| Danielyygg a întrebat:

E bine sa faci dragoste cu partenera fix după ce ia trecut ciclul menstrual la 4 zile după ce ia trecut? Și ce riscuri sunt de sarcina daca nu ma ejaculat în ea? E perioada nefertila asta sau fertila?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Perioada fertila e undeva la mijloc intre doua menstruatii, bineinteles difera de la femeie la femeie.

atat timp cat faceti sex protejat riscurile de sarcina tind spre zero.

asta cu perioada fertila nu e chiar cea mai eficienta metoda.

| Danielyygg explică (pentru suntserios):

Am. Înțeles eu am făcut protejat după ce ia trecut ciclul. Dar na acum sper sa fie ok și sa nu fi nimic dacă am atins-o după ce mam ster cu ceva uscat pe mâini și jos... Undeva la 20 min după ce m-am sters am atins-o între timp nema jucat pe telefon am vb

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de tipul de ciclu menstrual pe care-l are fata si la cate zile se succede cilcul ei, fiindca 4 zile dupa ciclu poate deja sa fie in perioada fertila.


Exemplu 1: daca ciclul fetei a durat 6 zile + 4 zile dupa ciclu, inseaman ca era in ziua a 10, cand este posibil sa fie in perioada fertila daca ciclul ei se succede la 28 de zile.
Exemplu2: daca fata are ciclul de 25-26 de zile, ovulatia se intampla in ziua 12-13 deci tot perioada fertila.
Exemplu 3: daca fata are ciclul detip neregulat, nimeni nu stie cand are loc ovulatia, asadar nu se pot tine calendare sau aplicatii pentru a se afla ovulatia, perioada fertial si nici urmatorul ciclu menstraul, putand sa ramane gravida oricand.

| dullcat a răspuns:

Buna.E perioada in care ar trebui sa va informati inainte de a face sex, daca habar nu aveti cum functioneaza. Exista risc de sarcina, da, atunci cand femeia are ciclu neregulat sau scurt.Te sfatuiesc sa citesti aici, cu mare atentie.:

https://contracept-m.ro/blog/sex-neprotejat-dupa-ciclu/

| ValentinMihai78 a răspuns:

Există sterilet, există legarea trompelor, dacă nu vreți decât sex, nu copii!
Altfel, ce faceți voi, se cheamă copulație și atât.
Văd mii de astfel de întrebări idioate legate de perioada partenerei și o sarcină nedorită. Există metode de contracepție care vă feresc de situații neplăcute! Există Google, există cabinete de planificare familială.
Voi ca bărbați v-ați gândit cât stres puneți pe partenera voastră cu acest "să nu rămâi gravidă"! Nu cred, astfel nu ați pune astfel de întrebări idioate, în mileniul trei, când există multe metode contraceptive, în afară de prezervative!

| dullcat a răspuns (pentru ValentinMihai78):

De acord, dar pe site predomina adolescentii.Ar fi tragic ca adultii sa puna astfel de intrebari...

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru dullcat):

Nu ar fi nimic tragic, cât timp adulții până în 30 de ani, fac parte din un sistem de învățământ pus pe butuci în ultimii 20 de ani.
Adulți responsabili pot fi numiți cei peste 40+, care au mai prins profesorii de calitate din comunism. Ce așteptări să avem de la un sistem de învățământ, când profesori care termină o facultate iau note de la 1 la 4 la titularizare?

| DeaconuCorina a răspuns:

Daca nu ai ejaculat in ea, nu exista riscul de apariție a vreunei sarcini.