|

Buna TPU! Am si eu o intrebare. luna trecuta, facusem dragoste impreuna cu iubitul neprotejat dar nu a ejaculat inauntru, a ejaculat afara. Luna asta mi-a venit ciclul pe 1 deci dupa mine nu cred ca ar trebui sa-mi fac griji ca as fii insarcinata sau ceva in genul. Acum sunt in ultima zi de ciclu si vreau sa zic ca menstruatia a decurs normal adica nu am sangerat mult dar nici putin, exact cat trebuie. Dar totusi, mi-a venit mai devreme cu 5 zile. Mi-a vent pe 1 si de fapt trebuia sa-mi vina pe 5. oare am calculat gresit sau este vreo dereglare hormonala? sa-mi fac griji ca sunt insarcinata? n-am avut niciun simptom de sarcina.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu are nici o importanta ca ti-a venit mai repede, cel putin in ce priveste sarcina.
O dereglare hormonala, o anexita, programeaza-ti un consult la medicul ginecolog si afli exact.
Sarcina nu pare a fi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai SCĂPAT ( de data asta ) de o sarcină!

Având în vedere că menstra a fost normală şi a durat 5-6 zile, NU cred că putem discuta de o eventuală sarcină ( nu e vorba de "ciclu peste sarcină" ).În cazul sexului neprotejat, aici este o altă discuţie :

NU se face sex neprotejat decât atunci când îţi DOREŞTI un bebe!

Poţi rămâne însărcinată în ORICE perioadă, dacă faci sex neprotejat!

În general, cu 5 zile înainte de menstră + perioada menstruaţiei + 5 zile după menstră este o perioadă cu fertilitate REDUSĂ ( spre medie ), deci riscul de sarcină este mai mic, dar NU inexistent.

TREBUIE să folosiţi PREZERVATIVUL la fiecare act sexual!

Dacă NU folosiţi prezervativ ( la fiecare partidă/număr ), atunci există RISCUL să rămâi însărcinată – indiferent de perioada de fertilitate în care te afli.

DAAA, există RISCUL să rămâi însărcinată chiar dacă nu ejaculează în tine - mai ales când te afli în perioada cu fertilitate RIDICATĂ.

Se poate rămâne însărcinată în orice perioadă, chiar dacă faci sex când eşti pe ciclu ( depinde de fiecare organism )!

Acum vreo 2-3 luni am „întâlnit" tot AICI ( pe site ) o fată care a rămas însărcinată făcând sex ÎN timpul menstruaţiei - avea 16 ani şi dorea să ştie cum poate face avort.

Deci, după cum vezi, orice se poate ÎNTÂMPLA!

În PRIMUL rând, NU se face sex FĂRĂ prezervativ, INDIFERENT câtă încredere ai în partener, sau câte „asigurări" ţi-a dat!

În cazul în care nu folosiţi prezervativul ( chiar şi pentru câteva secunde/minute ), CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care poate CONŢINE spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi poate CONŢINE spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie...2009 - 2238 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O modificare a datei cu cateva zile in plus sau minus nu prezinta probleme, mai ales ca spui ca nu ai alte simptome.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aici trebuie sa intervit si sa spun ca sarcina poate fi. Vorbeste cu medicul pentru a te convinge. Ai spus ca ai intretinut relatii intime luna trecuta. La o perioada scurta de timp, cum ar fi prima luna dupa contact, iti poate veni menstruatia normal, si luna urmatoare te poti trezi ca ceva nu e in regula.
Foloseste prezervativ, nu avea incredere in " ejacularea afara", ca nu tine de prietenul tau! Poate data asta ai noroc, dar nu vei avea mereu. Ia anticonceptionale daca ti se pare ca prezervativul iti ia din placere, dar ceva de precautie trebuie sa ai!

Noroc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează