| DreamCatcher5 a întrebat:

Buna TPU!
Sunt extraordinar de panicata... si cu toata rusinea nu ma pricep, dar va cer ajutorul.
Va rog din suflet nu ma judecati. Va implor.
Recent mi am inceput viata sexuala...niciodata nu mi am numarat zilele ciclului menstrual sau cand acesta trebuia sa vina, dar stiu ca il aveam regulat. De asemenea nu stiam nici cand se produce ovulatia si etc.
Stiu ca pe 25 octombrie am inceput sa am ciclul, iar urmatorul l am avut fie pe 18 fie pe 19 noiembrie( 19 noiembrie este sigur). Din pacate, pe data de 7 decembrie, am avut un contact sexual neprotejat.
1) Ce fac daca ciclul meu va intarzia cateva zile?
2) Care este procentul unei sarcini?
3) Cand sa fac testul de sarcina?

Va implor...

2 răspunsuri:
| MercyAngel a răspuns:

Ovulația are loc cu aproximativ două săptămâni înainte de prima zi a ciclului menstrual. Conform calendarului tău ai un ciclu de aproximativ 25 de zile. Am făcut un calcul și ar trebui să-ți vină pe 14 Decembrie. Asta înseamnă că ovulația ta ar fi avut loc între 29 Noiembrie-2 Decembrie aproximativ.
Un ovul nu supraviețuiește mai mult de 12 ore odată ce a fost eliminat din ovar.
Tu ai avut relații sexuale pe 7 Decembrie. Deci șansele sunt minime conform acestui calcul. Dar nu se știe cu acuratețe decât dacă ai un ciclu regulat.
Testul de sarcină este recomandat să-l faci la două săptămâni după ultimul contact sexual.
Baftă!

| Kiran a răspuns:

1. 25 oct. - 19 nov ai aproximativ 25 zile ceea ce este normal, iar daca cel din decembrie va veni intre 14-19 dec, o intaziere de cateva zile nu inseamna nimic grav, posibil din cauza stresului ca exista o posibila sarcina sa-ti fi crescut cortisoulul si sa iti influenteze timpul
Cel mai bine este sa astepti primele 3-7 zile de intarziere.

2. Ai avut contactul la limita extrema sa spun asa a ferestrei fertile, exista un risc prezent dar nu unul sigur, depinde cum v-ati desfasurat contactul (protectie, etc)

3. Testul de urina la 1-2 zile dupa ce ai considera ca trebuia sa fie ciclul normal, in cazul tau cred ca intre 15-20 decembrie, iar testul de sange (beta hcg) la 10 zile dupa contact, adica pe 17 decembrie, iar ultimul test va spune cu certitudine daca esti sau nu gravida.