Să vorbim întîi despre chipul ei: ea are întocmai chipul, constituţia şi statura
ta, frumoasă cititoare, indiferent cine ai fi tu! Femeia mea… o vreau neagra, fierbinte şi transpirată, fiindcă găsesc în ea o sălbăticie care mi-e dragă. O vreau albă, rece şi indiferentă, căci o găsesc astfel aristocrată şi preţioasă. O
vreau galbenă, micuţă şi pasională, pentru că ea mă face să mă simt bărbat şi barbar. În orice fel aş dori-o însă, Femeia este anonima muză care-mi incită simţurile şi imaginaţia. Fără ca ea să existe, gândurile mele ar fi o
simplă bălmăjeală, lipsită de motivaţie şi departe de orice urmă de spirit. Femeia - pentru un bărbat, fireşte – este acea nevoie care face ca mintea să ne apară deodată scăpată de oricare alte nevoi. Dacă surprind o privire
interesată de mine în ochii unei frumoase necunoscute, imaginez în ea o dorinţă pe măsura dorinţei mele de-a fi dorit. Adesea mă las mistuit de un foc de paie, dar jur că nu există simţire mai adâncă decât această flacără care ne frige la suprafaţă, lăsându-ne reci cu vremea pe
dinăuntru…
Mustache întreabă:
ApaMineralaAcidulata întreabă: