| mihaiandra a întrebat:

Buna, buna!
Eu am dereglare hormonala pentru care am si tratament. Menstruatia mea vine la 4 luni distanta, nu in fiecare luna cum ar trebui. Acum 2 saptamani si un pic am avut un act sexual neprotejat si din greseala prietenul meu a ejaculat in mine. Pot ramane insarcinata?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de ce tratament iei, daca sunt cu anticonceptionale, atunci esti acoperita, daca nu-s anticonceptionale (ceea ce tind sa cred0, fiindca iti vie la 4 luni, atunci nu esti protejata.
Fa un testd e sarcina DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala, ca sa aflii sigur daca esti ori nu gravdia.
Iar pe viitor, folositi prezervativul ca nu va musca, doare, mananca si nici nu costa mai mult decat 1 guma de mestecat.

| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca in cazul ciclului menstrual neregulat sau dereglat, este cu totul IMPOSIBIL sa poate fi determinat sau stabili momentul in care se va produce procesul de OVULATIE si din acest motiv nu se poate stabili PERIOADA FERTILA a ciclului respectiv, din aceste motive, in astfel de cazuri recomandarea importanta care trebuie sa fie respectata toate femeie, este aceea de a intretine intotdeauna numai/doar acte sexuale protejate. In concluzie la aceasta intrebare singurul raspuns corect in privinta posibilitatii de a se forma o sarcina este : bineinteles ca DA. Insa este cu totul imposibil ca cineva sa poata intui sau a pronostica/ghici procentual daca si in ce masura se poate forma sarcina. Peste cca. 1 saptamana, adica dupa ce vor trece minim 22-24 de zile fata de la data la care a fost intretinut respectivul act sexual se poate face testul de sarcina pe baza urinei findca rezultatul obtinut va fi in procent de peste 99% valid, valabil si corect. Multa sanatate!