anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună,am și eu o problemă și cer ajutor cu rușine.
Ultima menstruație am avut-o între 13 și 17 iunie, și după calculele mele, ovulația ar fi fost cam între 25 iunie și 1 iulie. Pe 10 iulie, seara, pe la 21:00, am avut un contact sexual neprotejat cu iubitul meu. Nu a ejaculat în mine și nici n-am văzut lichid, dar știam că poate exista lichid pre-ejaculator chiar dacă nu se vede, așa că am vrut să fiu sigură.

Am luat EllaOne a doua zi dimineață, pe 11 iulie, între 07:40 și 08:00, deci în mai puțin de 12 ore după, când e cel mai eficient. Eu nu iau anticoncepționale, și în restul timpului am folosit protecție, prezervativ.

Menstruația mi-a venit pe 13 iulie, adică la data la care trebuia, dar a fost super diferită de cum o am eu de obicei. A început cu o secreție rozalie foarte slabă, care s-a oprit repede. Pe 14 a venit puțin mai mult sânge, dar tot nu ca de obicei, iar pe 15 astăzi,pare ca este deja aproape gata,însă sunt de părere ca este menstruatie fiindca are mirosul specific și am prezentat și mici cheaguri ca de obicei uneori.
La mine, fluxul e de regulă mai consistent și ține mai mult, deci clar a fost dat peste cap.
Totuși, am avut durerile obișnuite de menstruație, deci corpul meu a reacționat ca de obicei
Întrebarea mea este, pastila ellaone poate provoca scăderea cantității fluxului menstrual?
Țin să menționez ca mi am început viața sexuală în urmă cu 4 luni, și întotdeauna am folosit protecție.Va rog nu ma judecați,aștept răspunsuri de la persoane care poate au trecut prin asta sau care sunt mai informate, nu am cu cine ma sfătui.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Deoarece ai luat pastila de a doua zi, acum vei experimenta o gramada de efecte secundare ale acelei pastile, care pot dura pana la 12 luni.
Cum vor apare dereglari de ciclu si ovulatie, va trebuii de acum sa folositi numai prezervativ la sex, fiindca poti ramane gravida oricand, doarece nici ovulatia nu mai vine normal.

| orailibrail a răspuns:

Nu iti face probleme. menstruatia este menstruatie. chiar daca e mai diferita.
pentru linistea ta fa un test de sarcina.