| Ianusik07 a întrebat:

Buna,am nevoie de ajutorul vostru!
M-am dezamagit in multe persoane,m-am dezamagit in prietenie si in oamenii care credeam ca tin la mine insa in realitate se foloseau de mine.E greu sa realizezi aceste lucruri,am trecut prin niste depresii foarte mari atunci cind am aflat ca cele mai bune prietene in care credeam imi doreau raul si profitau de faptul ca eu sunt o fire sensibila.
Acum dupa toate aceste momente cu dezamagiri am incetat sa mai cred in ceva, am incetat sa mai cred in oameni si mai ales am incetat sa mai cred in sine.Mi-e frica sa nu pierd Dragostea Ea e tot ce am mai scump, am un iubit pe care il iubesc ft mult si sunt atasata ft tare de el.Mi-e frica sa-l pierd de aceea ii fac scene de gelozie fara sens de la niste nimicuri iar atunci cind nu-mi raspunde la telefon cred numai in negativ ca ma inseala sau altceva de genul acesta fapt ca nu e deloc asa.Nustiu ce sa mai fac vreau sa scap de frica asta pur si simplu am pierdut multe si nu vreau sa pierd si dragostea.Va rog sa ma intelege-ti si sa-mi dati un sfat cum as putea proceda in aceasta situatie?/
Cum sa nu-mi fie frica, credeti ca am nevoie de psiholog?

Răspuns Câştigător
| Șurubelniță a răspuns:

"Mi-e frica sa-l pierd de aceea ii fac scene de gelozie fara sens de la niste nimicuri".
Fa asta in continuare si sigur il vei pierde!
De ce sa nu te gandesti ca atunci cand nu iti raspunde la telefon are treaba gen doarme, nu are telefonul la el sau alte chestii de genul? De ce sa fii negativista cand poti fi optimista?
Da, te inteleg ca ai trecut peste niste faze nasoale, ca prietenele tale au profitat de tine, insa bine ai venit la realitate! E foarte greu sa gasesti persoane pe care intr-adevar sa-i poti numi prieteni, mai ales la voi fetele unde invidia este la ordinea zilei si foarte greu gasesti fete care sa fie prietene bune mai mult de 1 an.
Trebuie sa vezi problema in felul urmator : ce s-a intamplat, s-a dus, nimic nu se mai poate schimba in trecut dar tu iti poti schimba prezentul si implicit viitorul. Spui ca iti este teama sa nu-ti pierzi iubitul. Ei bine, presupunand ca l-ai pierde, stai linistita, baieti mai exista pe lumea asta, nu o sa fie el singurul pe care il vei iubi.
Dar ar fi aiurea sa-l pierzi din cauza acelor scene de gelozie care nu-si au rostul, daca continui sa faci asta, il vei indeparta incetul cu incetul pana cand se va satura si te va parasi.
N-ai nevoie de psiholog ca-ti va zice urmatoarea chestie pe care ti-o spun si eu acum : problema ta e lipsa de incredere in tine, teama ca povestea sa se repete din nou, teama de a pierde totul. Ei bine, daca ai trecut prin acele clipe neplacute, asta nu inseamna ca vei mai trece inca o data, trebuie doar sa iei aminte la ceea ce s-a intamplat si sa nu mai repeti greselile din trecut.
Ei bine, nimeni altcineva in afara de tine nu te poate ajuta in problema asta, niciun psiholog sau oricine altcineva. Trebuie sa-ti impui asta, in primul rand ai putea incepe prin a gandi mai pozitiv si a inceta cu acele crize de gelozie. Asta ar fi un inceput bun, restul vine de la sine happy

8 răspunsuri:
| Cosmiinna a răspuns:

Stiu exact ce simti pentru ca la fel am fost si eu, si eu am dat peste niste fete care s-au folosit, care in momentul cand am zis stop nu mai fac cum ziceti voi au inceput sa imi faca tot felul de faze, si eu am avut un iubit care era singurul care imi vroia binele. dar eu l-am pierdut si pe el. Acum sunt in totalitate singura. am stari in care plang si nu ma mai opresc, in care intru in depresie si ma gandesc la moarte. Eu te sfatuiesc sa ai grija, crede in el. nu-l lasa sa scape, nu distruge ceea ce ti-a mai ramas asa cum am facut eu. Nu ii doresc nimanui sa simta ce simt eu, cu atat mai putin tie. Poarta o discutie cu el, spune-i ceea ce ai pe suflet, felul in care te simti si ai sa vezi ca el iti va fi aproape si veti deveni mai apropiati. Comunicarea e singura cheie intr-o relatie. ai grija de tine

| h3r a răspuns:

Doamne ferește, ești un copil...și doar pentru gelozie și prostii îți pierzi așa încrederea și gândești ce e mai rău?
N-are cum să-ți facă rău alea, potolește-te!
Nu prea poți evita să nu te înșele prietenul tău, o poate face fără să știi, fără să bănuiești. Chiar dacă tot afli la un moment dat. De ce am zis asta? Dacă ține la tine, o să aibă grijă să ai încredere în el, dacă nu... poți să te pui în cpa că n-o să se întâmple nimic, el face ce vrea și te rănește.
Astea nu-s probleme, ai grijă doar de tine și de nimeni altcineva, el dacă are ceva sus pe umeri o să te protejeze!
Nu-ți mai fie frică! Habar n-ai cât de răi sunt oameni, cât de mult rău poate face, cum te poate distruge.
Liniștește-te!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un psiholog te poate ajuta foarte mult!
Nu ezista sa mergi.
Pe parcursul vietii,dam de persoane care sunt superficiale, care aparent ne vor binele, dar se dovedesc a fi niste prefacute.
Daca ai trecut prin niste etape neplacute, in urma carora ai suferit foarte mult, nu trebuie sa-ti pierzi increderea.Trebuie sa inveti ceva din asta. Sa inveti ca exista oameni care, in ciuda aparentelor, se pot preface. Inainte de a fii sigura ca-ti merita prietenia, trebuie sa ajungi s-o cunosti.
Ia-o ca pe lectie de viata. Stii vorba aia : roata mereu se intoarce. Vor primi la un moment dat, tot ce au dat!
Vorbeste cu iubitul tau si explica-i de ce esti asa. SPune-i ca te-a afectat foarte mult ce s-a intamplat si ca, ai nevoie sa-ti fie alaturi, sa-ti explice ca nu ar fi capabil sa te insele sau sa-si bata joc!
Ajuta foarte mult asta.
Iti doresc mult succes!

| Ianusik07 explică (pentru anonim_4396):

Daa eu am discutat despre asta cu prietenul meu si mi-a spus ca ma va sustine dar mi-e imi este frica sa-l pierd )))

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ianusik07):

Atunci,indicat ar fi sa consulti un psiholog. Te poate ajuta foarte mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,ai nevoie urgenta de psiholog si ai mare noroc de un asa baiat, daca erai prietena mea si vedeam ca esti geloasa iti spuneam de mult "te pup pa pa wave "

| Alexu9696 a răspuns:

Incearca sa te relaxezi si sa iti cauti alt anturaj de prieteni, daca nu vrei sa mai faci scene de gelozie, te sfatuiesc sa bei o bere sau sa ei pastile de calmare

| DaianaDida a răspuns:

Eu cred ca solutia ca sa nu-ti mai fie frica este sa incepi sa ai mai multa increde in persoanele din jurul tau.O prietena eu te-ar ajuta mult. Poti sa-i spui de problemele tale iubitului tau. Daca te iubeste te va intelege si poate te va ajuta sa treci peste asta.