Timpurile se schimba iar mentalitea oamenilor la fel. E totusi trist ca viitorul nu pare a fi prea stralucit. E "moda" de vina? Probabil. Pe cand aveam eu 14 ani ma uitam la Donald Duck nu pe RedTube. Totusi trebuie sa acceptam faptul ca nici nu prea mai exista modele. Macar inainte mai gaseai pe cineva demn de urmat. Hai sa luam in calcul mass media. Ce gasesti? Ce se promoveaza? Plastic! Nu minte, nu demnitate, nu nimic. Eu cred ca nu doar parintii sunt de vina desi au si ei o parte din aceasta. Liberatatea trebuie acordata fiecaruia dar cu masura. Zic si eu. Sry daca raspunsul nu si are rostul
" de ce ar vrea cineva sa urmeze o facultate de psihologie?" Simplu, pentru ca ne place, mai gasesc cateva proaste sau prosti, care vor sa de la psihologie si n-au habar cu ce se mananca. Apropo, nu faci mare branza cu psihologia, dar e hrana pentru suflet flamand, vezi tu, psihologia nu e pentru omul de rand. Sper si eu la varsta mea de 29 de ani, ca anul asta sa dau la facultatea de psihologie, nu ma intreba de ce n-am facut-o pana acum.
Acesta e un mesaj Off topic
Fara ironii? Deci vrei doar raspunsuri care sustin ce zici tu nu? Ca voi adultii aveti mereu dreptate si stiti doar ce-i bine si ce n-are consecinte nasole da?
Si eu de la o vreme vad tot felul de frustrati care cred ca toate intrebarile sunt serioase.Cum dracu' reusiti voi sa supravietuiti cand nu puteti nici macar sa realizati daca o intrebare este serioasa sau nu?
Tu crezi ca-i asa, o simpla chestie "Bagam un keylogger, suntem 100% siguri ca nu o sa inregistreze si datele noastre care or sa ramana doar la noi in PC, vom putea vedea ce face copilul si cand ii atragem atentia sau ne enervam, in nici un caz nu o sa se intrebe de unde stiam noi asta si cum dracu' ar putea asta sa-i provoaca o paranoie si sa isi piarda increderea in noi?".Pe langa asta, poate copilu' pune o intrebare la misto.
Sa zicem ca una intreaba ceva similar cu ce ai scris tu mai sus si ca urmare a spionarii ajunge pe la ginecolog.Crezi ca o sa fie in aceeasi relatie cu parintii? Nu. Urmatoarea intrebare poate sa fie "Cum fug de acasa?".
Si unde scrie ca site-urile de socializare sunt doar pentru majori? Si eu sunt minor si sincer sa fiu, mi-ar place sa te vad murind in chinuri.Ce problema ai tu cu minorii daca niste trolli pun intrebari la misto si tu le iei in serios?
Si eu pot spune ca ma pot intalni cu pedofili pe net, criminali sau mai stiu eu ce care isi procura victimele de pe facebook sau site-uri similare.Ce sa facem? Sa ii monitorizeze politia? Pai se intampla asta, si vezi deja ce scandaluri se fac pe tema asta.Crezi ca daca-i forba de copii nu pot face o idiotenie si sa-i gasesti morti sau la zeci/sute de km distanta de casa? Te asigur ca se poate.
Nu o sa ii fereasca deloc de pericole, deoarece copilul ala tot ce vrea o sa faca.
Usurel tinere, nu trebuie sa fii incisiv si sa-mi arati coltii.
Nu ti-a cerut nimeni sa fii pe aceeasi unda in pareri ca si mine, sau ca si ceilalti.
Fiecare are pareri diferite, chiar daca vin din partea unui adult, sau din partea unui minor.
Cat despre faptul ca ai spus "imi doresc sa te vad mort in chinuri" eu cred ca, ar cam trebuii sa iti rectifici vocabularul. Nu de alta dar n-am fost colegi de armata.
Cam asa. Totusi de aceea am si pus intrebarea. Pare interesant si as vrea sa stiu despre ce e vorba. Asta nu inseamna ca voi urma psihologia. Dar nu e interzis sa te informezi. Si chiar as intreba de ce nu ai urmat o astfel de facultate dar trebuie sa ma abtin pentru ca am unele presupuneri care ma lamuresc indeajuns
Mersi de atentie
Imi cer scuze, nu aveam de unde sa stiu.
Sper ca nu te-ai suparat intrebandute, daca raspunsul vine din partea unui adult, sau din partea unui copil.
Sorry, nu vreau sa te dezamagesc, dar nu am nimic cu parintii mei. Tocmai din cauza ca nu m-au tratat asa cum propui tu. Am avut libertate multa. Dar daca asa fi avut parinti ca tine, fi sigur ca as fi interupt orice elgatura cu ei imediat ce as fi fost independent financiar.
Prietene, se vede ca nu ai citit atent. Inca odata iti spun...am crescut fara parinti de la o varsta foarte frageda si nu caut sa intru in amanunte. Pe nimeni nu intereseaza viata, sau trecutul meu, asa cum nici pe mine nu ma intereseaza viata ta, sau a parintilor tai.
Cum nu am citit atent? Ai zis:
"Radu, baga la cap ca nu toti au avut parinti ca tine si asta ti-o spune unul care a trait fara ei de la o varsta frageda. Nu stiu de unde dracu provine ura asta fata de ei si lipsa de incredere."
Ce am postat a fost ca un raspuns pentru ultima fraza din ce am citat de la tine.
Ok Radu am inteles, sper sa nu privesti cu ura ce ti-am tot scris.
Nu am nimic cu tine si daca te-ai simtit lezat de ce am scris, imi cer scuze.
Ce legatura are armata? Daca am fi fost as fi putut sa-ti zic asa sau ce? Nu dau 2 lei pe ea.
Foarte adevărat tot ce ati scris mai sus.
Țin sa spun ca eu am 21 de ani si chiar daca nu am o relație foarte apropiată, cu părinții din motive personale eu tot ii iubesc si tot ii voi ajuta in limita posibilitatilor mele.
Si nici ei nu au fost de "moda noua " si nu m-au învățat multe lucruri dar asta nu a însemnat ca trebuie sa ii respect.
Va felicit ca reusiti sa aveți o relatie deschisă cu copii dumneavoastră este foarte important.
O seara plăcută!
Sunt destul de sigur ca daca la varsta pubertatii nu stiai ce-i aia dintre picioare, este o mica problema, cum este si de altfel, iar vina nu este decat a parintilor care "sunt prea ocupati" sa le explice copiilor ce si cum. (personal nu am primit niciun fel de educatie sexuala in afara de "sa folosesti mereu prezervativ", desi stiam deja tot ce trebuia sa stiu pana sa primesc aceasta lectie, dar nu-mi invinuiesc parintii pentru asta)
"Si nu mi-am inceput viata sexuala la 14 sau 16 ani." Bravo, nici eu, inca. (din moment ce nu mi-am mentionat varsta pe profil, voi spune ca am 18 ani) Desi asta nu-i un lucru cu care sa te mandresti sau de care sa-ti fie rusine, totusi mi se pare mai bine ca un copil sa-si inceapa viata sexuala intr-un mediu controlat decat sa fie obligati sa se casatoreasca de la 14 ani si sa faca si copii totodata.
Gresit, site-ul nu este numai pentru adulti.
Din nou gresit, retelele de socializare nu sunt numai pentru adulti si sunt destul de sigur ca nu dau minorii peste tine (asa cum nu mi se intampla si mie) cand intrii pe Facebook (din nefericire site-ul nu ma lasa sa-i pocesc numele, of of), desi pustanii de 10-12 ani care o ard pe acolo nu-mi inspira prea multe nici mie.
"Ca parinti, contribuiti la educatia lor, ori lipsa timpului nu va da prilejul de a-i invata pe acestia si de a-i educa?" Sunt complet de acord, personal nu pot decat sa-mi laud parintii.
Dreptul la libera exprimare. Daca citesti nu ai dreptul sa nu te simti jignit, poti citi si sa treci cu vederea, sau poti sa nu citesti si sa nu-ti pese. Acesta este un principiu pe care multi nu-l inteleg, nu numai pe internet, ci si in viata reala.
Sunt destul de sigur ca keyloggerul nu ar trebui sa inlocuiasca educatia. Mi se pare mai de bun simt sa-i dai copilului o educatie buna decat sa-i invadezi intimitatea. Mai presus de toate, un keylogger amarat poate fi exterminat de orice antispyware decent.
Deci traim in secolul vitezei..toata lumea e pe fuga...fiecare cu ale lui.Parintii nu se mai ocupa de copii...Pot zice ca am 21 ani si la 14, 15, 16 ani nu ma gandeam la sex si alte chestii.Imi placea sa ma duc la scoala sa invat sa ies cu prietenii!
Sunt de acord cu tine, parintii nu mai stiu sa-si educe copiii, nu poarta o discutie deschisa cu ei, sa le explice ce e bine ce e rau si de ce! E un haos total!
Și ce reușești să schimbi? Un rahat. Oamenii nu se schimbă, odată ce pe părinte l-a durut undeva pănă fic-sa a făcut 16 ani, atăt îl va durea și de acum încolo.
Ok, fără ironii, dar nu pot să nu-mi exprim admirația sinceră față de copiii care au postat aici ce-și doresc o distanță cât mai mare față de părinți. Le doresc să nu facă copii la rândul lor, căci mi-e sincer teamă.
Deja îmi imaginez tot felul de scenarii în care-i tranșez sau îi dau de mâncare la rechini. Așa multă scârbă îmi fac acești adolescenți rebeli prost-crescuți.
) hai te rog, chiar nu trebuie sa scuipi acid sub epiderma.
Iti inteleg dispretul fata de acestia
si n-am nimic sa-ti reprosez.