| Ioana01019 a întrebat:

Este obligatoriu atunci cand faci testul sa vezi daca esti insarcinata, sa il faci numai de dimineata? Pe ambalajul barza stilou scrie ca e ok pentru orice moment al zilei. Este valabil raspunsul?

4 răspunsuri:
| CassiCass a răspuns:

Buna! In unele cazuri da in unele nu. Depinde și cât de evoluată este sarcina. Eu l-am făcut după amiază și a fost bun (aveam 6 săptămâni)

| dullcat a răspuns:

,,Medicii ginecologi ai clinicii te sfătuiesc să faci testul de sarcină dimineața (cu prima urină din zi, după pauza nocturnă) atunci când concentrația de HCG din urină este mai mare.'' -
https://www.donna-medicalcenter.ro/blog/test-de-sarcina.html

| Ioana01019 explică (pentru CassiCass):

Nu stiu daca e sarcina, am ciclu neregulat, si sunt la a 6 a zi intarziere. am facut un test stilou barza, insa la a doua urina

| Violleta2022 a răspuns:

Avand ciclu de tip NEREGULAT nu exista intarziere, fiindca nu exista aplicatie sau calculator care sa poate sa-ti intre tie in sistemul hormonal, neavand cum s aghiceasca ceva ce nu exista.

Pentru ca la femeile cu ciclu NEREGULAT nu se poate tine apliacte sau calendar, se recomanda folosirea prezervativului, la absolut toate partidele de sex, fiindca nimeni de pe pamant nu poate sti cand vine ovulatia si cand esti in perioada fertila.

Un test de sarcina se poate face DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala, recomandata cu prima urina de dimineata.