| Hxelite a întrebat:

Am auzit ca in Mihai viteazu din bucuresti trebuie sa inveti mult pentru medii mare si ca profii sunt exigenti si ca dau note mici. Eu nu stiu ce sa cred, dat fiind faptul ca vreau sa dau la mate info, ma tem sa nu fac fata si sa am medii mici, de mentionat faptul ca am media de intrare 9.45. Astpt urgent parerile voastre, vineri fac optiunile!

Multumesc!

2 răspunsuri:
| iuli a răspuns:

Si eu am auzit de profesorii ce sunt exagerat de exigenti si de notele mici, insa cand am vizitat acest liceu, cu ocazia "Portilor deschise", am cunoscut doua doamne profesoare(franceza si informatica) foarte dragute si amabile. Nu cred ca e chiar asa rau pe cat se spune. Oricum, la Mihai Viteazul chiar se face scoala.
Am mai auzit de la un elev al acestui liceu ca unii profesori sunt mai exigenti in prima parte a clasei a 9a(primul semestru), pentru a-i determina pe elevi sa invete, dupa care se mai linistesc.
Daca chiar vrei sa inveti, iti sugerez sa nu te sperii si sa dai la mate-info la Mihai Viteazul, eu asa am facut.
Succes!

| OnlyHope a răspuns:

Sincer si eu ma confrunt cu problema asta si n-as putea sa te ajut cu raspunsuri concrete. Partea proasta la mine este ca stau destul de departe de liceu, in Berceni (la vreo 50 min de mers distanta).
Am fost acolo dupa bacul la romana sa cer parerile elevilor si am vorbit cu niste fete care pareau destul de dragute. Au zis ca e bine acolo, elevii au bun-simt, chiar si cei care au bani si nu-ti scot ochii ca ei sunt mai bine imbracati etc. A mai zis ca toti din afara spun ceva de genu' "Mama, la Viteazu' e greu rau si aia n-au viata acolo", dar de fapt nu e asa si profesorii sunt destul de exigenti.
Acum iti zic parerea mea strict personala de la momentul actual pentru ca zilele astea am fost tare indecisa: intr-adevar, este un liceu de prestigiu, printre cele mai bune din Bucuresti, poate chiar din tara, e CEVA sa fii elev acolo, mai ales sa raspunzi cu mandrie cand cineva te intreaba "La ce liceu esti?". Insa decat sa fii la un liceu renumit si despre care toata lumea are doar cuvinte de lauda, insa tu sa nu poti face fata ori sa nu te intelegi cu colegii, mai bine la un liceu ceva mai simplu, de cartier, insa in care totusi se face carte, gen Sincai in care sa te simti in largul tau, chiar daca multi ar spune "Aiurea de aia/ala ca a picat acolo ca am auzit ca e naspa liceul", important e sa te simti tu bine.
Acum depinde si de capacitatea ta de a invata, de puterea de munca, de distanta fata de casa. Insa tine cont de faptul ca mai trebuie sa ai si viata de liceu, cu iesiri cu colegii, prietenii, nu doar "tocit". Si inca ceva. Banuiesc ca, avand media 9, 45, ai fost printre cei mai buni elevi din clasa ta, poate cel/cea mai bun/buna, iar daca la Viteazu' n-ai putea face fata si ai lua note mici, implicit, ai fi printre copii slabi din clasa, ar fi si un soc psihic si emotional. ( Nu stiu ce personalitate ai tu, insa pentru mine sigur ar fi).
Acum depinde de mai multi factori, dupa cum am mai zis. Daca Viteazu' e la 5 min. distanta de casa ta, atunci sigur ai avea timp sa te pregatesti si ai putea face fata.
Eu insa, stand si in Berceni, dupa mai multe analize, dupa ce oscilam intre Sincai si Viteazul m-am gandit sa aleg Sincai. E un liceu de asemenea foarte bun, cu profesori pregatiti, elevii sunt destul de ok, nu vin cu Mercedesul la scoala (spre deosebire de Lazar) si e si parcul aproape, unde poti sta dupa ore cu colegii. In plus, fiind la vreo 20 min distanta de casa mea, as avea timp si sa invat. Eu una nu-s o fire foarte dinamica si obosesc destul de repede, iar din ce am inteles de la colegii mai mari si de la profesori, drumul e in general foarte obositor, iar in timpul ala poti face altceva, fie ca inveti, fie ca te relaxezi.
Acum ramane la aprecierea ta ce decizie vei lua si ce vei pune prima optiune, eu mi-am dat doar cu parerea. Si daca nu te superi sa-mi lasi un mesaj sa-mi spui daca ti-am fost de ajutor si la ce liceu ai intrat. Mult succes!