Timpurile se schimba iar mentalitea oamenilor la fel. E totusi trist ca viitorul nu pare a fi prea stralucit. E "moda" de vina? Probabil. Pe cand aveam eu 14 ani ma uitam la Donald Duck nu pe RedTube. Totusi trebuie sa acceptam faptul ca nici nu prea mai exista modele. Macar inainte mai gaseai pe cineva demn de urmat. Hai sa luam in calcul mass media. Ce gasesti? Ce se promoveaza? Plastic! Nu minte, nu demnitate, nu nimic. Eu cred ca nu doar parintii sunt de vina desi au si ei o parte din aceasta. Liberatatea trebuie acordata fiecaruia dar cu masura. Zic si eu. Sry daca raspunsul nu si are rostul
Eu apreciez fiecare raspuns si va multumesc totodata pentru ca luati parte la acest mesaj.
" de ce ar vrea cineva sa urmeze o facultate de psihologie?" Simplu, pentru ca ne place, mai gasesc cateva proaste sau prosti, care vor sa de la psihologie si n-au habar cu ce se mananca. Apropo, nu faci mare branza cu psihologia, dar e hrana pentru suflet flamand, vezi tu, psihologia nu e pentru omul de rand. Sper si eu la varsta mea de 29 de ani, ca anul asta sa dau la facultatea de psihologie, nu ma intreba de ce n-am facut-o pana acum.
Acesta e un mesaj Off topic
Cam asa. Totusi de aceea am si pus intrebarea. Pare interesant si as vrea sa stiu despre ce e vorba. Asta nu inseamna ca voi urma psihologia. Dar nu e interzis sa te informezi. Si chiar as intreba de ce nu ai urmat o astfel de facultate dar trebuie sa ma abtin pentru ca am unele presupuneri care ma lamuresc indeajuns
Mersi de atentie
Intrebarea ta dulce-amara, e o realitate de care ne lovim foarte des in ultimii zeci de ani, copiii nu mai gasesc interes in lucruri firesti varstei lor, se grabesc sa creasca si rezultatul este cel pe care-l vedem.
E firesc ca orice copil sa vrea sa fie "mare", dar copiii din ziua de azi au gasit modul cel mai distructiv sa se maturizeze.Autodistructiv,de fapt.
Mereu am spus ca de vina e lipsa de comunicare intre parinti si copii,dar daca ma gandesc bine,nici mie parintii nu mi-au explicat nimic,n-am stat de povesti cu ei despre cum am venit eu pe lume,care e diferenta intre un barbat si o femeie,ce e menstra si de ce apare ea,etc.
Ani de zile am pus zahar pe pervazul ferestrei pentru barza in cauza,asteptand sa-mi aduca si mie un fratior si tot nu mi-a adus!
In clasa a saptea mi-amintesc,ne inroseam privind fotografiile cu anatomia barbatului si a femeii, aflate pe la sfarsitul manualului de anatomie, a fost, probabil, prima oara cand am constientizat diferentele dintre sexe!
Parintii nu deschideau teme sexuale nici atunci, dar nici noi nu eram interesati de ele.Interesele noastre se concretizau in imprumutatul de carti, in notele de la scoala, in plimbarile de duminica sau concursurile sportive!
Cand mi-a placut un baiat, m-am dus la tata si i-am spus...mi-amintesc ca m-a privit interzis, aveam 15 ani, si a bombanit ceva de genul "cred ca ai cam crescut", dupa care am avut o lunga dicutie cu mama din care n-am inteles decat ca trebuie sa raman "domnisoara"...inca rad, amintindu-mi!
Fiica mea are 11 ani neimpliniti si stie ce este ciclul, care sunt diferentele intre un baiat si o fata, ce pericole exista si care e linia de conduita corecta.Si asta nu pentru ca sunt eu o mama exagerata,dar am fost nevoita sa ma adaptez la vremurile pe care le traim! Pentru ca oricate keylogerre am pune la calculator,copiii discuta intre ei, se influenteaza unii pe altii, afla lucruri pe care n-ar trebui sa le stie si nu le pot adapta lumii lor, devin curiosi intr-un mod nesanatos, trec la experiente riscante s.a.m.d.
N-am sa uit niciodata cand fiica mea, la 6 ani m-a intrebat ce e "sex"!
Sau cand fiul meu m-a intrebat cum se foloseste prezervativul, la 8 ani!
Mijloacele mass media sunt primele care fac rau, copilul vine cu un bagaj de informatii de la scoala, bune sau rele si le imbogateste in fata televizorului, ascultand ce face Bianca Dragusan sau cu cine s-a mai incurcat Irinel si-i transforma in modele de viata!
Cum e posibil ca un parinte atent la educatia copilului lui sa permita asta? Fiecare emisiune, are la inceput o atentionare, nu?"Pentru persoane peste 12 ani, cu acordul parintilor"...nu cred c-o respecta cineva!
Buletine de stiri pline de violuri,crime,furturi,santaje,unde copii se "educa" grav negativ,reviste pline cu pozitii sexi ale unor modele bulimice,etc.
Scoala nu mai e locul unde copii sunt indrumati cu grija si luminati cu tact asupra tainelor lumii,a devenit un fel de Sodoma si Gomora in miniatura la cate se intampla acolo, fara sa se deranjeze nici un nenorocit de ministru sau guvern, votat de parintii grijulii si inconstienti!
Nu sunt de parere ca ar trebui sa ne inchidem copii sub clopote de sticla, dar informatia care ajunge la ei, trebuie filtrata cu grija si explicatiile in cazul oricarei curiozitati nepotrivite trebuie sa fie de asa natura incat sa nu provoace alte curiozitati.
Educatia sexuala eu as introduce-o in scoli ca materie obligatorie, iar pentru parinti as organiza cursuri educationale cu psihologia copilului.Tot obligatorii.
Copiii vorbesc.
Noi, ii ascultam?
O minora care iti raspunde la o intrebare nepotrivita varstei ei, este o minora deloc sau insuficient educata.
Din motivele sus-numite.
Desi, trebuie sa-i recunoastem dreptul la precocitate...
Sa-ti traiasca
si e bine ca te ocupi de ea.
Ahh iti vorbesc la persoana intai
Unde-s vremurile de altadata, cand nu eram preocupati de inceputul vietii sexuale. Tin minte ca prin anii 90, ne mai uitam pe TVR si mai vedeam cum doi tineri se sarutau. Dar nu aveam nici cea mai vaga idee ce presupune, lipirea buzelelor lui de ale ei. Asa ca, am incercat si eu cu o colega, nimic special, ce dracu eram copii. Nu se aprinse nici-un sentiment sau dorinta, de a incerca mai mult. Nu existau atatea materiale despre sex si nu aveam de unde sa ne documentam. Oricum copilaria ce am avut-o noi, n-are sa se regaseasca si la aceste generatii de copii.
Asa-i!![]()
Mi-aduc aminte ca mai multe emotii am avut cand m-a luat de mana un baiat...sarutul a intarziat luni bune si cand a venit,cuminte si cast, nici nu am realizat tenta lui sexuala!
![]()
A, nu te nelinisti de persoana intai, in mediul virtual, varsta pare sa inceteze sa existe!
Foarte adevărat tot ce ati scris mai sus.
Țin sa spun ca eu am 21 de ani si chiar daca nu am o relație foarte apropiată, cu părinții din motive personale eu tot ii iubesc si tot ii voi ajuta in limita posibilitatilor mele.
Si nici ei nu au fost de "moda noua " si nu m-au învățat multe lucruri dar asta nu a însemnat ca trebuie sa ii respect.
Va felicit ca reusiti sa aveți o relatie deschisă cu copii dumneavoastră este foarte important.
O seara plăcută!
Numa 11 degete ai, cum frate? Asta da anomalie genetica.
Sau ai uitat de degetelele de la picioare, ca alea stau cuminti in bocanci si nu ies la numaratoare?
Uite ca pe cele de la picioare le-am evitat
)
Vorba ta, ori erau tinute la adapost si n-am bagat deseama
)
Pe site vom gasi toate varstele, incepand de la 10 ani pana la trecuti de 60. TPU e pentru toate categoriile de varsta.
Asa este, nu e confortabil uneori sa stii ca esti citit de copii...tocmai de aceea suntem foarte atenti la ce spunem (unii dintre noi).
Parintele care isi lasa copilul liber pe internet, ar trebui sa fie constient atat de pericole cat si de riscuri (unde sunt, daca sunt).
Pe de alta parte, ma gandesc la pustanii care posteaza aici, cer ajutor! De ce aici? De ce nu vorbesc cu parintii? Probabil in relatia cu parintii exista mari lipsuri. Daca o luam la bani marunti, vinovati sunt atat parintii, cat si copiii. Depinde de caz!
Trecuti de 60 de ani? eu cred ca acesti oameni ne scriu din alta lume deja.
~ nu ti-am citit toata intrebarea, prea mult show off acolo dar spionajul nu este o metoda de educatie. sunt destui criticati, nici critica strainilor nici ignoranta parintilor nu-i ajuta in vreun fel. nu e o surpriza ca multi ajung sa gandeasca asa si nu absolut toti ajung niste ratati in viata, doar pentru ca si-au pierdut virginitatea la 14 ani.
Avem user de peste 70 de ani, Raiden, a carui inteligenta si rabdare o depaseste pe a multora din jur!
Persoane dezinteresate, care pur si simplu doresc si pot sa ofere!
Da stiu, si da raspunsuri utile si practice in categoria legislatie. Este doar o exceptie oricum.
Fara ironii? Deci vrei doar raspunsuri care sustin ce zici tu nu? Ca voi adultii aveti mereu dreptate si stiti doar ce-i bine si ce n-are consecinte nasole da?
Si eu de la o vreme vad tot felul de frustrati care cred ca toate intrebarile sunt serioase.Cum dracu' reusiti voi sa supravietuiti cand nu puteti nici macar sa realizati daca o intrebare este serioasa sau nu?
Tu crezi ca-i asa, o simpla chestie "Bagam un keylogger, suntem 100% siguri ca nu o sa inregistreze si datele noastre care or sa ramana doar la noi in PC, vom putea vedea ce face copilul si cand ii atragem atentia sau ne enervam, in nici un caz nu o sa se intrebe de unde stiam noi asta si cum dracu' ar putea asta sa-i provoaca o paranoie si sa isi piarda increderea in noi?".Pe langa asta, poate copilu' pune o intrebare la misto.
Sa zicem ca una intreaba ceva similar cu ce ai scris tu mai sus si ca urmare a spionarii ajunge pe la ginecolog.Crezi ca o sa fie in aceeasi relatie cu parintii? Nu. Urmatoarea intrebare poate sa fie "Cum fug de acasa?".
Si unde scrie ca site-urile de socializare sunt doar pentru majori? Si eu sunt minor si sincer sa fiu, mi-ar place sa te vad murind in chinuri.Ce problema ai tu cu minorii daca niste trolli pun intrebari la misto si tu le iei in serios?
Si eu pot spune ca ma pot intalni cu pedofili pe net, criminali sau mai stiu eu ce care isi procura victimele de pe facebook sau site-uri similare.Ce sa facem? Sa ii monitorizeze politia? Pai se intampla asta, si vezi deja ce scandaluri se fac pe tema asta.Crezi ca daca-i forba de copii nu pot face o idiotenie si sa-i gasesti morti sau la zeci/sute de km distanta de casa? Te asigur ca se poate.
Nu o sa ii fereasca deloc de pericole, deoarece copilul ala tot ce vrea o sa faca.
Usurel tinere, nu trebuie sa fii incisiv si sa-mi arati coltii.
Nu ti-a cerut nimeni sa fii pe aceeasi unda in pareri ca si mine, sau ca si ceilalti.
Fiecare are pareri diferite, chiar daca vin din partea unui adult, sau din partea unui minor.
Cat despre faptul ca ai spus "imi doresc sa te vad mort in chinuri" eu cred ca, ar cam trebuii sa iti rectifici vocabularul. Nu de alta dar n-am fost colegi de armata.
Ce legatura are armata? Daca am fi fost as fi putut sa-ti zic asa sau ce? Nu dau 2 lei pe ea.
Gandeste-te ca multi adolescenti au tot soiul de probleme, iar parintii lor, fiind ocupati, n-au timp sa stea de vorba cu ei. Si atunci, ce sa faca? Apeleaza la internet, ca la un soi de glob fermecat.
Raspunsul tau vine din partea unui adult, sau al unui copil?
Nu o lua ca pe o ofensa, sau o ironie.
Am 30 de ani, prin urmare...
Imi cer scuze, nu aveam de unde sa stiu.
Sper ca nu te-ai suparat intrebandute, daca raspunsul vine din partea unui adult, sau din partea unui copil.
Keyloggere? WTF... Daca as fi copil (ma rog, 14-16 ani) si as afla ca parintii mi-au instalat un keylogger, as face una (sau mai multe din urmatoarele lucruri), sortate de la cele mai putin drastice la cele mai drastice:
1. As folosi NUMAI o distributie de Linux bootabila de pe un stick USB, preferabil ceva gen Liberté Linux, cu full encryption si prin TOR. Asta ca sa nu mai aiba parintii acces la absolut nimic.
2. Nu as mai avea niciodata incredere in parinti, si as rupe absolut orice forma de atasament emotional cu ei, urmand ca imediat ce sunt independent financiar sa ma mut si sa rup absolut orice relatie de orice fel cu parintii.
3. Le-as instala si eu keyloggere, si orice chestie compromitatoare gasita (si as gasi sigur) as posta-o pe wallul lor de FB, si as pune postarea sa fie publica.
Hmm...cred ca esti copil.
Tu nu iti dai seama de gravitatea lucrului care se intampla.
Doar ca esti priceput incalculatoare nu cred ca esti scutit si le stii pe toate.
Nu înțeleg de ce te-ar afecta daca ai fi "copil" un keylogger, nu i-l vor folosi ca sa te certe ci ca sa te îndrume pe calea buna si sa iti explice ce ti-ai dori sa stii.
Ca sa nu ajungi ca la un moment dat sa afli pe pielea ta.
Recunoaște acum ca te crezi adult, cat la suta din populația fete/băieți cuprinsi intre 11/18 ani au curajul sa vorbească cu părinții despre un prieten sau ca se intampla ceva ciudat in corpul lor si nu pot explica dorința de nevoi sexuale?
In acest caz părinții ar sti ce se intampla cu ele/ei si ar acționa înainte sa pună întrebări la străini sau mai rău sa facă alte prostii.
Eu recunosc daca mama mea Mi-ar fi explicat si ajutat sa trec peste hormonii care ii aveam cand eram mica 12/16 ani nu mai ajungeam sa fac atâtea boacane (si nu ma refer doar la relații sexuale ).
Oricum tu ai putea sa iti dai seama ca părinții ti-au instalat un keylogger!
Bafta pentru mai multă minte!
Sunt copil?
O sa o iau ca pe un compliment atunci
Daca data nasterii din profilul tau e accurata, cred ca, cu putin efort si daca asi fi avut cu vreo 3 ani mai mult, ti-as fi putut fi tata ![]()
De ce m-ar afecta daca as fi copil si parintii m-ar instala un keylogger? Hmm, sa vedem:
1. Mi-ar dovedi ca nu au incredere in mine.
2. Mi-ar dovedi ca pentru ei 'privacyul' meu este inexistent.
3. M-ar face sa ma intreb daca nu au recurs si la alte metode de a ma spiona (camere ascunse, microfoane, diferite aplicatii de spionare in telefon, etc.)
4. M-as simti extrem de tradat.
Bine, asta in cazul in care ar instala keyloggerul fara sa-mi spuna. Daca mi-ar spune ca au instalat un keylogger ar fi altceva, e calculatorul lor, internetul lor, curentul lor, etc. Atunci doar as gasi metode de a face ce vreau fara sa imi logheze activitatile. Si la batranete, daca ar avea nevoie de ajutorul meu, acesta ar fi conditionat.
Da foarte amuzant ai putea sa imi fii tata...(nu iti spun de ce dai dovada ca o sa afli tu singur in timp ce mai crești )
Ce "privacyu" vrei cand tu nu stii sa te stergi bine la nas?
De cand copii au nevoie de viata privată?
Din cauza " vieții private" pe care o au se îndepărtează atat de mult de părinți si ascund de lucrurile cu adevărat importante de care un părinte ar trebui informat.
Viata privată ai atunci cand deja esti pe picioarele tale, cand ai un job, o casa a ta.
De ce te -ai simti trădat?
Doar nu te fac de ras in public si nici nu vor avea discuția respectiva cand stati la masa, mai mult ca sigur o vor avea intre 4ochi, prieteneste, intr-un moment potrivit.
Posibil nici sa nu iti spună de multe ori cand faci tampenii, e doar ca sa stie ce se intampla cu tine.
Te crezi o persoana atat de importantă încât sa iti pună camere de filmat?
Chiar nici tu nu crezi ce zici!
Bineînțeles ca au încredere in tine, ca doar esti al lor, dar daca dai de probleme si iti este Rușine sa spui? atunci ce te faci?
Crezi ca părinții care știu sa folosească un keylogger sunt atat de idioti si o sa sara cu gura pe tine si....chiar?
După ce scrii "e calculatorul lor, internetul lor, curentul lor,",de ce te marginalizezi asa?
Tu locuiești cu ei,in momentul in care te-au conceput au știut ca au o responsabilitate si ei nu considera ca este DOAR calculatorul lor, DOAR Internetul lor, DOAR curentul lor.
Esti egoist intr-un fel.
Si încă o data "Si la batranete, daca ar avea nevoie de ajutorul meu, acesta ar fi conditionat."
De ce ar fi condiționat, doar pentru ca au încercat sa te facă sa nu treci singur prin problemele adolescente?
Vai si amar de părinții care te au, iti zic sincer.
Multă bafta!
Fata, tu esti sanatoasa la cap? Citesti ce scrii acolo, inainte sa postezi?
De unde pana unde un copil nu are nevoie de privacy? Copiii tai banuiesc ca nici nu o sa aiba usi la camere, si probabil ca o sa aiba si pereti de sticla, just in case.
"Viata privată ai atunci cand deja esti pe picioarele tale, cand ai un job, o casa a ta."
Pana atunci copilul este sclavul parintilor, iar ei trebuie sa controleze fiecare aspect al vietii lui, nu? ![]()
"De ce te -ai simti trădat?"
Pentru ca, implicit, mi-as asuma ca am "a reasonable expectation of privacy" cand sunt in camera mea, la calculator.
"Te crezi o persoana atat de importantă încât sa iti pună camere de filmat?"
Daca mi-ar pune key loggere, de ce ar fi nerezonabil sa ma astept sa fiu spionat si cu alte dispozitive? Crezi ca este greu sau scump sa instalezi camere de filmat, sau ce?
"După ce scrii "e calculatorul lor, internetul lor, curentul lor,", de ce te marginalizezi asa?"
Pentru ca, daca este calculatorul MEU, m-as astepta sa nu imi instaleze un software pe el fara sa imi ceara permisiunea? DUH? Si nu numai ca ma-as astepta al asta, dar ar fi chiar ilegal ca cineva sa instaleze software ne autorizat pe calculatorul MEU.
"Esti egoist intr-un fel."
@.@
Sunt egoist pentru ca ma astept ca ei sa nu instaleze nimic ne autorizat pe calcualtorul meu? Sau cum?
"De ce ar fi condiționat, doar pentru ca au încercat sa te facă sa nu treci singur prin problemele adolescente?"
Pentru ca daca ar veni in copilarie cu faze de genul: "Tot ce ai e cumparat de noi, e al nostru, iar tu ai doar dreptul sa-l folosesti cum, cand si ince conditii vrem noi", atunci mi se pare foarte corect ca si eu sa procedez in consecienta cand ei sunt batrani si au nevoie de ajutorul meu, nu?
"Vai si amar de părinții care te au, iti zic sincer."
A, daca e sa aruncam insulte gratuite, stiu si eu cateva
Vai si amar de copii pe care o sa-i ai tu. Mai bine ar creste pe drumuri decat cu o mama ca tine. Mai vrei cateva?
"Multă bafta!"
Multumesc la fel
Cel putin eu nu am avut niciodata probleme cu excesul de grasime, cu asaltul frigiderului, cu o imagine proasta despre mine incat sa trebuiasca sa mi-o alterez artificial (liposuctie, vopsit parul) and so on ![]()
Dar intr-un fel ai si tu dreptate, ca daca as fi avut o fata ca tine ti-as fi pus key loggere
Ce păcat ca nu mi-ai si răspuns la întrebări as fi curioasa sa aflu ce te-ar trece capul.
Bineînțeles daca nu ai nimic de obiectat la răspunsul pe care l-am dat te-ai gândit sa scotocesti prin întrebările mele nu?
Ei bine si eu puteam sa scotocesc prin răspunsurile/întrebările tale dar nu am facut-o deoarece aici nu este vorba de mine este vorba de keylogger.
Amuzant ca te pui in situația de a fi parintele meu nu?
Ok, let's make a deal. Tu raspunzi la ce am postat eu (postul ala lung, pe care probabil ca, in cel mai bun caz, l-ai citit selectiv) si eu raspund la ale tale. Deal? Si daca avem a deal, zi-mi explicit la ce vrei sa-ti raspund, ca nu am observat intrebari ne retorice la care sa nu fi raspuns.
A, si poti sa scotocesti si tu prin raspunsurile mele daca vrei, sunt publice, deci sunt fair game.
Radu, baga la cap ca nu toti au avut parinti ca tine si asta ti-o spune unul care a trait fara ei de la o varsta frageda. Nu stiu de unde dracu provine ura asta fata de ei si lipsa de incredere.
Doar pentru ca ei te supravegheaza, nu inseamna ca esti privat de libertate. Nici macar nu gandesti cand tastezi, dar esti as in calculatoare. Am vaga impresie ca esti inca un copil, de ce spun asta? Un adult n-ar da un asemenea raspuns. Iubeste-ti parintii, caci altii nu au avut parte de ei si nu stiu ce-i aia afectiune parinteasca. Degeaba imi obosesc eu degetele pe tastatura, caci probabil prea putin vei intelege. Si lasa dracu polemicile si ironiile. Nimeni nu doreste sa se certe aici si daca asta cauti, fa-o in alta parte.
Scuze, mesajul nu era pentru tine
Sorry, nu vreau sa te dezamagesc, dar nu am nimic cu parintii mei. Tocmai din cauza ca nu m-au tratat asa cum propui tu. Am avut libertate multa. Dar daca asa fi avut parinti ca tine, fi sigur ca as fi interupt orice elgatura cu ei imediat ce as fi fost independent financiar.
Prietene, se vede ca nu ai citit atent. Inca odata iti spun...am crescut fara parinti de la o varsta foarte frageda si nu caut sa intru in amanunte. Pe nimeni nu intereseaza viata, sau trecutul meu, asa cum nici pe mine nu ma intereseaza viata ta, sau a parintilor tai.
Cum nu am citit atent? Ai zis:
"Radu, baga la cap ca nu toti au avut parinti ca tine si asta ti-o spune unul care a trait fara ei de la o varsta frageda. Nu stiu de unde dracu provine ura asta fata de ei si lipsa de incredere."
Ce am postat a fost ca un raspuns pentru ultima fraza din ce am citat de la tine.
Ok Radu am inteles, sper sa nu privesti cu ura ce ti-am tot scris.
Nu am nimic cu tine si daca te-ai simtit lezat de ce am scris, imi cer scuze.
Și ce reușești să schimbi? Un rahat. Oamenii nu se schimbă, odată ce pe părinte l-a durut undeva pănă fic-sa a făcut 16 ani, atăt îl va durea și de acum încolo.
Sunt destul de sigur ca daca la varsta pubertatii nu stiai ce-i aia dintre picioare, este o mica problema, cum este si de altfel, iar vina nu este decat a parintilor care "sunt prea ocupati" sa le explice copiilor ce si cum. (personal nu am primit niciun fel de educatie sexuala in afara de "sa folosesti mereu prezervativ", desi stiam deja tot ce trebuia sa stiu pana sa primesc aceasta lectie, dar nu-mi invinuiesc parintii pentru asta)
"Si nu mi-am inceput viata sexuala la 14 sau 16 ani." Bravo, nici eu, inca. (din moment ce nu mi-am mentionat varsta pe profil, voi spune ca am 18 ani) Desi asta nu-i un lucru cu care sa te mandresti sau de care sa-ti fie rusine, totusi mi se pare mai bine ca un copil sa-si inceapa viata sexuala intr-un mediu controlat decat sa fie obligati sa se casatoreasca de la 14 ani si sa faca si copii totodata.
Gresit, site-ul nu este numai pentru adulti.
Din nou gresit, retelele de socializare nu sunt numai pentru adulti si sunt destul de sigur ca nu dau minorii peste tine (asa cum nu mi se intampla si mie) cand intrii pe Facebook (din nefericire site-ul nu ma lasa sa-i pocesc numele, of of), desi pustanii de 10-12 ani care o ard pe acolo nu-mi inspira prea multe nici mie.
"Ca parinti, contribuiti la educatia lor, ori lipsa timpului nu va da prilejul de a-i invata pe acestia si de a-i educa?" Sunt complet de acord, personal nu pot decat sa-mi laud parintii.
Dreptul la libera exprimare. Daca citesti nu ai dreptul sa nu te simti jignit, poti citi si sa treci cu vederea, sau poti sa nu citesti si sa nu-ti pese. Acesta este un principiu pe care multi nu-l inteleg, nu numai pe internet, ci si in viata reala.
Sunt destul de sigur ca keyloggerul nu ar trebui sa inlocuiasca educatia. Mi se pare mai de bun simt sa-i dai copilului o educatie buna decat sa-i invadezi intimitatea. Mai presus de toate, un keylogger amarat poate fi exterminat de orice antispyware decent.
Da sunt total de acord cu tine, dar după cum stii si tu majoritatea părinților nu au habar de calculatoare fapt ce e trist.
Ce e bine este ca generatia noua ( noi) știm cat de cat cu ce ne confruntam si avem posibilitatea de a controla copii noștri in permanenta fara ca ei sa isi dea seama.
Cel putin sunt "fericita" intr-un fel ca au ocazia de a pune întrebarea unui străin si au posibilitatea de a primi un răspuns care sa ii îndrume pe calea buna.
Măcar atat.
Si eu răspund de multe ori la întrebările celor mici in speranța de ai putea ajuta, ca ei sunt cei mai singuratici.
Acum câteva zile am citit o întrebare gen:" eu i-am facut mamei doua martisoare dar nu am vrut sa i le dau pe amândouă in aceeași zi si ea sa supărat si acum nu mai vorbeste cu mine si nu știu ce sa ma mai fac"
Nu cred ca are mai mult de 10 ani.
Ce e amuzant este ca 50% dintre răspunsurile care le-a primit sunt :" trebuia sa i le dai pe amândouă, pentru ca nu i le-ai dat a însemnat ca nu o iubesti "( ceva de genu) si chiar de la Gabriela ( o doamna doctor se pare din cate am citit eu 35/50) unul dintre raspunsuri. RUSINE SA VA FIE!
Ce vreau sa zic este ca poti fi tâmpit si la o vârsta înaintată!
O zi buna!
Bine zis! din pacate viata cotidiana nu le da parintilor ocazia sa vorbeasca cu copii despre viata sexuala si cum ar trebui sa se protejeze. Pe vremea ta probabil parintii tai aveau mai mult timp liber sa-ti explice cum stau treburile, si sa o luam pe partea celalta eu chiar ma amuz cand vad cate o pustoaica de 14-15 ani care pune intrebari de acest gen chiar daca raspunsurile nu sunt pe masura intrebarii de cele mai multe ori dar sa fim realisti, internetul a fost creat pentru a te documenta in privinta anumitor materii fie scolare, sexuale, religioase, etc.
Sorin pe vrenea mea, chiar nu invatam nimic legat de sex, reproducere sau mai stiu eu ce.
Tot ce stiam e ca ma aducea barza. Nu intelegeam cum dracu se face, ca un om in toata regula ca tatal meu, sa frece o barza...ori asa o alinta el pe mama.
Copil naiv find, chiar credeam ca m-a adus barza si deci azi stiu ca am fost rezultatul unui spermatozoid ce a fecundat un ovul, dand nastere unui embrion, care apoi sa se dezvolte si sa dea nastere, unui copil.
Ok, fără ironii, dar nu pot să nu-mi exprim admirația sinceră față de copiii care au postat aici ce-și doresc o distanță cât mai mare față de părinți. Le doresc să nu facă copii la rândul lor, căci mi-e sincer teamă.
Deja îmi imaginez tot felul de scenarii în care-i tranșez sau îi dau de mâncare la rechini. Așa multă scârbă îmi fac acești adolescenți rebeli prost-crescuți.
) hai te rog, chiar nu trebuie sa scuipi acid sub epiderma.
Iti inteleg dispretul fata de acestia
si n-am nimic sa-ti reprosez.
Cele care doresc asta clar isi vor distruge viata de familie de mai tarziu.
Deci traim in secolul vitezei..toata lumea e pe fuga...fiecare cu ale lui.Parintii nu se mai ocupa de copii...Pot zice ca am 21 ani si la 14, 15, 16 ani nu ma gandeam la sex si alte chestii.Imi placea sa ma duc la scoala sa invat sa ies cu prietenii!
Sunt de acord cu tine, parintii nu mai stiu sa-si educe copiii, nu poarta o discutie deschisa cu ei, sa le explice ce e bine ce e rau si de ce! E un haos total!
E ceva normal in ziua de azi adica cand incepi sa faci 14+ sau mai devreme hormonii incep sa isi faca treaba si logic te mai uiti dupa fete baietii, fetele se uita pe tot felul de siteuri si daca sunt si inteligenti curata browserul sau sterg searchul cu ce au cautat si parinti nu pot afla sau pur si simplu nu sunt acasa si muncesc. Eu am fost destul de socat cand am vazut ca tot felul de intrebari erau intrebari pe care trebuiau puse parintilor totusi ei nu o fac si nu inteleg de ce daca vrei sa te informezi nu trebuie neaparat sa intri pe un site gen TPU si sa pui astfel de intrebari totusi poti face asta dar poti cauta pe net sau sa vorbesti cu parintii e ceva normal sa fii curios de organul tau sexual si parinti ar trebui sa discute mai des cu ei si care sunt consecintele in actului sexual daca nu foloseste prezervativ mie mise pare ceva normal sa faci asta dar din pacate sunt unii parinti care nu prea isi investesc timpul in astfel de lucruri si asa ajung toti minori sa puna tot felul de intrebari.