anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună. Eu iau anticoncepționale din luna martie,le urmez corect,însă,întrebarea mea este urmatoarea:din lipsa de timp, nu am putut ajunge la un control ca să mi se prescrie aceste anti conceptionale asa ca am luat ce iau și mama și mătușa mea și nu le am luat doar pentru protecție ci și ca să mi reglez ciclul menstrual și pe partea de a-mi regla ciclul menstrual și au făcut efectul, adică după cele 21 de zile am luat pauza și mi-a venit menstruația după 4 zile mereu, ceea ce înseamnă că își fac treaba pe partea aceasta (menționez ca înainte era foarte neregulat)
Întrebarea mea este dacă pot întreține și relații sexuale fără sa rămân gravida, rog răspunsuri serioase

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la ginecolog numai lua ce ia si mama si matușa si vecina si dracu, fiecare organism reactioneaza diferit la acelasi medicament cu aceiasi substanta activa, numai medicul ginecolog stie exact ce tip de anticoncerptionale te protejeaza, sau pune ti sterilet daca nu vrei sarcină, ce varsta ai? Sexul se face numai in cadrul casatoriei unde poti aduce pe lume copii intr o famile in care sa aiba si mama si tata, nu asa cum faci tu sex cu oricare si ori faci avort ori copil pe care ala cu care l ai facut nu il intereseaza si ti l lasa pe cap 18 ani.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"asa ca am luat ce iau și mama și mătușa mea"
Dar ce au luat ele?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru abc9103s):

Ce este Microgynon şi pentru ce se utilizează
• Microgynon este un contraceptiv oral combinat (drajeu contraceptiv combinat) şi este utilizat pentru prevenirea sarcinii.
• Fiecare drajeu conţine o cantitate mică din doi hormoni feminini. Aceştia sunt levonorgestrel (un progestativ) şi etinilestradiol (un estrogen).
www.anm.ro/_/_PRO/PRO_11195_29.11.18.pdf

| LadyOtis a răspuns:

Din moment ce iei anticonceptionale, logic. Nu conteaza ce tip, toate te protejeaza. Pentru asta sunt facute

| abc9103s a răspuns (pentru LadyOtis):

și oferă protecție 100% din moment ce nu sunt prescrise de către medic dar totuși mi-a reglat menstruația chiar dacă sunt luate la recomandarea mătușii?