Nu il inteleg nici pe el de ce asa de stresant cu tine. Cum se asteapta de la o saptamana la alta sa se intampla minuni? Daca ai doar 20 de ani, esti foarte tanara si mai ai timp sa inveti sa gatesti. Nu, in descrierea subiectului nu ai explicat deloc ca mama ta iti gateste. Abia cand te-am intrebat ai spus acest lucru.Ai grija cu baiatul asta ca daca de acum gandeste asa autoritar, mi-e teama ca are ganduri sa te transforme in sluga lui in caz ca va veti casatori. Adica vine el deja cu idei sa-i faci surpriza mamei lui, cand voi abia aveti o relatie de o luna si jumatate. Ceva nu e in regula la el, zic eu. De ce sa-i faci surpriza mamei lui si nu lui? Ca pana la urma tu si cu el sunteti implicati in relatie, nu si parintii vostri. Vezi sa nu fie cumva genul ala de baiat mamos, pentru care tot timpul mama va fi mai importanta decat prietena/sotia/orice alta femeie de pe glob.
Sincer, o femeie trebuie sa stie sa gateasca. Fara suparare
Iti dai seama ca nu o sa vrea sa manace la restaurant, doar pentru ca tu stii sa faci doar cartofi prajiti si ochiuri(am dat un exemplu)
Mie nu mi se pare normala atitudinea lui.Adica da, de acord, trebuie sa inveti sa gatesti, mai intai ar fi bine sa stii chestiile de baza, dar pare-mi-se mie ca deja te si vede cu sortuletul si cu boneta.Sa fim seriosi, vorba aia te ia de nevasta nu sa-i fii servitoare si pana la casatorie mai este mult si bine. Spune-i sa-si revina ca mai este pana va casatoriti si chiar daca va casatoriti, tot nu te angajeaza ca bucatareasa.Ar fi cazul sa nu mai exagereze ca in ziua de azi mai mult se mananca in oras decat acasa.Nu te simti jignita pentru ca sunt sigura ca nu-ti doresti sa ajungi sa fi tinuta toata ziua in bucatarie si fa-te inteleasa ca nu cumva sa creada altceva dragutul de el.A si daca tot vrei sa-i dai peste nas, cand ai putin timp liber exerseaza-ti abilitatile de a gati, o sa le folosesti totusi pe viitor. Spor la bucatarit!
Si tu ce mananci si unde? Invarti mereu aceleasi 3 retete pe care le stii face? Cine crezi ca te ia de sotie daca nu stii gati? Sau mizezi ca-ti gasesti un bucatar? Crezi ca restul femeilor care muncesc nu stiu sa gateasca? Tipul are perfecta dreptate. Eu daca as fi fost in locul lui, te-as fi lasat deja. Nu numai ca esti pe langa la gatit, dar nici nu vrei sa inveti de aici inainte.
Asa ma gandeam si eu! te admir pentru raspunsul tau!
Asa ma gandeam si eu! te admir pentru raspuns!
Eu i-am spus ca, daca nu stiu, o sa ma invete mama lui, dar el mi-a zis ca mai bine sa invat de la mama mea si cand ma duc la mama lui sa-i fac o surpriza, ca stiu sa gatesc.In alta ordine de idei, eu am abia 20 de ani, iar el 21.Deocamdata avem doar o luna jumate de cand suntem impreuna, deci.....Eu il inteleg si pe el, dar sa ma inteleaga si el pe mine.Eu nu stiu de ce tot insista cu treaba asta...In fiecare saptamana ma intreaba.
Ma bucur ca acum ai inteles despre cum sta treaba cu adevarat.Si da, din cate am inteles e cam mamos, adica el e si singur la parinti...si am aflat ca mama lui il cam"tine in brate".Si el lucreaza, dar in afara de munca, acasa nu prea face mai nimic, pentru ca e baiatul mamei.
Mie sincer mi se pare ca baiatul se cam grabeste. Adica nu stiu, dar nu mi se pare normal ca dupa doar o luna jumate de relatie sa insiste atata pe gatit, avand in vedere anii vostri. Hai sa zici ca ati avea peste 30 de ani si casatoria ar veni f repede (datorita varstei mai inaintate), dar asa? Care-i graba? Pana peste 3-4-5-n ani cand va veti casatori voi (daca o veti chiar face), ai tot timpul sa inveti. Eu oricum deja din ce ai scris despre el am ajuns sa nu-mi placa tipul si sa am retineri asupra lui. (baiatul mamei, autoritar, nu stie sa faca nimic in casa, dar are pretentii de la tine; stai sa vezi ca poate o sa iti pretinda si alte chestii) Si chestia cu impresionatul mamei imi da mult de banuit. E ca si cum ai zice,, hai sa impresionam zeul cu ceva''. De zici ca vezi Doamne, mama lui ar fi cine stie ce personalitate. Ai grija sa nu ajungi sa fii mereu pe locul al doilea pentru el, dupa mama lui. (daca veti ajunge la casatorie, evident; desi nici ca prietena in relatie serioasa tot nu e ok comportamentul lui). Chestia aia e grava,, acasa nu prea face mai nimic pentru ca e baiatul mamei''. Va proceda la fel si cand va fi casatorit? Ai grija.
Pai,tocmai asta e marele meu semn de intrebare.De ce se grabeste atat? si de ce insista ca trebuie sa invat neaparat sa gatesc? Ti-am zis, eu am 20 de ani, iar el are 21. Mi-a zis ca peste 2-3 ani vrea sa ne si casatorim, ca orice ar fi, el nu renunta la mine.Dar nu stiu ce sa mai cred, cam multe pretentii, asa dintr- o data! Eu cred ca in familia lui "canta gaina" ca sa zic asa.Pt ca mi-a zis in felul urmator:ca tatal lui sigur o sa ma placa si ca o sa ma inteleg foarte bine cu el, dar despre mama lui nu prea vorbeste, evita sa faca acest lucru. Daca il intreb ceva despre ea, raspunde scurt si la obiect si dupa aia schimba subiectul.Si din cate stiu de la el, tatal lui dupa ce s-a casatorit cu mama lui, s-a mutat la ea, adica tatal lui locuieste in aceeasi curte cu socrii.Si asta ma face sa cred ca in casa la ei, cea care comanda e mama lui si cred ca ea are ultimul cuvant.Si eu de asta stau si ma gandesc, poate lui ii e frica de vreo reactie neasteptata din partea mamei lui si poate de asta insista atat de mult pe tema asta cu gatitul.
Posibil sa ii fie frica de reactia mamei. Ciudat ca nu prea vorbeste despre ea. De ce nu-l intrebi candva de ce nu vrea sa vorbeasca despre mama lui? Tu de cat timp il stii pe baiatul asta? De o luna jumate de cand sunteti impreuna sau de cativa ani? Ca daca va stiti doar de cateva luni, tipul mi se pare aerian. (avand in vedere vremurile noastre, cand nu vorbim de casatorie dupa 1-2-3 luni de cand ne-am cunoscut) Numa sa nu ajungi sa locuiesti cu mama lui in casa, ca te fac ei sluga lor si nimic n-o sa fie bine din ce faci. (daca zici ca la ei in casa canta gaina)
Pe baiatul asta il cunsoc de vreo 3 luni.Il cunosc si parintii mei si el pe ei.Eu la asta m-am gandit si anume la faptul ca ii e frica de mama lui, pentru ca eu alt motiv nu gasesc.Si totusi, am o oarecare retinere sa-l intreb despre mama lui, adica daca vad ca el evita sa vorbeasca despre ea, nu prea ma mai trage inima sa deschid subiectul.Si da, la concluzia asta am ajuns, ca in casa lor canta gaina, alta explicatie nu gasesc, oricat m-as gandi.
Nu il inteleg nici pe el de ce asa de stresant cu tine. Cum se asteapta de la o saptamana la alta sa se intampla minuni? Daca ai doar 20 de ani, esti foarte tanara si mai ai timp sa inveti sa gatesti. Nu, in descrierea subiectului nu ai explicat deloc ca mama ta iti gateste. Abia cand te-am intrebat ai spus acest lucru.Ai grija cu baiatul asta ca daca de acum gandeste asa autoritar, mi-e teama ca are ganduri sa te transforme in sluga lui in caz ca va veti casatori. Adica vine el deja cu idei sa-i faci surpriza mamei lui, cand voi abia aveti o relatie de o luna si jumatate. Ceva nu e in regula la el, zic eu. De ce sa-i faci surpriza mamei lui si nu lui? Ca pana la urma tu si cu el sunteti implicati in relatie, nu si parintii vostri. Vezi sa nu fie cumva genul ala de baiat mamos, pentru care tot timpul mama va fi mai importanta decat prietena/sotia/orice alta femeie de pe glob.
Eu am vorbit destul de serios cu el si i-am explicat.I-am spus ca, daca nu stiu, o sa ma invete mama lui, dar el mi-a zis ca mai bine sa invat de la mama mea si cand ma duc la mama lui sa-i fac o surpriza, ca stiu sa gatesc.
Draga mea crezi ca esti singura care lucreaza? sa vezi cand o sa ai copi...mi se pare normal ca o femeie sa sties afaca mancare sa spele sa faca curatenie etc, sa fie o mama buna si o sotie exemplara
Stiti ceva ia mai taceti. Daca te ia de nevasta te ia de nevasta nu de servitoare da? Daca ii trebuie asa mult bucatar sa invete sa isi faca mancare si sa lase figurile. NU zic ca trebuie sa mananci doar salam si cascaval dar fazele astea nu mi se pare normale, ba chiar mi se par super penibile
idanna întreabă: