Sunt de acord cu tine, sunt multe intrebari si raspunsuri cu greseli gramaticale, ori cu o scriere de neinteles pentru ca, cei in cauza fie nu stiu, fie fuselesc, grabindu-se. Din respect pentru persoana mea si pentru interlocutori, nu-mi permit sa imi bat joc de limba romana, pentru ca, este o limba frumoasa si este limba mamei mele si a tarii in care m-am nascut si traiesc.
Am vazut multi oameni titrati, care fac greseli gramaticale, desigur imi veti spune ca, doar gramatica nu se invata la facultate. Aveti mare dreptate, dar daca cineva a ajuns sa absolve o facultate, chiar daca este politehnica, agronomie etc si nu filologie, macar atata bagaj de cultura trebuie sa aiba sa stie sa scrie si sa se exprime corect.
Sunt multi copii pe acest site si multi chiar nu prea le au cu gramatica, dar sunt si oameni cu un stil deosebit si respecta regulile gramaticale si folosesc expresii, care nu lezeaza pe nimeni.
Am citit rapunsurile postate la intrebarea ta Bacemi si unul m-a surprins cu adevarat, ma refer la raspunsul dat de "bOse", care apreciaza ca: "90% dintre romani sunt tarani, rromi si retardati", oare chiar asa sa fie?
Cum putem sa ne injosim natia asa de tare, cum putem sa vedem doar pe cei care ne fac tara si neamul de rusine si nu-i vedem pe olimpici, pe inventatori, oamenii nostri de stiinta etc si-i vedem doar pe cei "ce-s dusi cu capul".
Cum se poate sa consideri ca un taran este prost, cand taranul a fost si este "talpa" tarii si mediul rural a dat si el suficienti oameni de renume pentru Romania. Ca avem rromi, avem este o realitate, dar ei reprezinta o pondere mica in aceasta tara, chiar daca ei polueaza f. mult prin faptul ca, nu sunt scolarizati, nu au unde se munceasca si atunci fura, cersesc...
Daca noi privim propriul nostru popor asa, cum putem sa ne asteptam ca sa ne vada cei din afara tarii?
Dupa cum se vede la intrebarea ta ti-au raspuns in general, oamenii care nu sunt certati cu gramatica, dar este bine ca, asa mai facem si noi un front comun si cine stie, poate peste un timp, ne vom trezi ca se va ridica nivelul de cunostinte al userilor TPU si la nivelul invatarii gramaticii romane.
Daca ma primesti intru si eu in Clubul tau, esti de acord?
Un gand bun si multa sanatate pentru noi toti.
Ai mare dreptate si sustin si eu punctul tau de vedere. Deranjeaza foarte tare acest lucru, limbajul de mess, unii dintre ei nu stiu cand se trebuie scrise cuvintele cu cratima si cand nu trebuie, etc.
Isi bat joc de propria lor limba si nu isi dau seama, este un lucru grav.
Numai bine!
1. la capitolul raportari scie ca pot fi raportate intrebari sau raspunsuri care : "nu sunt formulate tinand cont de regulile minimale ale gramaticii (includem aici scrierea de tipul "stiu", "esti", "bine", "multumesc""
2.la capitolul : " ce este interzis pe TPU " scrie : "postarile care nu sunt formulate tinand cont de regulile minimale ale gramaticii "
3. Bunul simt spune sa respecti normele gramaticale...
Asa ca, mai presus de bun simt, exista un regulament de care trebuie tinut cont.
Raspunsul primit de -bacemi - " Si? De ce imi spui mie ce vrei tu? " inseamna o sfidare a regulamentului, o bataie de joc la adresa utilizatorilor, si in final o mare nesimtire! ( adolf )
Nu cunosc in totalitatea gramatica limbii romane, am greseli de exprimare, mai mananc cate-o litera(graba sau nestiinta). Daca deranjeaza pe cineva sau considera ca nu mi-a inteles raspunsul din pricina asta, consider ca este liber sa-mi atraga atentia.
Cat despre initiativa ta: Unii trateaza cu superficialitate site-ul(lipsa de comunicare si dorinta de a se face cunoscuti, respectati) sau lipsa unor studii. In unele cazuri, chiar graba este cea care isi spune cuvantul.
Nu pun mare accent pe modul cum imi este transmis mesajul, atata timp cat e scris pe romaneste.
Am destul timp sa-mi umplu bagajul de "cunostinte" la Lb. romana, desi nu ma pasioneaza.
Exact bacemi, iar apoi conteaza ceea ce spui si ce faci. Aici pari un lup moralist. Cum e cu acel "noi subestim" si cu "prea multa reclame pentru chestii inutile si prea putina"? Explica-ne! Cum ai conjugat tu verbul "a subestima"? Si cum e cu pluralul? Vezi, asta ma enerveaza. Cei care incearca sa isi dea prea multe "aere" in schimb nu sunt cu nimic superiori fata de cei pe care ii critica. Hai, nu spune ca e o greseala de tastura, tu trebuia sa fii un exemplu din moment ce ai aceasta pretentie. Trebuie tu sa inveti sa educi tinerii? Da... asta dupa ce inveti conjugarile Eu vad prea multe vorbe pentru chestii inutile si ma enerveaza oamenii care doar vorbesc si mai ales gresesc, au o mentalitate ieftina, parca cumpara cu banii de pe paine. Eu zic ca ar fi momentul sa intram in silentiu, sa ne vedem de treaba noastra. Din moment ce ai primit inteligent la acel raspuns, imi dau seama ca mai sunt si altii ca tine. Baieti, scoala va asteapta!