|

Salut...am nevoie de ajutor urgent. Acum 2 săptămâni am avut contact sexual care s-a sfârșit cu ruperea prezervativului...acum ma dor sânii si mi s-au întărit plus la asta ciclu menstrual a fost doar de 2 zile.
Menționez că am baut pastila de a doua zi... credeți am rămas însărcinată?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu ai cum sa ramai insarcinata daca ai luat pastila de a doua zi, e ceva normal sa ti se intareasca sanii si sa te doara iar menstruatia sa te tina mai putin, se produc schimbari hormonale in corp dupa actul sexual.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai rămas stai liniștită. Dacă ai luat pastila de a doua zi nu este nicio șansă

| a răspuns:

Probabilitatea ca pastila contraceptiva folosita sa nu-si fi facut efectul scontat este foarte mica, fiindca atunci cand pastila dea 2-a zi este folosita in primele 24 de ore eficienta sa este de circa 95%. De asemenea trebuie sa stii ca in organismul tau s-au produs schimbari hormonale majore si din acest motiv de regula se produc modificari privind ciclul menstrual si pot sa apara si diverse stari atipice si anormale fata de cele care se manifesta in mod normal. Una dintre modificarile des semnalate este cea privind marirea lungimii ciclului menstrual si aparitia asa zisei ''intarzieri'' prind pornirea menstruatiei. Daca sangerarea NU s-a desfasurat la fel cum au fost cele anterioare si fiindca a fost si foarte scurta de doar 2 zile fiind atipica si anormala si din acest motiv ai suspiciuni si esti ingrijorata, este indicat ca peste 3-4 zile sa faci un test de sarcina care va indica daca in urina testata exista sau lipseste hormonul de sarcina hCG care este produs de sarcina in cazul in care aceasta exista si este instalata in uter. Multa sanatate!