Incetul cu incetul. Incearca sa vorbesti din ce in ce mai multe cu persoane necunoscute, incearca sa comunici cu toti dintr-un grup si peste catva timp vei vedea ca vei incepe sa te acomodezi, sa te obisnuiesti cu necunoscutii, etc. Incearca sa te calmezi si sa fii tu insati, sa-ti stapanesti frica si incet-incet vei scapa de ea.
Bafta.
Pai... iti spui in gand ca vei reusi sa vorbesti. Sa vezi ca vei reusi. la mine a mers
succes!
Si eu ma aflu in aceeasi situatie. Si eu sunt vorbareata, chiar foarte, dar intr-un cerc de persoane necunoscute, chiar nu pot sa scap de timiditate.
Totusi, am observat ca depinde si de persoanele din jur. De exemplu, recent am avut ocazia sa vizitez o alta tara, si fiind nefamiliara cu locurile, oamenii, si chiar trebuind sa interactionez cu alti copii, profesori, am lasat timiditatea la o parte. Chiar si cu profesorii de acolo puteam sa vorbesc cu calm, iar eu in general la partea asta sunt moale.
Apoi mi-am zis acolo de ce pot si aici nu? Si am incercat sa vorbesc si cu altii, chiar daca la inceput imi ieseau numai balbe *vorbesc foarte repede*, mi-am zis sa am macar putina incredere in mine si sa incerc. Si azi intr-un fel, maine putin mai bine si tot asa, pana vei vedea ca ai scapat de problema asta xD. Trebuie sa ai si putina incredere in tine si sa-ti propui asta inainte, pentru ca daca iti spui ca nu vei reusi, ca te vei bloca, atunci chiar asta se va intampla, pentru ca intr-un fel chiar tu ti-ai propus acest lucru.
Bafta xD!
Daca te aflii intr-un cerc de oameni necunoscuti - mai ales de varsta ta - unde fiecare trebuie sa spuna cate ceva, gandeste in felul urmator: poate ca fiecaruia ii este putin frica sa vorbeasa intre necunoscuti, dar se descurca asa ca de ce nu ai faceo si tu?![]()
Si cand vine vorba de adulti gen profesori nu te panica.Si ei au avut varsta ta si inteleg ca poate ti-e greu sa vorbesti cu ei. Dar poti incerca sa fi indrazneata: sigura pe tine si zambitoare!![]()
Baftaaa!:*:*