| Alex2526 a întrebat:

am o intrebare: Am un prieten care are 14 ani si nu a avut niciodata o relatie sexuala si cand penisul este sculat el nu mai are pielea aia pe cap iar eu am 16 ani si ma masturbez ca sa mi se decaloteze si mie preputu si nu pot. ce pot face?

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul tau GLANDUL, adica capul penisului nu poate fi decalotat de preputiul care il acopera din cauza faptului ca penisul tau este afectat de FIMOZA intr-o anumita masura. Intensitatea/gravitatea adica starea reala a afectiunii o poate stabili doar medicul urolog in urma unei consultatii, pe baza careia acesta va incadra sau clasifica fimoza intrunul din cele 4 grade de clasificare. Pentru informarea ta corecta, trebuie sa stii ca organul sexual al baietilor cu varsta de peste 6-7 ani poate fi considerat ca fiind sanatos d.p.d.v. medical sanatos numai daca poate fi decalotat (belit) complet, lin, fin, usor, complet si fara durere incat glandul (capul) sa iasa in intregime de sub pielea mobila, adica preputiu. Orice penis al carui gland (cap) nu iese complet din preputiu (pielea mobila) dupa implinirea varstei de7-8 ani, este afectata intr-o anumita masura de FIMOZA. Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, acceseaza si urmareste urmatoarele filme educationale : Https://www.youtube.com/watch?v=bRlgTBoAXrQ;;; https://www.youtube.com/watch?v=NWaBToX5s90&t=44s;; https://www.youtube.com/watch?v=w_axxkgLHek;;; https://www.youtube.com/watch?v=bHwC3i5tXvQ;;; https://www.youtube.com/watch?v=fYSrH4xFz7I;;; https://www.youtube.com/watch?v=3Va08WdOFE0
Pielea mobila adica preputiul, care acopera glandul (capul) trebuie sa se poata misca foarte usor pentru ca decalotarea penisului sa fie completa, lina, fina, usoara atat instare flasca cat si in stare erecta. Din descrierea ta rezulta ca penisul tau este afectat de fimoza insa nu si in ce masura fiindca NU poate fi decalotat atunci cand este in stare erecta si probabil poate fi decalotata doar in stare flasca. In ce masura, adica de ce grad este fimoza in cazul tau (din cele 4 grade de clasificare), o poate stabili doar un medic de familie sau medicul urolog. In mai multe randuri am dat urmatorul raspuns care probabil te poate ajuta intr-o oarecare masura. Ar fi indicat sa fii consultat/examinat de medicul de familie dar mai indicat este medicul urolog care poate aprecia gravitatea/gradul de afectare (de la 1 la 4) precum si eventualul mod de a fi trata afectiunea. Cu o fimoza netratata la maturitate nu vei reusi sa ai/duci o viata sexuala normala. In cazul tau se pare ca este vorba de un preputiu cu o deschizatura insuficient de larga, deschidere limitata de un inel fibros format din celule rigide si dure, lipsite de elasticitate. In momentul intrarii penisului in erectie cand glandul isi mareste dimensiunea in volum si grosime, acel inel stramt situat la capatul extrem al preputiului nu se largeste suficient si acest lucru nu permite trecerea preputiului peste gland. Deoarece in cazul tau se pare ca afectiunea este severa probabil de gradul 3 s-ar putea ca afectiunea sa NU se poata rezolva acasa, prin asa numitul – procedeul Beauge, adica o manopera oarecum sinonima cu masturbarea. Insa acest aspect il poate stabili numai medicul urolog care iti poate recomanda folosirea metodei Beauge. In vederea inmuierii pielii preputiului si intinderii progresive a celulelor existente in asa numitul "inelul fibros" al preputiului care limiteaza deschiderea acestuia, se recomanda sa fie folosit ca unguent care sa inmoaie celulele "inelului fibros" unul dintre urmatoarele produsele : BETADERM (betametazona) sau DERMOVATE (propionat de clobetasol 0, 05%) care se gaseste in orice farmacie. Se unge din belsug pielea preputiului din zona glandului (capului) si dupa ce alifia este absorbit in intregime de preputiu (pielea ce acopera glandul) se va masa si intinde (cu 2 degete) preputiul in toate directiile, cu forta, pana la aparitia durerii, adica pana la limita suportabilitatii. Se executa acest tratament de 2-3 ori pe zi, timp de 2 saptamani cu 1 saptamana pauza. In caz de nevoie se reia tratamentul de mai multe ori. Daca metoda nu da rezultate atunci se poate rezolva doar chirurgical (chiar daca nu optezi pentru asa ceva), fimoza se rezolva in cateva minute fara nici un efort de catre un medic chirurg urolog.Totusi, inainte de toate ar fi recomandat sa fii consultat cel putin de medicul de familie. Multa sanatate!

| Alex2526 explică (pentru corbulalbrosu):

Eu singur pot sa il "belesc" dar eu vreau sa stea in totteauna asa cand este sculat si inca o intrebare: Pot face sex daca nu mi se indeparteaza asta singur?

| mihai69 a răspuns:

Se pare că amicul tău e circumcis (i s-a îndepărtat glandul chirurgical, deci nu mai are ce piele să stea pe gland.
Și așa e normal, glandul să fie acoperit chiar dacă penisul e erect.
Deci care e problema ta? Vrei să stea „belită" mereu? spune-le alor tăi că vrei să fii tăiat împrejur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este absolut normal sa fie asa insa si cum il are prietenul tau este normal.
Se zice ca este mai igienic cum il are el, insa cu timpul isi pierde din simt/placere.
In general, decizia asta o iau parintii cand copilul este mic si are probleme (fimoza)
Parerea mea este sa il lasi asa, daca nu ai probleme.