| DariaZ a întrebat:

Buna! Folosesc anticoncepționale Logest de un an. Sâmbăta trebuie sa termin folia, iar marțea viitoare trebuia sa-mi vina menstruația, însă acum mi-a curs ceva maro. Știți din ce cauza ar putea fi? Mi s-a mai întâmplat sa am scurgeri maronii când luam alte concepționale, dar de când le iau pe acestea nu am mai pățit. Menționez faptul ca acum o săptămână am făcut injecții cu gentaminina pentru ca am avut cistită. Multumesc!

2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Unul din efectele secundare ale acestor anticonceptionale este si sangerarile intre menstruatii, ceea ce ti s-a intamplat tie aucm... maro este culoarea unui sange 'statut", adica a curs mai devreme si s-a coagulat, schimbandu-si culoarea in maro.

Ar fii trebuit sa fii citit despre toate efectele negative ale anticonceptionaleleor, inainte sa le iei, ca sa nu te mai intrebi acum de ce ai sangerari intre menstre.
Sa nu uitam ca pot produce infertilitate, noduli mamari posibil cancer ovarian sau mamar (in timp indelungat), ca sa nu mai spun de scaderea libidoului.

In ce privesc injectiile cu antibiotic, fie ele si gentamicina, penicilina sau orice alt antibiotic, nu infuenteaza ciclul menstrual dar reduc drastic efectul anticonceptionalelor. Asadar, daca ai sex in perioada in care iei antibiotice, te sfatuiesc sa folosesti si prezervative fiindca risti sa ramai gravida.

| corbulalbrosu a răspuns:

Deseori in cazul multor femei, se poate intampla ca in perioada in care sunt administrate ultimele 7 pastile AC (pastilele 15-21) de pe folie, sa apara mici sangerari care sunt cunoscute sub denumirea de spooting.
Sangerarile care apar in timpul administrării pastilelor Ac sunt legate de obicei de starea endometrului care sufera modificari morfologice cum ar fi ce de subtierea semnificativa sub efectul hormonilor sintetic a suprafetei sale externe. Aceasta atrofiere a mucoasei endometrului produce degradarea stratului extern cat si a vaselor sangvine superficiale (capilare) si aceste procese se manifesta prin mici hemoragii uterine eliminate prin vagin.
Te sfatuiesc sa citesti cu atentie urmatorul material medical :
https://www.romedic.ro/......or-0R18771
Multa sanatate!