Trebuie sa ajungi la ginecolog imediat, nu dupa 18 ani, ca atunci este deja tarziu sa mai poti rezolva ceva, daca continui in felul asta.
tatal tau NU te poate da afara daca esti bolnava si mergi laMedic, dimpotriva, te va duce el de mana daca-i spui ca ai probleme de santatate.
Nu mai inventa motive prostesti sa nu mergi la medic, fiindca indolenta si minciuna iti afectaeza santatea, daca ai intr-adevar probleme de sanatate, deci fa-ti rpogramare si mergi imediat la medic.
Din pacate aici e un site in care nu prea esti ajutat...Violeta e cum e.iar anonima iti da raspunsuri de pe chatgpt )
Da, trebuie sa schimbi stilul de viata, asta in primul rand, renunta la fumat si incearca sa reduci cantitatea de suc ( sa bei macar 50-50, daca bei 2 litri de suc, bei si 2 litri de apa :d)
Legat de simptomatologia ta, nu sunt semnele unei boli grave. Cel mai probabil este vorba de chisturi pe ovare ( dar e o conditie medicala destul de intalnita). Cand ai ocazia, mergi la medic, e ok si la 18 ani daca asta iti doresti tu dar poti merge si acum ( cand e vorba de afectiuni ginecologice, varsta de 16 ani este cea de la care poti alege si decide singura)
Vitaminele nu sunt ceva ce trebuie sa iei asa fara sa fie nevoie sa stii, nu mai lua doar de dragul de a lua ca nu te ajuta.
Cel mai important, renunta la energizante, astea chiar sunt o problema foarte mare.
știu ca am voie sa consult singură un medic ginecolog, însă știu ca tatăl meu va afla și se va face un întreg caz din asta.I am spus ce mi se întâmplă și a vorbit cu o asistentă și a zis ca e posibil o dereglare de la stilul de viață și etc
Ai mai pus întrebarea asta și ți-am răspuns și eu. Încerc să dezvolt, poate te liniștești...
Ceea ce descrii în privința menstruației, stărilor de sănătate și ale stresului este destul de frecvent în adolescență și poate fi influențat de mulți factori, precum hormonii, stilul de viață sau stresul emoțional.Dereglările hormonale în adolescență pot apărea din mai multe motive și se pot manifesta prin modificări ale ciclului menstrual, stări de oboseală, dureri de cap, fluctuații de greutate, schimbări de dispoziție și multe altele. În această perioadă, hormonii tăi sunt în continuă schimbare, iar uneori ciclul menstrual poate fi neregulat sau fluxul poate varia. De asemenea, lipsa de somn, alimentația nesănătoasă și stresul pot amplifica aceste dereglări.
Stresul, mai ales când provine din mai multe surse (probleme emoționale, școală, relații sau chiar pierderea mamei tale), poate afecta foarte mult echilibrul hormonal. Stările de neliniște, anxietate sau presiune pot influența activitatea ovarelor, iar acest lucru poate afecta regularitatea ciclurilor tale menstruale. De asemenea, obiceiurile tale recente, cum ar fi schimbarea orelor de somn, alimentația nesănătoasă, consumul de energizante și fumatul, pot contribui și ele la disfuncțiile hormonale.
Modificările în fluxul menstrual, precum scurgerile maronii și schimbările de consistență, pot fi și ele cauzate de dezechilibre hormonale sau de stres. De asemenea, după un episod de stres sau de schimbări în stilul de viață, corpul poate reacționa diferit la menstruație, inclusiv prin dureri mai mici sau absența.
Mulțumesc de calamitate și înțelegere, și îmi pare rău de repetare însă doamna violeta mereu trebuie să pună răul în față, de fiecare dată când am pus câte o întrebare indiferent de natura ei fie ca vorbeam de școală, probleme de genul sau orice altceva trebuia să vină să trântească ceva grav.
Asa e ea. Doar ignor-o. Eu aia fac. Nu asculta de ea
Bună!
Trebuie să te aștepți ca după ce îți începi viața sexuală, multe or să se schimbe. De exemplu eu, aveam la fel de abundent la început când îmi apăruse pe la 12 ani. Și a fost așa câțiva ani de zile. Mi a trebuie vreo 3 ani să se regleze complet și să mi vină fix mereu.
Ce trebuie tu să știi acum și să înțelegi super bine asta :
Tu zici ca ai avut doar tentativa sexuală să spunem. Masturbarea normală/simpla, ca o faci tu sau partenerul, nu schimbă cu ceva față de menstruatie când trebuie să vină.
Ceea ce o poate schimba este frecvența de exemplu.
Dacă tu ești obișnuită să te masturbezi la o săptămână și de la o perioadă iubi te vrea mai mult, poate să ți vină mai devreme sau mai târziu.
Faptul ca ai încercat și de exemplu el a încercat să o introducă, nu schimbă ceva, dar schimbarea o să se produca complet atunci când într-adevăr o să faci dragoste/ sex.
La mine cel puțin, după prima dată m-a durut burta mult mai rău ca de-obicei, dar m-a ținut mult mai puțin față de cum mă ținea.
Culoarea s-a schimbat, mai demult când eram încă virgină culoarea era mult mai intensă și închisă, acum e mereu mult mai roșiatică deschis, rozalie și am mult mai puțină menstruatie față de cum era o dată.
Și cel mai important, te dereglezi ccoooommplet.
Când începi viața sexuală, o să ți trebuiască cam un an de zile să se regleze iar la loc. Căci îi produci corpului ceva nou. Și cel mai important, să știi ca e un partener de lungă durată și cu care frecvența sexului nu se schimbă. Adică dacă faci acum sex, și faci cam vreo 2 luni și apoi hop te trezești ca nu mai ai partener și stai pe uscat vreo 5-6 luni apoi iarăși încerci cu altcineva și faci sex și tot așa, o să o iei mereu de la capăt cu dereglări și tot.
Și corpul e ca o mașinărie. Cu cât menții chestiile să fie la fel cu atât o să se obișnuiască într-o manieră să producă și să facă chestiile. Dacă oprești ceva sau nu mai faci ceva ce erai obișnuită să faci, dai tot peste cap.
Ah, și mic sfat doar așa. Dacă cumva se întâmplă după primele dăți atunci când începi într-adevăr să ai contact cu partenerul tău, să ai niște mâncărimi ciudate în zona de jos și aici mă refer la lăbii, gen o iritație externă la nivelul vulvei, este din cauza ca e totul nou acolo jos, zona n a mai fost in contact cu bacteriile altcuiva, este esențial sa nu fi stresată când o sa o faci ca să poți fi udă și să eviți frecarea pe uscat căci și asta poate duce la o iritație. Asta mi s-a întâmplat și mai am cunoștințe care tot așa, după primele dăți pățiseră să aibă o mică iritație/ mâncărime ca o candidoză., poate chiar și poala albă să fie mult mai diferită față de cum era, mirosul jos o să se schimbe la fel.
Dacă nu o să fie cazul tău mă bucur și este și mai bine.
Și vis a vis de cheaguri, se mai pot produce și de la anexita. Adică când iei frig, stai cu picioarele reci, stai pe rece în general, fără șosete. Răcești la burtă și se întâmplă la menstruatie să ai parte de așa ceva fie ele mai mici sau mai mari.
Poți merge la un consult ginecologic fără să introducă ceva, dar să facă o ecografie doar să ți vadă ovarele și să vadă să fie totul în ordine.
Și când ești pregătită, după ce îți începi viața sexuală calumea, la vreo jumate de an să mergi la un consult și să verifice tot tot chiar și în interior.
Nu știu dacă am putut să te ajut cu ceva dar am vrut un pic să-ți expun experiența mea ca să vezi la ce te poți aștepta după.
Dacă cumva mai ai întrebări, te pot ajuta și în privat.
Ai grijă de tine!
Xoxo
Mulțumesc mult de calamitate și de sfaturile bune, au trecut vreo 8-9 zile nici nu mai știu și sângerările încă există dar se diminuează, am sângerări mai mult când fac efort, deci presupun ca va trece am vorbit cu o farmacistă și mi-a recomandat ceai de coada șoricelului voi bea și sper să fie în regulă, încă am dureri de sâni dar de burtă nu, sper ca e în regulă ca n am ceva sau ca sunt însărcinată dar șansele de sarcină sunt infirme fiindcă am fost protejați