriu românesc și vreau să ne unim, însă numai dacă și majoritatea moldovenilor vor asta. Dacă ei nu vor, atunci sunt psihopați cei care cred că ar trebui să îi bombardăm și ucidem pe moldoveni pentru a le lua pământul, iar același lucru e valabil și pentru cei ca tine care susțin agresiunea Rusiei.Dar poate te tragi din ruși că româna nu o stăpânești prea bine, ceea ce nu e chiar o scuză, pentru că sunt mulți ruși care sunt mai puțin pro-ruși decât mulți români, deoarece nu îl susțin pe Putin, gen Navalni, Kasparov.
Connfunzi avioanele cu subm, amrinele amice. Italia cindva a avut teritorii dar nu erau ale lor, aia nu erau italieni, sau Romani, erau alte natii, deci nu ppate Italia sa ceara inapoi nimic.
Ucraina na e xista nici acum 100 de ani, deci exemplele tale is egale cu zero.
Locuitorii din Ucraina is de fapt rusi, este ca si cum ai spune ca romanii din Ardeal nu-s romani is ardeleni
Cam, despre asta este vorba. Tot ce am spus nu-i propaganda ruseasca, tot ce am spus este istorie amice, istorie ce tu habar nu ai, se pare ca nu ai cam trecut pe la scoala deloc, sau poate pe la ora de istorie.
Cauta la romani, cauta la italieni, cauta la americani, cauta la orice natie vrei tu despre istoria Rusiei si iti garantez ca asa spun si asa au toti, ce am spus eu, deci nu-i propaganda ruseasca, este adevarul, pe carer tu il refuzi.
Este asa cum spui, nu-i bine sa omori oameni sau sa-i ranesti, dar nu este nici bine sa nu fii realist, sau sa recunosti ceva.
Deci fi realist atunci și recunoaște că toate țările existente acum, la un moment dat nu au existat și provin din alte țări. Iar toate țările au dreptul să existe în granițele lor recunoscute internațional, iar cei care le atacă sunt niște criminali fără nicio lege care doar vor pământ invocând tot felul de scuze.
Eu recunosc că avem teritorii la ucraineni, bulgari, moldoveni, dar în același timp recunosc că nu avem dreptul și nu este în primul rând în regulă moral să îi atacăm.Asta trebuiau să spună și rușii dacă erau cei buni, însă ei au ucis și furat teritorii de la Ucraina, Georgia, Moldova, Cecenia, doar în ultimii 30 de ani și dacă îmi spui și că Rusia se trage din Georgia sau Moldova și de aia le-a atacat, mănânc cartea de istorie.
Da is realist si spun ca nu toate tarile au dreptul sa exiete, daca sunt aceiasi natie.Ce ar fi ca RO sa se desfaca bucatele, hai sa facem mai multe tari, desi noi toti suntem acelasi neam, toti romani.
Tu intelegi altceva. Ucarinienii nu-s ucrainieni is rusi intelegi? Nu prea pricepi chestia asta se pare. Ca gasesti limba ucrainiana, asta e altceva, asa gasesti si limba moldoveneasca dar e de fapt romana, aia vorbesc romaneste pricepi? Asa si ucrainienii vorbesc rusa dar ei spun ca vorbesac ukrainiana, adica cum zicem noi in RO ca vorbesti ardeleneste, sau moldoveneste etc.
Nu avem dreptul moral sai atacam? Dar ei cand ne-au luat acele teritorii cu japca au avut dreptul moral? Nu vezi ce timpenii spui. Deci tu ce faci daca vine unu si se aseza in casa la tine, il lasi? Hai sa te aud. Nu l-ai lasa, daca poti, iti garantez ca nul lasi corect? Sau sa vina sati ia o bucata de teren de la tine din curte.
Daca e mai tare ca tine, nu ai incotro si ii dai bucata, dar cand se iveste ocazia nu te gandesti sa o iei inapoi? Tu ai muncit pentru terenul respectiv corect? Este proprietatea ta, moral ala nu s-a gandit ca este terenul, sau casa ta?
Asa ca tu de ce sa fii moralist cand altii nu-s? Faci si tu ca ei, altfel nu-i poti invata, nu-i poti civiliza, cu vorba buna nu merge si sa intorci si obrazu alantu, te trezesti sluga, te ia aia cu totu cand te vede ca esti bun, moralist cum zici tu.
Moralist esti cand nu te bagi peste ce nu-i al tau. Dar cand vezi pe idolul tau de Zelinski ca vine public si declara ca bucatile alea erau ale lor de cand s-a format pamintul ca planeta, nu-ti vine sai dai in cap?
Cind il vezi ca urmareste toate minoritatile si le obliga sa vorbeasca rusa, sau ucrainiana cum spun ei, cum ti se pare? Oamenii aia au fost acolo de dinaintea lor, acolo s-au nascut, vorbesc limba lor, cel putin acasa.
Este moral ca el sai oblige sa vorbeasca alta limba, dupa ce a luat cu japca acele teritorii?
Ai vazut, sau dus in biserica la romani si au batut preotii, le-au dat cu cerneala pe fata, pentru ca tineau slujba in limba romana?
Deci astea is morale la tine da?
Rusia nu a furt nici un teritoriu de la Ucrania, inca odata iti spun, Ucrania nu exista, na exista niciodata. Crimeea este a rusilor de sute de ani, cand Ucraina nici nu exista.
Ucraina este o tara care s-a format acum in anul 1989 sau cand s-a format, uitate pe internet si vezi.
Ucraina nu exista nici inainte ca forma de organizare, sa-i zicem judet in rusia sa intelegi asa mai simplu.
Dupa primul razboi mondial cand Rusia a devenit Comunista, atunci aia au facut o impartire a tarii in judete, la ei se numesc altfel, dar zic judete sa intelegi mai bine.
Asa cum este in RO judetele si asa au numit Ucraina un teritoriu mai mare decat era numit inainte de Polonezi, au mai adaugat teritorii, au facut o alta impartire a provinciilor.
Cam despre asta este vorba. Dupa ce URSS a cazut, adica comunistii au cazut, teritoriile straine de rusi, cum a fost si Modova, care na exiatat ca tara, au cerut sa fie independente si asa aparu tara asta Modova, care de fapt n-a existat vreodata, teritoriul ala facea parte din Romania, sau din Moldova veche cand era provincie.
Asa sau desprins si tarile baltice si arabe, sau care mai erau, ca nu erau rusi.
Dar URSS in ultima vreme fusese condusa de presedinti care erau nasucti prin'" judetul" asta Ucraina, sau stat ori cum il numeau ei, asa ca aia au bagat fitile ca Ucraina sa devina independenta.
Dar Ucraina veche era de fapt partea din est de Moldova, nu in nord, nu in vest, alea erau rusesti, unde este Kiev, acolo sau format rusii ca natiune.
Nu poti sa vii si sa spui ca la Kiev sau format ucrainienii ca natiune pentru ca asa ceva nu exista.
Baga pe goolge si cauta, sau pe wikipedia si cauta Ucraina si vezi la istorie ce arata ok?
Apoi baga si Rusia tot la wikipedia si vezi la istorie ce arata.
O sa ramai surprins sa vezi ca este exact aceiasi istorie aceiasi conducatori, totu identic.
Apoi o sa te intrebi, pai is rusi sau ucrainieni? Is rusi, acolo s-a format Rusia.
Legat de Rusia ca atacatat Gerogia, si alte tari care nu erau ale lor, logic ca nu-s de acord.
Nus de acord nici ca ne-au luat noua teritorii, care de fapt nu au fost luate de ei, au fost cedate de romani dar prin forta de catre Germania.
Rusia nu ne-a luat noua terirtoriile astea prin razboi, le-au fost date cadou de catre Hitler.
Bine, au mai avut Basarabia si pe timpul turcilor, dar la fel, au luat-o asa la imparteala cu turcii nu prin razboi cu romanii.
In cazul altor tari, da au intrat peste aia si iau ocupat, si nu sunt de acord.
Deci nu toate tarile care sau format au dreptul sa existe ca tara, mai ales daca vorbesc aceiasi limba si sunt aceiasi natinune. E mai bine sa fii mai mare decat asa bucatele.
Dar cine tine cu dintii ca tarile astea sa ramana independente? Aia care conduc acolo, aia asa vor, de ce? Sa isi pastreze posturile, sa fure, is toti niste tilhari.
Daca Moldova sar alipi la RO iti garantez ca lear fi mult mai bine, ma refer la populatia de acolo. Dar cei care conduc acolo, si-ar pierde posturile, asa ca pe ei ii intereseaza postu si banii pe carei fura, nu-i intereseaza de populatie, de tara aia.
Ucraina pana mai recent primeau energie, gaze de la rusi, daca rusii le taie conducta, sau nu le ma da nimic is deja la pamint. Bine nu stiu daca le mai da ceva, dar daca nu le mai da, cine sufera?
Sufera populatia, din cauza unora ca Zelinski si gasca lui ca vor ei sa fie presedinti, ca vor sa talhareasca ei tara.
Populatia de acolo ar duceo mult mai bine daca ar apartine de Rusia.
Nu stiu daca populatia din Ucraina vor sa fie independenti sau nu, pana la urma sunt tot rsui, de aia nici nu-s curios ce se intampla acolo., sasi scoata ochii uni la altii, nu trebuie sa se bage RO sa-i ajute cu nimic, nici macar cu vorba.
Nu merita, cas rusi, cas ucrainieni is tot dracu ala, tot rusi sunt, tot salbateci sunt.
Unde este moralitatea lor? Tu de ce sa fii moral cu unia care nu-s?
Maninci cartea de istorie? Se pare ca esti cam paralel cu istoria. Cauta istoria Ucraina, cauta istoria Rusia si o sa vezi cum am spus este identica
Nu mai spune si la altii ca te faci de ras.
Rușii nu înțeleg ucraineană, am vorbit cu ruși olimpici la rusă lol.Noi înțelegem așa zisa limba moldovenească pentru că e română cu accent și unele regionalisme. Dacă știi rusa nu înțelegi ucraineana automat, pentru că sunt două limbi diferite, nu aceeași limbă cu accent.Sunt limbi slavice, se aseamănă, la fel ca belarusa, dar nu sunt aceleași.Degeaba mai contrazici și asta că nu ai cum să știi rusa mai bine decât rușii.Iar restul nu îți mai citesc ca să îți contrazic pentru că din start aberezi și cel mai probabil spui aceleași tâmpenii și ți-am citit destule.
Bati cimpii amice, tot ce stii este de la radio sant, asa ca mai bine ne oprim aici, cu tine no scoate nimeni la capat.
Ai cautat istoria Rusiei si a Ucrainei? Asa spuneai ca maninci istoria pe paine, ia vezi, nu ai spus nimic despre asta. Tarii aia care apar in istoria Ucrania oare ce limba vorbeau, ucrainiana? Vai de capu tau esti paralel cu gardu amice, du-te si te impusca cu pistol cu apa ca esti jalnic
Acei Tari care apar in istoria Ucrainei sunt rusi, is Tari rusi, nu ucranieni, asta pentru cultura ta generala. Ai auzit tu limba ucrainiana vreodata in toata sitoria pamintului? Esti copac de ala prapadit
Lool, eu și toate țările, lingvisticii, ucrainenii, rușii și toți oamenii care au ceva în cap au auzit de limba ucraineană. Efectiv poți da pe google translate și vei vedea acolo limba ucraineană și limba rusă și îți poți traduce ce vrei.O să vezi că e altceva, dar nu mă aștept să crezi google translate, așa că te invit să vorbești cu ruși, ucraineni din România sau din alte țări dacă știi.Le dai rușilor un text în ucraineană de pe net și vei vedea că nu vor ști să îl citească, maxim vor recunoaște un cuvânt asemănător.Cum noi înțelegem cuvintele amor, avion în spaniolă, asta nu înseamnă că automat știm spaniolă.
Afirmațiile tale pe care le-ai spus despre Rusia până acum sunt la fel de valide ca afirmația că rusa și ucraineana sunt aceeași limbă.
Aștept ziua când pleacă ambii in Rusia sau Austria și nu mai auzim de ei