| fofosefu a întrebat:

Am si eu o problema cu iubita mea, de 7-8 zile nu i-a mai venit menstruatia, precizez ca este neregulata, vreau sa stiu doar daca ar trebui sa ma panichez, nu am facut prostia de a termina inauntru insa nu am folosit prezervativul va rog raspundeti, nu stiu ce sa fac.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul unui ciclu menstrual neregulat NU se poate vorbi de INTARZIERE deoarece un astfel de ciclu nu are o anumita ciclicitate sau o lungime al carui numar de zile sa fie constant acelasi. In cazui in care ciclul menstrual este neregulat lungimile acestora pot sa difere foarte mult una fata de alta chiar daca sunt consecutive. In cazul ciclurilor menstruale neregulat este considerat ca fiind perfect normal si cel de 21 de zile (cel mai scurt), dar si cel de 35-42 de zile sau unul lung de 56-63 de zile sau si mai lung cu un numar de zile imposibil de preconizat. Deoarece in cazul prezentat, sexul a fost neprotejat insa nu s-a ejaculat in vagin, totul depinde de capacitatea ta de a reusi sa-ti coordonezi si controlezi la perfectie ejacularea. Lichidul preejeculator nu contine spermatozoizi asa cum a scris cea care a raspuns deja intrebarii tale. Se poate considera ca probabilitatea de sarcina este una redusa, sau chiar inexistenta, insa datorita faptului ca ciclul menstrual este neregulat si fiindca nu se poate estima in ce moment al ciclului s-a produs sexul, nu se poate elimina in intregime posibilitatea foarte mica dar totusi existenta de aparite/formare a unei sarcini. Deoarece in acest moment nu se poate preciza sau pronostica nimic in mod sigur este indicat sa fii linistit, nestresat si sa asteptati in liniste inceperea menstruatiei. Multa sanatate.

2 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Daca iubita ta era in perioada fertila si actul sexual a fost neprotejat este posibil sa fi ramas gravida din cauza lichidului preejaculator, care apare inaintea ejacularii si care este purtator de spermatozoizi viabili care dau nastere la sarcini nedorite.

| IrinaMihaela15 a răspuns:

Daca menstruatia ei este neregulata atunci nu vine la o data fixa, stii si tu asta. Nu ai de ce sa te panichezi. Mie personal poate sa-mi vina si peste doua luni, dar shhht. legat de actul sexual, chiar daca nu ti-ai dat drumul in ea, lichidul ala care iti iese inainte sa ejaculezi (am uitat cum se numeste, parca era lichid preejaculator) contine o cantitate relativ mica de spermatozoizi (3-5%) iar daca era in timpul ovulatiei..ar avea o sansa sa ramana insarcinata, bineinteles, daca are menstruatia neregulata atunci nu poti stii sigur cand ii vine ovulatia. eventual spune-i sa mai astepte putin (cel putin o luna) dupa daca da semne ca e insarcinata ar trebui sa consultati un doctor.