| Raluu1234 a întrebat:

Am avut o relație de 5 ani care s-a terminat recent. Deși a fost o relație lungă tipul n-a avut nici măcar o treaba să nu-și ia lucrurile și să se mute din apartament argumentând că sunt prea geloasă și că nu mai simte nimic pentru mine, că relația s-a răcit. De cele mai multe ori crizele erau făcute din cauza lui. Tot reacționa la story la fete. Chiar o tipă mi-a făcut colaj și mi-a arătat fiecare poză la care îi dădea inimioare și reacționa cu wow argumentând că și ea are un iubit și că nu i se pare normal. Nu mai zic că dădea ador la toate gagicile pe care nimerea și când aduceam lucrul ăsta în discuție spunea că sunt paranoia și că sunt prea geloasă, că el mă lasă liberă și că nu se crizează.
Situația a devenit aiurea de când am început să stau să discut cu el despre viitorul nostru. Totuși, după o relație de 5 ani nu te aștepți să fii doar colegă de apartament ci să treci la pasul următor să-ți întemeiezi o familie, să ai un rost.
Nu l-a mișcat nimic când a plecat. Tot repeta că el nu se mai întoarce, că nu mai e cale de mijloc, că vrea să fie liber și că nu vrea copii și familie că vrea o casă mai întâi că eu îl țin în loc (nu ieșea nici la pâine, când venea de la muncă voia doar să doarmă, nu ieșeam decât foarte rar la prietenii lui și când inițiam câte o ieșire tot spunea că nu are motorină, că nu sunt bani etc).
Mă luam constant de el să strângă după el și să facă și el ceva în casă. Tot spunea că nimic nu mă mulțumește și că eu nu știu să vorbesc cu el, că n-am știut niciodată cum să îi cer ceva, că visez numai plimbări și că de aia nu își poate lua el casă (eu doar încercam să îl fac să înțeleagă că nu îți trebuie bani să ieși în fața blocului cu câinele, să ieși într-un parc și să bei un suc).
Nu mai spun că nu mă însoțea nicăieri decât cu insistențe (nunți, petreceri) și era veșnic obosit și nemulțumit.
Chiar și după toate astea, m-am rugat de el să nu plece, m-am umilit și nu m-am putut abține să nu-l mai caut răspunzându-mi că vrea doar liniște că trebuie să înțeleg că s-a terminat.
Cum ați reușit să treceți peste relații lungi unde au fost la mijloc ani, amintiri?
Considerați că băgarea asta aiurea în seama cu toată lumea chiar și pe rețelele de socializare e inofensivă? Am exagerat?

Răspuns Câştigător
| DauSfaturiDeViataSexuala69 a răspuns:

NU mi pare rău să aud prin ce treci. Este normal să te simți confuză și rănită după o relație lungă care s-a terminat, mai ales când sentimentele sunt încă puternice și situația a fost complexă. Să încerci să faci față despărțirii și să îți găsești o cale de a merge mai departe nu este ușor, dar este posibil. Iată câteva puncte pe care să le iei în considerare și câteva sugestii pentru a te ajuta să te vindeci:

Înțelegerea situației
Respectul de sine și limitele: Din descrierea ta, pare că relația a avut multe aspecte nesănătoase. Este important să realizezi că meriți respect și apreciere într-o relație. Comportamentul lui pe rețelele de socializare, reacțiile la story-uri și poze ale altor fete, și modul în care te-a tratat, nu arată respect față de tine și de relația voastră.

Gelozia și încrederea: Gelozia ta nu pare a fi nefondată, având în vedere comportamentul lui. Este natural să simți gelozie când partenerul tău oferă atenție altor persoane într-un mod care îți provoacă disconfort. Într-o relație sănătoasă, partenerii trebuie să își construiască încrederea reciprocă și să evite comportamentele care pot genera gelozie și nesiguranță.

Responsabilitățile în relație: O relație de succes implică un efort egal din partea ambilor parteneri. Din ce ai descris, pare că el nu contribuia suficient la viața voastră comună, fie că era vorba de responsabilitățile casnice sau de timpul petrecut împreună.

Cum să treci peste
Acceptarea situației: Primul pas este să accepți că relația s-a terminat. Este greu, dar esențial pentru vindecare. Acceptarea îți permite să începi să te concentrezi pe propria persoană și pe viitor.

Timp pentru tine: Dă-ți timp să plângi și să îți exprimi durerea. Este normal să suferi după o despărțire, mai ales după o relație lungă.

Rețeaua de suport: Vorbește cu prietenii și familia despre ceea ce simți. Ei pot oferi suport emoțional și îți pot oferi perspective diferite asupra situației.

Activități noi: Încearcă să te implici în activități noi sau să revii la hobby-urile care îți fac plăcere. Acest lucru te poate ajuta să îți îndrepți atenția de la durerea despărțirii și să îți construiești o viață plină și satisfăcătoare.

Terapie sau consiliere: Discută cu un terapeut. Un profesionist te poate ajuta să procesezi despărțirea și să îți reconstruiești

| Yurisa a răspuns (pentru DauSfaturiDeViataSexuala69):

Meaaamă ce răspuns de chat gpt laughing

11 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu, nu e inofensiva. Nici o femeie nu poate fi fericita nici macar indiferenra la asa ceva. Bine ca ai scapat de asa un profitor si egoist.
Ai fi mai fericita pe viitor daca ai alege sa respecți planul Creatorului și ai alege sa faci sex numai după căsătorie. Sexul fara casatorie nu e binecuvântat de Creator si nu aduce fericire pe termen lung. Cine nu invata din greșeali risca sa le repete.
Eu m-am vindecat duoa un tip dupa care am plans 2 ani, ca m-am rugat lui Dumnezeu sa ma ierte si sa ma curateaaca cu sângele Mantuitorului Hristos de idolatria fata de acel barbat, sa ma ierte ca am pus un om in licul Lui, si mi-a trecut.
Te incurajez sa te rogi ca savte ghideze El ca la timpul pe care El il stie poteivit, sa te ajute sa gasesti persoana care El știe ca e potrivita pentru căsătorie. Eu am citit Psalmii, Noul Testament cu rugamintea ca El sa imi virbeasca prin Cartea lui si sufletul meu a fist tot mai liber.

| RAY a răspuns:

Doar cine nu iubește nu este gelos, bărbați au alt mod de despărțire prin ignorare -ei se considera psihopați -lipsiți de sentimente -sentimentele sunt slăbiciuni, femeile îți dezvăluie sentimente, se vindeca mai repede, bărbați neaga sentimentele, o rezolva prin alcool, droguri, pentru ca trăim într o societate psihopata in care bărbați nu au sentimente doar femeile, lume creata de bărbați

| VoidEternal a răspuns:

E clar că nu erați compatibili.

Timpul vindeca. happy

| Ionelacorina8273 a răspuns:

Tu in loc sa fi fericita ca ai scăpat de asemenea specimen, îți pare rău? Chiar vedeai un viitor cu așa bărbat complet detașat emoțional care probabil nu te-a iubit niciodată de i-a fost așa ușor sa plece?
Nu ai exagerat deloc, gelozia ta este îndreptățită, nu e normal să bagi in seama femei cât timp tu ești într-o relație. Pur si simplu pentru el a murit dragostea si nu mai ai ce să faci, oricum era un ratat din ce spui, el te trăgea pe tine in jos nu tu pe el, mai bine ca ai scăpat de el, poate este acolo undeva un bărbat mult mai bun pentru tine pe care destinul ți l-a pregătit. Ai răbdare. Doare acum la început, timpul vindecă tot încet încet, nu mai încerca sa tragi de el ca te umilești mai mult, e clar ca el nu te mai vrea, si daca prin absurd se trezește peste câteva săptămâni, luni, ca a greșit si te vrea înapoi nu il mai accepta înapoi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei! De foarte multe ori un răspuns (oricât ar fi de lung) nu poate fi suficient pentru a ajuta pe cineva să rezolve o problemă complexă și e nevoie de timp în care stabilești un raport cu celălalt, totul devenind mult mai eficient.

Din păcate tu nu ești conștientă de faptul că băiatul ăsta nu te merită, că nu te leagă ceva atât de profund de el, că totuși 5 ani nu sunt 15, că nu ai motive de fapt să rămâi ci ai toate motivele să pleci

De ce crezi că se întâmplă asta? Pentru că creștem într-un anumit fel, într-o anumită cultură, societate, oraș, cartier, sat și familie. Avem un anumit tip de învățământ, un anumit loc de muncă, un anumit cerc în care ne învârtim, poate ne uităm și la TV, conținutul la care ne expunem online și aș mai departe

Iar în plus intervine partea de capcane mentale, scheme care țin de ramura psihologiei

Asta înseamnă că în funcție de ce anume ți-a marcat copilăria și ulterior adolescența, ajungi să trăiești la vârsta adultă, deci poate că bărbații care nu te apreciază și se comportă exact ca băiatul ăsta, pe tine te atrag ca un magnet in mod inconștient și ajungi să te întrebi dacă nu cumva ai exagerat tu sau daca nu cumva ești tu cea vinovată

Așadar e de înțeles că nu ești într-o situație ușor de dus și că necesită timp, energie și resurse, lucru cu tine ca să reușești, însă merită din plin pentru că te schimbă într-o versiune mai bună a ta, îți îmbunătățește sănătatea și starea de spirit, îți crește șansele să întâlnești pe cineva care chiar merită efortul și așa mai departe

Așadar poate reușim să luăm legătura și să discutăm mai multe pe subiectul ăsta. Succes!

| Xena20 a răspuns:

Daca ținea la tine nu insista atâta că vrea să își ia el casa, stătea la tine! Plus că nu te baga in seama și nu avea bunul simt sa facă și el nimic in casa, te considera servitoare! Sa nu îți para rău că ai scăpat de el!

| adam7 a răspuns:

Mai, tu înțelegi ca ceri,, dragoste cu forța,, de la el?
Probabil ca și tu ai greșelile tale de care nu ești (încă) conștientă, dar o relație consumată se repară greu sau se încheie și cauți alta nouă și serioasă!
Gândește pozitiv:
Cu așa putoare vrei să faci casa?
Un bărbat leneș și care nu e ordonat în fața unei femei și în primul rând pentru el însuși, să își arate ca se respectă.
Apoi, dacă nu mai e pasiunea aia între voi și relația poate și în pat era banală și fără culoare. normal ca acum da inimi altor fete ca poate îl bagă în seamă și pe el.
Tu ai gânduri serioase de familie, așadar ai un mare plus!
Mai trebuie să îți faci o analiză serioasă și să înțelegi din relația asta încheiată unde ai greșit și ce trebuie să schimbi pe viitor.
Încearcă să o iei ca pe o lecție de viață pozitivă din care înveți și ieși mai capabilă și mai puternică.
Ai grijă de tine și întreține-te, aranjează-te, du-te la sală, fă lucruri care îți plac și apoi ca femeie sigură pe tine și hotărâtă, vei vedea ca viața se aranjează în mod plăcut când te aștepți mai puțin.
Încă ceva:
Gelozia aia mică de început, când ești nesigură și ai îndoieli dacă vei fi cu cineva pe care îl placi, este normală.
Gelozia cronică cu reproșuri pentru orice gest, arată a boală, nesiguranța și neîncredere în tine.
Renunță la ea, gelozia e pentru lași!

| dusmanul86 a răspuns:

Buna.
Consider ca nu va potriveati, amandoi va doreati lucruri diferite.
Ca sa treci peste aceasta despartire iti recomand sa incepi sa iti acorzi mai multa atentie tie.
Eu am suferit 2 ani, Am plans in fiecare noapte. Dupa 2 ani am plecat de unu singur la mare.Doar eu si doua carti plus un curs.Mi-am obtinut atestatul de broker asigurari, am inceput sa alerg prin parc, am inceput sa imi repar dantura.
Asa ca izi recomand sa faci ce este bine pentru tine si sa incepi o noua relatie doar atunci cand consideri ca esti pregatita de acest lucru.

| DTW a răspuns:

Nu ai de ce sa iti faci griji ca s-a terminat relatia aceasta, acel om era un ratat, atata timp cat era nemultumit si nu ii convenea nimic era clar ca nu aveai ce cauta cu el, trebuie sa fii tare deoarece perioada urmatoare va fi grea dar cu timpul te vei simti mai bine.
La cum se comporta se vedea ca era un parlit de 2 bani care se credea smecher dar daca vedea unul pe strada ii cerea o tigare ca nu avea bani sa isi cumpere un pachet.
Nici eu nu vreau copii recunosc insa asta nu inseamna ca nu as respecta persoana care tine la mine, din pacate eu am alte probleme dar nu mai conteaza...
Tu cel mai bine uita-l si incearca sa cauti pe cineva care sa te inteleaga asa cum esti, nu sa stai 5 ani cu un lab..giu(scuze de expresie).
Numai bine.

| xjustfeelingsx a răspuns:

Eu am incheiat 2 relatii de 5 ani pentru ca am fost inselata si stiu ce inseamna pe deplin sa nu te simti apreciata, iubita si pretuita.
Ma bucur enorm ca am avut puterea asta astfel nu puteam sa ajung astazi in bratele omului ce ma face sa ma simt iubita si pretuita! Stiu ca e foarte greu pentru ca efectiv nu iti vine sa crezi ca ti-ai investit tineretea si iubirea in ceva ce nu te implineste si te simti invinsa iar stima ta de sine e afectata. ( aproape ca ajungi carpa lui si ai face orice oricat de umilitor e incat sa repari insa oamenii nu se schimba si daca tu il vezi intr-un fel nu e pentru ca esti geloasa sau exagerata ci pur si simplu el e asa cum il vezi…trebuie sa accepti asta si sa nu te invinuiesti pe tine pentru el )
Pot sa spun ca nimeni nu merita sa iti ia stralucirea iar tu sa il lasi de buna voie…
Fii blanda cu tine, păstrează-ți stralucirea, fii buna, fruntea sus si mergi inainte … omul potrivit o sa vina insa trebuie sa fii pregatita sa il primesti in viata ta!happy