| dudis32 a întrebat:

Ma întreb dacă prietenul meu ma iubește, în general își aduce aminte de mine. Înainte îmi mai lua flori și chestii de genu. Nu ma interesează cadourile sau banii lui, doar ca nu înțeleg de ce s-a schimbat asa. Eu îl iubesc ca pe ochii din cap și mi-ar plăcea sa ma iubească și el la fel. Situația mea nu e asa bună ca a lui, dar mereu ma gândesc la el și ii iau din când în când ceva, chiar ma sacrific pe mine ca sa îl vad fericit. Dr la un timp el vrea sa îmi arate ca se gândește la mine, dar se uita doar după chilipiruri și asta ma deranjează, eu mereu ii iau chestii de calitate pe care sa le tina xa amintire. Ieri ne-am certat pentru ca s-a purtat urat cu mine și am vrut sa plec... A venit și a zis ca ii pare rau și ca ala e cadoul pentru mine ca făcusem un an cu doua săptămâni în urma și eu îl bătusem la cap ca nu și-a dat interesul. Era un inel, mie nu mi-a plăcut, cred ca e din tinichea, cică are cristale svarowsky. I-am zis mulțumesc și ca îl iubesc... Apoi mi-a zis ca sora lui l-a ales și și-a cam dat seama ca nu îmi place. Sora lui își ia mereu bijuterii scumpe, iar pe el l-a pus sa îmi ia asta. Sunt dezamagita. Și a zis ceva de genu "ți-am luat ce mi-am permis ", când amândoi știm ca nu era vba de bani, mai bine venea cu o floare și atat sau cu nimic. Îmi pare rău, nu vreau sa îl jignesc, ma prefac ca îmi place și îl port, dar ce fac dacă continua asa? O sa pot mereu sa ma prefac ca îmi place ce ia el? probabil o sa începeți sa criticați, puteți sa o faceți, dar nu asta e scopul întrebării mele.

10 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Tu aveai nevoie sa te descarci, de fapt...
Am citit postarea ta de cateva ori pana sa ma hotarasc sa-ti raspund, pentru ca te contrazici singura de cateva ori.
Adica, pe de o parte ne spui ca "Nu ma interesează cadourile sau banii lui", iar pe de alta ne explici "făcusem un an cu doua săptămâni în urma și eu îl bătusem la cap ca nu și-a dat interesul".
Iar trimiterea initiala la sentimente "Ma întreb dacă prietenul meu ma iubește" m-a pus complet pe ganduri!

1. Dragostea nu se masoara in cadouri, nici in bunuri materiale.
Ce te faceai daca erai impreuna cu un coleg de-al tau, lipsit de comoditate economica si care cu greu reuseste sa primeasca 20 de lei sambata de acasa? Ma faci sa cred ca o asemenea relatie ar fi fost moarta din start.

2.Nu obligi niciodata pe nimeni sa-ti ia un cadou,nu-i sugerezi,nu incerci sa-i manipulezi dorinta in interesul tau,in mod constient si deliberat!
Cand iubesti,ti-ajunge doar sa-l vezi in fata ta si mai mult nu-ti trebuie,cadourile, florile si orice fel de atentie nu trebuie clamata, ci oferita din prea plin sufletesc, cand celalalt e atat de fericit ca te are alaturi, incat ti-ar da si luna de pe cer daca ar putea.
Ce anume nu-l face fericit pe iubitul tau si nu a simtit nevoia atunci cand ati serbat un an impreuna sa alerge in prima florarie si sa-ti trimita o caruta de flori?!?

3. Orice problema in cuplu se rezolva prin comunicare.
Cand un cadou nu-ti place,nu te prefaci ca-ti place si-l porti, ci efectiv, il lasi deoparte si treci la o discutie sincera si deschisa pe tema asta.
Cu cuvinte atent alese, sa nu jignesti, dar deschizi discutia si o duci pana la capat.Si clarifici lucrurile cat se poate de pasnic si frumos!

4.Simti ca tu ii oferi absolut tot ce ii trebuie ca sa fie complet fericit alaturi de tine?
Si atunci,de ce nu este?
Comportarea ta se reflecta in comportarea lui,un an impreuna a trecut neobservat,cel putin el nu a simtit nevoia sa-ti multumeasca pentru asta.
Inseamna ca ceva nu mai vrea sa mearga,ceva care a mers candva perfect.
Ce s-a schimbat la tine? E prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui.
Daca ceva nu merge,repara-l,devino iarasi fata de care s-a indragostit si pe care nu rabda nici o zi fara s-o vada!

Si,in final,o sa te rog sa-ti amintesti ca nemultumitului i se ia darul.
De fapt,asta am vrut sa-ti spun de la inceput.
Pentru ca maine se poate sa cunoasca o alta fata,frumoasa ca tine,dar simpla si modesta,care nu numai sa nu bombane ca nu-i plac cadourile pe care singura le-a cerut,ci sa fie efectiv tot ce si-a dorit el o viata intreaga si n-o sa mai ai ce face!

Realizeaza,te rog, ca acum TU esti fata viselor lui si el chiar te iubeste,altfel n-ar fi cautat sa-ti faca pe plac,chiar daca nu a reusit prea bine.
Si,fa tot ce trebuie ca sa fie fericit langa tine si sa nu mai vrea sa te paraseasca niciodata, orice-ar fi.
Cand iubitul tau e fericit langa tine, va sti sa te faca si pe tine fericita, va sti instinctiv ce iti doresti si nici macar nu va fi nevoie de cuvinte.
Este un minunat cerc vicios, care leaga si pastreaza impreuna orice pereche fericita.
Sa nu uiti.
happy

| dudis32 explică (pentru greece12):

Ok, problema era alta, el mi-a tot spus ca va face ceva special când vom avea un an, atunci s-a întâmplat ceva, chiar în ziua respectiva și nu ne-am mai văzut, însă eu tot am așteptat, abia atunci am început eu sa îl bat la cap sa îmi arate supriza, însă zilele tot treceau.Nu știu cu ce era vina mea, nu este prima data când se lauda cu vreo supriza pe care uita sa o facă pur și simplu, apoi îmi declara iubirea și e mare îndrăgostit. Eu nu mai înțeleg, azi sunt iubirea lui, mâine uita orice, inclusiv ceea ce îmi place. Dacă vina e la mine, atunci ce pot sa îl fac? El vrea doar sa fie lăsat în pace, dar nici cu mine, nici fără mine, poate de aceea nu e fericit.

| greece12 a răspuns (pentru dudis32):

Ca sa nu te zapacesti si sa te simti dezamagita mereu,invata sa ai rabdare si mereu,sa te comporti in asa fel incat sa nu-ti poti reprosa nimic.Dar nimic!
O singura linie de conduita trebuie sa ai,a ta.
Si atunci, va avea si el tot una singura, nu va schimba lucrurile dupa placul lui, ti-am spus, tu il inspiri.
happy

| ignore a răspuns:

Spune-i ca acele cadouri nu sunt pe stilul tau.arata-i ce lucruri porti tu

| neutrino a răspuns:

El asa considera: nu-ti poate cumpara cadouri pe care nu le meriti.

| Me01 a răspuns:

Buna
Scuze daca o sa te deranjeze dar e parerea mea, tu in relația asta nu vezi decat cadouri si iar cadouri si daca e ceva ieftin nu îți place, era mai bine daca nu îți cumpara nimic niciodată. Vor veni si cadourile mai scumpe dar e nevoie de timp, nu cred ca un băiat ar investi in cadouri scumpe daca nu e sigur ca aceea fata va fi cu el toată viata. Nu aștepta ceva ceea ce tu nu poti oferi.

| dudis32 explică (pentru Me01):

Nu am zis ca nu mi-a dat niciodată cadouri scumpe sau care îmi plac, suntem de un an impreuna și nu înțeleg dc s-a schimbat asa de la un timp.

| Me01 a răspuns (pentru dudis32):

Poate ca i-l sufoci cu prea multă dragoste si nu mai simte ce a simțit la început, incerca sa fi putin dar putin mai indiferenta, ca ți-e iti place auriul si el ți-a luat altceva aici e cam nasol, nu prea mai tine cont de ce iti place. Spune-i ceea ce simti, spune-i ca iti place dar nu porti altceva decat auriu, spune-i intr-un mod plăcut.

| Yasemyn a răspuns:

Buna!
Te inteleg happy nu te critic.
Nu te poti preface la nesfarsit ca iti plac cadourile lui ...Ar trebuii sa ii spui sincer fara ocolisuri ca nu este ceva pe placul tau happy
Ca daca tot isi permite(dupa cum ne-ai dat de inteles din poveste)ar trebui sa iti cumpere niste cadori macar de calitate nu chilipiruri sau tinichele laughing
Acum sa nu il critic nici pe el,dar nu este frumos din partea lui happy In fine deviem de la subiect... Daca totusi nu iti place ce iti cumpara,spune-i in fata,nu te poti ascunde toata viata dupa deget si sa il minti happy
Parerea mea, spune-i ca mai degraba iti i-a niste flori, un parfum, o bratara, un ceas sau orice... happy Evita sa il minti si sa te ascunzi de el pentru ca este Iubitul tau happy

Bafta kiss

| dudis32 explică (pentru Yasemyn):

Multe îmi plac, dar as dori sa ma asculte și pe mine. Știa ca îmi doresc un inel, nu scump, ieftin asa de purtat pe deget, dar totodată știa ca mie nu îmi place auriul. Ma enervează ca nu e atent la ceea ce ii zic și da, poate ma așteptăm la ceva mai mult